Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 11

Kelionei į Izraelį Lietuvos moksleiviai išvyksta jau antrąjį kartą

Pirmadienį savaitei į Izraelį išvyksta 45 moksleiviai ir mokytojai iš Prienų, Birštono, Alytaus, Kauno, Marijampolės bei Varėnos. Jau antrus metus iš eilės Izraelio ambasada, bendradarbiaudama su Lietuvos savivaldybėmis bei siekdama tiesti tiltus tarp Lietuvos ir Izraelio, organizuoja moksleivių vizitus į Izraelį. Tai yra trečiasis projekto etapas.
Prienai
Prienai / Izraelio ambasados nuotr.

Praėjusių metų pavasarį moksleiviai iš Lietuvos pirmą kartą išvyko į Izraelį, o rudenį buvo sulaukta atsakomojo vizito, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Kelionės metu moksleiviai susitiks su savo bendraamžiais iš įvairių Izraelio mokyklų, kartu dalyvaus kultūriniuose ir šviečiamuosiuose renginiuose, susipažins su Tel Avivu, Jeruzale, lankysis prie Negyvosios bei Galilėjos jūros, kibuce, o Nepriklausomybės dieną pasitiks labai simboliškai – Masados kalno viršūnėje giedant himną ir išskleisdami Lietuvos vėliavą. Moksleiviai aplankys Jad Vašem Holokausto muziejų ir Izraelio užsienio reikalų ministeriją. Dalyviams tai bus pirmoji tokia išsami pažintis su Izraeliu.

„Šio, kaip ir daugybės kitų ambasados projektų, tikslas yra žmonių bendrystė, juos jungiantys tiltai. Aš raginu moksleivius atrasti Izraelį pasitelkiant visus penkis pojūčius. Jaunimo mainai – tai bene geriausias būdas mūsų šalių žmonėms geriau suprasti vienas kitą“, – kalbėjo Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amir Maimon.

Izraelio ambasados nuotr. /Kaunas
Izraelio ambasados nuotr. /Kaunas
Izraelio ambasados nuotr. /Varėna
Izraelio ambasados nuotr. /Varėna

Šio mums labai svarbaus projekto nebūtų įmanoma įgyvendinti be mus palaikančių organizacijų bei kompanijų: UAB Wix.com, Vilniaus prekybos fondas „Dabar“, AB „Pieno žvaigždės“, UAB „Tele2“, „TEVA“, „Kazickų Šeimos Fondas“, „Vytautas Mineral SPA“, UAB „NORD Via“, UAB „Skubios siuntos“, UAB „Litvalda“.

Izraelio ambasada taip pat dėkoja už bendradarbiavimą Lietuvos – Izraelio prekybos rūmams ir kelionių agentūrai „West Express“.

Nuo pat Izraelio ambasados atidarymo Lietuvoje prieš ketverius metus, ambasada nuolatos tiesia tiltus tarp Lietuvos ir Izraelio įgyvendindama įvairius projektus. Didžiausias ambasados dėmesys skiriamas vaikų bei jaunimo projektams bei iniciatyvoms.

Izraelio ambasados nuotr. /Alytus
Izraelio ambasados nuotr. /Alytus
Izraelio ambasados nuotr. /Marijampolė
Izraelio ambasados nuotr. /Marijampolė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius