Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 09 24

Ketvertuko bei trynukų susilaukusias šeimas Kauno klinikose aplankė premjeras

Ketvirtadienį Kauno klinikose apsilankė premjeras Algirdas Butkevičius. Vizito tikslas – pasveikinti prieš keletą savaičių ketvertuko bei rugsėjo 23 d. trynukų susilaukusias, iš Tauragės krašto kilusias šeimynas. Ketvertuko mamai ministras pirmininkas įteikė gėlių bei patalynės komplektą. Abiems gimdytojoms linkėjo stiprybės ir sveikatos.

„Mano mama ir jos sesuo – dvynės. Ir mano sesuo turi dvynukus. Tad žinau, ką tai reiškia. Be to, pačio dukra tik prieš mėnesį susilaukė antros dukrytės. Vargai ir džiaugsmai pažįstami“, – rugsėjo 23 d. trynukų susilaukusių Bendoraičių iš Batakių kaimo (Tauragės raj.) palatoje kalbėjo A.Butkevičius.

Palinkėjęs sveikatos bei stiprybės, premjeras išskubėjo pas ketvertuko šeimą. Tauragiškė kūdikių mama Lina Strangienė prisipažino, jog tokio svečio vizitas – labai netikėtas. Visi keturi mažyliai – jau palatoje kartu su mama.

„Tikimasi, jog kitąmet neapmokestinamų pajamų dydį pavyks padidinti iki 120 eurų. Šis pokytis paliestų visas šeimas. O štai trijų ar keturių vaikų susilaukusioms šeimoms skiriamos papildomos išmokos. Į tai turi labiau įsitraukti savivaldybės. Įstatymai joms leidžia skirti tokioms daugiavaikėms šeimoms papildomą paramą. Žinoma, šioms šeimoms priklausys lengvatos vaikų darželiuose bei mokyklose. Pats augau trijų vaikų šeimoje, tad žinau, jog visko būna“, – paklaustas, koks bus valdžios indėlis šioje situacijoje ir kaip ji prisidės prie trynukų bei ketvertuko susilaukusių šeimų gerbūvio, atsakė A.Butkevičius.

Trynukų susilaukusius Vidą ir Marių Bendoraičius ketvirtadienį aplankė ne tik ministras pirmininkas, bet ir Tauragės rajono meras Sigitas Mičiulis. Jis šeimai padovanojo didelį pliušinį meškiną, 150 eurų dovanų čekį, apsipirkti vienoje vaikiškais rūbais prekiaujančioje parduotuvėje, ir pasiūlė kreiptis dėl vienkartinės pašalpos. Meras pažadėjo suteikti bet kokią pagalbą, kokios tik prireiks.

Tauragės rajono meras trynukų tėvams įteikė didelį meškiną, 150 eurų dovanų čekį ir pažadą.

Palatoje sutikta trynukus pagimdžiusios Vidos mama, vaikiukų močiutė Virginija Kačiukevičienė prisipažino savame krašte besijaučianti kaip žvaigždė – „supermočiutė“.

Prieš važiuodama aplankyti atžalos į Kauną, moteris ketvirtadienio rytą lankėsi Tauragėje, kurioje ją kalbino ir sveikino nevienas praeivis. Anot moters, pas dukrą dar tą pačią dieną turėjo svečiuotis ir sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

VIDEO: Algirdas Butkevičius aplankė Kauno klinikose gimusius vaikus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius