Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 22 /13:41

Moters kelionė namo virto košmaru: pavežėjas užrakino duris, lietė kojas, siūlė lytiškai santykiauti

Vilnietei Kamilei (vardas pakeistas – tikrasis vardas redakcijai žinomas) gimtadienio vakaras įsimins ilgam. Deja, ne dėl šventės, o dėl košmariškos kelionės namo su „Bolt“ pavežėju. „Pradėjau verkti ir visais įmanomais būdais maldavau, kad mane paleistų“, – 15min apie šią nepavydėtiną patirtį pasakojo moteris. Ji kitą dieną po įvykio kreipėsi į policiją ir pavežėjimo platformą. Pareigūnai šiuo metu aiškinasi įvykio aplinkybes.
Pavežėjo priekabiavimas
Pavežėjo priekabiavimas / 123RF ir 15min nuotr.

Moteris pasakojo, kad viskas įvyko trečiadienį, apie antrą nakties.

„Aš važiavau iš savo gimtadienio iš Pylimo gatvės į Šeškinės gatvę ir išsikviečiau „Bolt“. Vairuotojas buvo ne lietuvis – tamsesnio gymio, tai mes šnekėjome angliškai“, – prisiminė nukentėjusioji.

Ji pasakojo, kad į kiemą prie namų pavežėjui sakiusi nesukti ir paleisti ją atokiau, nes kieme sunku apsisukti ir išvažiuoti.

Automobilio vairuotojas sustojo netoli stotelės, prie įvažiavimo į kiemą.

Kamilė bandė išlipti iš automobilio, tačiau įvyko tai, ko nesitikėtų nė vienas keleivis.

„Bandžiau išlipti iš mašinos, bet durys buvo užrakintos. Aš sėdėjau galinėje sėdynėje, dešinėje pusėje. Jis tada persisukęs iš priekio pradėjo man glostyti kojas, siūlyti lytiškai santykiauti“, – pasakojo moteris.

„Aš nesutikau, bandžiau iškart atidaryti duris, bet negalėjau, tada prašiau, kad mane išleistų – pasakiau kategoriškai, kad aš nieko nenoriu, bet vairuotojas mano prašymus ignoravo ir toliau lietė kojas, vis agresyviau šnekėjo ir kabinėjosi“, – pridūrė ji.

Jos teigimu, vairuotojo nestabdė net ašaros, tačiau po maždaug dešimties minučių viskas baigėsi.

„Pradėjau verkti ir visais įmanomais būdais maldavau, kad mane paleistų, tai vis tiek niekas nesuveikė, toliau jis darė savo. Fiziškai jis manęs nenuskriaudė, bet mane lietė ir neleido išlipti. Po kokių 8-10 minučių jis atrakino duris ir liepė išlipti, tai išbėgau namo, kitą dieną nežinojau nei ką daryti, nei kur kreiptis“, – kalbėjo Kamilė.

Ją padrąsino draugės, pasakiusios, kad reikia kreiptis į policiją, kuriai paskambinusi moteris suteikė visą įmanomą informaciją apie košmarišką kelionę namo.

Taip pat ji kreipėsi ir į pavežėjimo paslaugų platformą „Bolt“.

Moters įrašas socialiniuose tinkluose
Moters įrašas socialiniuose tinkluose

Moteris patirtimi pasidalino ir socialiniuose tinkluose, norėdama įspėti kitus žmones nuo panašių vairuotojų.

Moters paviešintoje iškarpoje matyti ir vairuotojo pavardė, ir automobilio numeriai.

Pagal ten nurodytą vardą ir pavardę socialiniuose tinkluose galima rasti konkretų žmogų, tačiau Kamilė patikino, kad tai ne tas žmogus.

Moteris teigė pokalbio metu neklausi nei vairuotojo vardo, nei iš kur jis atvykęs, tačiau prisimenanti, kad jis buvo tamsesnio gymio ir kalbėjo angliškai.

„Bolt“: situacija sprendžiama

Pavežėjimo platformos „Bolt“ atstovas spaudai Mantas Čižas 15min teigė, kad situacija yra žinoma ir šiuo metu sprendžiama.

Įmonė atsiprašo keleivės už tokią patirtį.

„Situacija mums yra žinoma ir šiuo metu sprendžiama. Nuoširdžiai apgailestaujame dėl tokios keleivės patirties. Ypatingai neigiamai vertiname visus atvejus, kai grasinama ar naudojama prievarta, ir visada imamės veiksmų“, – teigė bendrovės atstovas.

Bendrovės nuotr./„Bolt“
Bendrovės nuotr./„Bolt“

Jis taip pat sakė apie šį įvykį daugiau komentuoti negalintis, tačiau „Bolt“ yra pasiruošusi bendradarbiauti su policija ir pateikti jai visą turimą informaciją.

Tuo metu bendrovė primena savo taisykles vairuotojams.

„Primename, kad vairuotojai, norintys verstis pavežėjo veikla, pagal galiojančią tvarką turi atitikti nepriekaištingos reputacijos reikalavimus. Nors už šią atitiktį atsakingos institucijos, mes remiamės savo turima informacija – gauta iš institucijų, keleivių ir pačių vairuotojų. Jeigu turime pakankamai informacijos dėl netinkamo elgesio, visada blokuojame vairuotojo prieigą prie platformos“, – pabrėžė M.Čižas.

Policija tikslina aplinkybes

Vilniaus apskrities policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja informavo 15min, kad pareigūnai gavę skundą dėl įvykio.

Šiuo metu tikslinamos aplinkybės.

„Taip, esame skundą gavę. Šiuo metu policija tikslina įvykio aplinkybes“, – teigė J.Samorokovskaja.

15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Policija
15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Policija

Nukentėjusioji 15min sakė, kad artimiausiomis dienomis turės eiti į komisariatą ir duoti papildomus parodymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius