Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 23

Klaipėdietis – geriausias šalies barmenas

Pirmą kartą šalies geriausių barmenų čempionate dalyvavęs klaipėdietis Aivaras Viržintas tapo jo nugalėtoju. 22-ejų metų klubo „105NDS” barmenas nurungė dar 15-ka barmenų.
Geriausias Lietuvos barmenas A.Viržintas (kairėje) šalį atstovaus pasaulio čempionate.
Geriausias Lietuvos barmenas A.Viržintas (kairėje) šalį atstovaus pasaulio čempionate. / Asmeninio arch. nuotr.

Pasak nugalėtojo, sostinėje vykusiame čempionate dalyvavo ir jaunesni, ir itin patyrę barmenai. „Susirinko geriausi iš geriausių”, - sakė jis.

Pats A.Viržintas barmenu dirba trejus metus ir buvo vienintelis atstovas iš Klaipėdos. „Pradėjau dirbti visai netikėtai. Ėjome su draugu Palangoje J.Basasanvičaus gatve ir išvydome skelbimą, pradėjau dirbti padavėju,  ne ilgai trukus tapau barmenu. Taip hobis tapo darbu”, - pasakojo geriausias šalies barmenas.

Čempionato dalyviai susirungė trijose rungtyse. Aperityvo bei ilgo gėrimo kokteilių rungtyse turėjo pagaminti po du gėrimus. Paskutinėje, greito paruošimo kokteilių rungtyje, dalyviai iš keturių komponentų per dešimt minučių turėjo paruošti kokteilį.

Vienoje uostamiesčio kolegijoje visai kitą specialybę studijuojantis A.Viržintas vasario 5 dieną Lietuvą atstovaus Suomijoje vyksiančiame Pasaulio barmenų čempionate. „Būtinai reikia ruoštis, turiu sukurti du naujus kokteilius”, - sakė barmenas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius