-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 07

Klaipėdiškiausios asociacijos nariai puošis Yurgos pagamintu ženkleliu

Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ nariai nuo šiol galės išsiskirti segėdami unikalius ženklelius.
Ženklelis pagamintas iš sidabro ir aukso.
Ženklelis pagamintas iš sidabro ir aukso. / A.Kubaičio nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Iš brangiųjų metalų, sidabro ir aukso, šį ženklelį pagamino juvelyrė Jurga Karčiauskaitė – Lago, geriau žinoma kaip juvelyrikos namų Yurga įkūrėja. Ženklelio klišė buvo išlieta Ispanijoje, o ženklelis pagamintas Klaipėdoje. Ženklelio dizaino autorė – Jūratė Bizauskienė.

„Mąsčiau, kokie simboliai atspindėtų šios asociacijos idėją ir Klaipėdą. Taip ženklelyje atsirado ranka – kaip pilietinio judėjimo simbolis. Švyturys ir jūra, tai Klaipėdos atspindžiai. Beliko visa tai sujungti į visumą“, – sakė dizainerė. Moteris buvo sukūrusi apie 15 ženklelio variantų, būrys asociacijos narių rinkosi iš dviejų labiausiai patikusių.

„Ženklelis turėtų nešti sėkmę, – šypsojosi juvelyrė Jurga Karčiauskaitė, – Jis pagamintas iš oksiduoto sidabro, kad ryškiau matytųsi auksas, o auksas yra dvisluoksnis, kad sidabras jo „nesuvalgytų“. J.Karčiauskaitė pati yra asociacijos narė.

J.Andriejauskaitės nuotr./Asociacijos prezidentas Kazys Paulikas ir juvelyrė Jurga Karčiauskaitė.
J.Andriejauskaitės nuotr./Asociacijos prezidentas Kazys Paulikas ir juvelyrė Jurga Karčiauskaitė.

Šiuo ženkliuku, kurių pagaminta vos šimtas, galės pasipuošti tik asociacijos nariai, jie gaminį galės įsigyti. Vėliau planuojama pagaminti ir kitokių ženklelių.

Šiuo metu asociacija „Mano miestas Klaipėda“ vienija apie 80 narių. Jos prezidentas Kazys Paulikas teigė kasdien sulaukiantis laiškų su norinčiųjų tapti nariais įvairiais užklausimais. „Norinčių tapti nariais visuomet klausiame, kaip jis save mato organizacijoje ir ką gero gali pasiūlyti miestui“, – sakė K.Paulikas.

Asociacijos nariai šiemet organizavo daugybę renginių, akcijų – tvarkė Skulptūrų parką, domėjosi automobilių statymo, neįgaliųjų įdarbinimo ir kitomis problemomis. Narių teigimu, jei kiekvienas klaipėdietis savo miestui skirtų bent valandą per mėnesį, susidarytų net 170 tūkst. valandų. „Čia ir būtų visas gražumas“, – sakė jie. Tikimasi, kad pernai įkurta asociacija plėsis ir jos narių skaičius pasieks 10 tūkst. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius