Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 02

Kiaulių fermose paskelbta ypatingoji padėtis

Kauno rajono kiaulių augintojai tiki, kad pavojingas gripas Lietuvos nepasieks. Imtasi visų atsargumo priemonių: į fermas neįleidžiami pašaliniai asmenys, pasirengta ir dezinfekcijai.
Paršelis
Paršelis / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Kiaulė Gripas

Kauno apskrities Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai perspėjo ūkininkus ir pramoninių kompleksų vadovus apie sugriežtintas sanitarijos ir higienos priemones. Tarnybos inspektoriai pradėjo dažniau tikrinti kiaulių fermas, rašo „Kauno diena“.

„Daugelyje kiaulių ūkių gyvuliai nėra vakcinuojami. Tai yra ūkininkų apsisprendimo reikalas. Svarbiausia, kad fermose būtų įrengta gera ventiliacija, dezinfekciniai barjerai. Reikia kiaules tinkamai šerti, neleisti užeiti bet kam į fermą. Nuo šių dalykų priklauso atsparumas ligai“, – pasakojo Kauno apskrities Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyrius vedėja Diana Šutovienė.

Veterinarijos specialistė teigė, kad ūkininkams apie padidėjusį pavojų paskelbė ne tik per spaudą, bet informavo ir asmeniškai – elektroniniu paštu. Pasak D.Šutovienės, visi Kauno rajone patikrinti ūkiai, atitinka veterinarijos tarnybos keliamus reikalavimus.

„Ūkininkai įspėti, kad pastebėję sunegalavusias kiaules ar joms pradėjus gaišti, praneštų tarnybos specialistams. Kol kas nerimą keliančių signalų nebuvo“, – sakė D.Šutovienė.

Ji teigė, kad daugiausia dėmesio skiriama didžiosioms kiaulių fermoms. Jų Kauno rajone yra keturios. Jose auginama po kelis tūkstančius kiaulių.

„Papildomai sugriežtinome kontrolę, kad būtų kuo mažiau sąlyčio su gamta. Pašalinių niekada neleisdavome į fermas, tačiau pastaruoju metu dar labiau sugriežtinome savų darbuotojų dezinfekciją. Dabar laukiame, kas bus toliau“, – pasakojo kiaulių auginimu ir mėsos perdirbimu užsiimančios bendrovės „Švaistūnas“ vadovas Valdemaras Mikučionis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius