Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 31

Klaipėdoje gripas vis dar gviešiasi naujų aukų

Sveikatos specialistai informuoja, jog sergamumas gripu ir ūminėmis kvėpavimo takų ligomis Klaipėdoje šią savaitę ir vėl auga: pranešta apie dar dvi mokyklas, kuriose laikinai sustabdytos pamokos.
Vaistinės darbuotoja nuo siautėjančio gripo saugosi dėvėdama kaukę.
Vaistinės darbuotoja nuo siautėjančio gripo saugosi dėvėdama kaukę. / scanpix.lt nuotr.

Pasak Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vyriausios specialistės Dovilės Jansonaitės, gripu praėjusią savaitę Klaipėdoje sirgo 982 žmonės, iš jų – 747 vaikai. Iš viso užfiksuotas 2771 gripo ir ūmių kvėpavimo takų ligų atvejas. Šiomis ligomis sirgo 2119 vaikų. Apskrities sergamumo rodikliai taip pat iš esmės nesikeitė – stebimas nedidelis sergamumo padidėjimas.

Šiandien visuomenės sveikatos centro specialistams pranešta, jog laikinai pamokas sustabdė I.Simonaitytės bei Santarvės pagrindinės mokyklos. Iki šiol į pamokas neina Gabijos pagrindinės mokyklos 1-5 klasių moksleiviai. Jie mokslus tęs, kaip tikimasi, nuo vasario 4-osios. Vydūno vidurinės mokyklos pradinukai į pamokas keliaus jau nuo vasario 2 dienos.

Sveikatos biuro duomenimis, penktadienį į švietimo įstaigas neatėjo 24,3 proc. mokinių, o šiandien, sausio 31 dieną į pamokas nesusirinko 21,4 proc. mokinių. Daugiausiai vaikų trūksta M. Gorkio pagrindinėje mokykloje (37,1 proc.) mažiausiai peršalimo ligos ir gripas pakirto gimnazistus: „Aukuro“ gimnazijoje  trūksta 9,2 proc, „Vėtrungės“ gimnazijoje – 9,7 proc.  moksleivių.

„Aitvaro“  gimnazijoje fiksuojamas didžiausias susirgusiųjų protrūkis: penktadienį į pamokas neatvyko 10,4 proc. mokinių, o šiandien jų skaičius išaugo iki 25,9 proc. Nežymiai sergamumas auga profesinėse mokykloje: penktadienį trūko 9,7 proc., šiandien – 10,3 proc. moksleivių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius