Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 22

Kelionė su popiežiumi: susitikimas gali atimti kalbos dovaną ir pačiam kalbiausiam reporteriui

Nors popiežiaus lėktuvas į vizitą Vilniuje išvyko 7 val. 30 min., tačiau žurnalistai Romoje į lėktuvą buvo pakviesti jau 6 val. 15 min. Tam, kad spaudos korpuse nebūtų nuobodu laukiant popiežiaus atvykimo, skrydžio palydovai iškart pasirūpino vandeniu ar sultimis, asmens higienos komplektais su oro linijų logotipu bei brošiūromis, kuriose aprašyta, koks tiksliai lėktuvo „Airbus 320“, kuriuo skraido popiežius, variklis, pavaizduotas spalvotas žemėlapis su šalimis, per kurias skrendama.
Popiežius Pranciškus lėktuve, skrendančiame į Lietuvą
Popiežius Pranciškus lėktuve, skrendančiame į Lietuvą / Vatikano spaudos tarnybos nuotr.

Popiežiaus skrydžių maršrutas yra svarbus. Pagal praktiką, bažnyčios vadovas išsiunčia trumpą telegramą kiekvienos perskrendamos šalies vadovui. Šeštadienį sveikinimo žodžiai bei maldos už valstybes ir tautas buvo išsiųsti Italijos prezidentui Sergio Mattarellai, Kroatijos prezidentei Kolinda Grabar-Kitarovic, Vengrijos prezidentui Janos Ader, Slovakijos prezidentui Andrejui Kiskai ir Lenkijos vadovui Andrzejui Dudai.

Be lėktuvo personalo pagalbos žurnalistai gerai laiką leido ir patys. Kas iš pat ryto gavo popiežiaus visos dienos kalbas ir entuziastingai įniko į darbus, kas fotografavo save pilko lėktuvo fone, kas tiesiog šnekučiavosi su kolegomis.

Kol staiga daugelio laukiančiųjų telefonai pradėjo pypsėti. Garsas sklido iš susirašinėjimo programėlės „Telegram“, sukurtos popiežiaus vizito grupei. Ši atskleidė, kas vyksta kitoje lėktuvo pusėje, verslo klasėje už kabinos. Nuotraukoje, kurią į grupę įkėlė Vatikano spaudos atstovas, buvo matyti, kad bažnyčios vadovas atvyko į lėktuvą.

Žurnalistai surimtėjo ir kai buvo pasiektas tinkamas skrydžio aukštis, buvo galima nusisegti saugos diržus, popiežiaus kalbas jau perskaitę žurnalistai pradėjo vėl šnekučiuotis ir vaikščioti vieni pas kitus, kad palygintų, kas kaip popiežiaus kalbą suprato ir kaip ją išverstų.

Pradėjo stiprėti jaudulys, nes artėjo akimirka, kai žurnalistai pagaliau galės pamatyti tame pačiame lėktuve sėdintį bažnyčios vadovą iš arčiau nei spaudos atstovo atsiųstoje nuotraukoje.

Tuomet popiežius Pranciškus pasirodė iš už užuolaidų, pasisuko link mikrofono ir kreipėsi į visus žurnalistus. Po sveikinimo žodžio bažnyčios vadovas įspėjo, kad laukia daug darbo ir reikia pažymėti, kad visos trys valstybės, į kurias vykstama, gali pasirodyti panašios, bet tuo pačiu yra labai skirtingos. Taip pat kaip ir jų istorija, iš dalies yra panaši , bet kartu ir skirtinga.

Vėliau bažnyčios vadovas pasveikino kiekvieną iš 66 žurnalistų atskirai. Nepaisant to, kad popiežiaus spaudos komanda žurnalistams buvo išsiuntusi prašymą nesinaudoti telefonais, bet buvo matyti, kad žmonėms buvo sunku save kontroliuoti ir su mobiliaisiais telefonais fotografavo, kaip bažnyčios vadovas spaudžia ranką, sveikina patį žurnalistą ar jo kolegą bei kai kuriais atvejais labai rimtus maldos prašymus Pranciškui šnabždančius kolegas.

Susitikimas su popiežiumi yra kažkas tokio, kas gali priversti nerimauti ir patyrusį televizijos žurnalistą ar atimti kalbos dovaną pačiam kalbiausiam reporteriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius