Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 10

Kelmės rajone naftos produktais buvo užterštas Vėgėlės upelis

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Kelmės rajono agentūra gavo pranešimą, kad Kelmės rajone, ties Paprūdžio kaimu, į Vėgėlės upę teka naftos produktai.
Kelmės rajone naftos produktais užterštas Vėgelės upelis
Kelmės rajone naftos produktais užterštas Vėgėlės upelis

Naftos dėmes, vandens paviršiuje  pirmieji pastebėjo vietos gyventojai. Į įvykio vietą nuvykę aplinkosaugininkai užkimšo vamzdį, iš kurio tekėjo teršalai.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai pastatė užtvaras. Į pagalba atskubėjo ir vietos ūkininkai, kurie surentė šiaudų užtvaras. Panaudojus reagentus vandens paviršiuje susikaupę naftos produktai išskaidyti.

Inspektoriai patikrino aplink esančius gyvenamus namus, ūkininko teritoriją, tačiau taršos židinio nerado. Kelmės rajono savivaldybėje skubiai buvo surengtas pasitarimas dėl ekstremalios situacijos.

Nuspręsta ekstremalios situacijos neskelbti, o taršalų išsiliejimą užfiksuoti kaip įvykį. Taip pat nutarta kreiptis į privačią kompaniją, kad būtų nustatytas taršos šaltinis.

Iš Kauno atvykę aplinkosaugos technologijų specialistai nustatė, kad taršalai į upelį pateko nuo pagrindinio kelio Kryžkalnis-Šiauliai, per paviršinio vandens nutekėjimo vamzdyną.

Specialistai konstatavo, kad naftos teršalai paviršinių nuotekų sistemoje galimai susikaupė nuo važiuojamosios kelio dangos, žiemos sezono metu, jai užšalus.

Atšilus orams, pavasarinio polaidžio metu iš paviršinio nuotekų sistemos, galimai įvyko momentinis naftos teršalų  patekimas į upelį.

Panaudojus cheminius reagentus šuliniai ir vamzdynas išvalyti. Šiandien ryte Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Kelmės rajono agentūros darbuotojai dar kartą apžiūrėjo įvykio vietą. Teršalų neaptikta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius