-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 21

Klaipėdoje – ne karantinas, bet ribojimų atsiras

Trečiadienį Klaipėdoje į posėdį susirinkusi ekstremalių situacijų komisija pristatė suvaržymus, kurie galios gyventojams. Nors mieste užfiksuotų atvejų nėra tiek, kad būtų reikėję skelbti karantiną, žadami ribojimai.
Išmesta apsauginė veido kaukė
Išmesta apsauginė veido kaukė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjusią parą Klaipėdos apskrityje nustatyti 36 koronavirusinės infekcijos atvejai. 3 atvejai siejami su Klaipėdoje įsikūrusiu LCC Tarptautiniu universitetu.

Klaipėdos mieste 100 tūkstančių gyventojų nustatytų COVID-19 atvejų per paskutines 14 dienų tenka 97,2. Šis rodiklis nežymiai mažesnis nei Lietuvos vidurkis, kuris siekia 98,6.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas juokavo, kad miesto herbe dominuoja dvi spalvos – raudona ir geltona – ir vylėsi, kad Klaipėda nebus priskirt prie raudonos, tai yra rizikingos, zonos savivaldybių ir išliks bent geltonojoje. Raudonosios zonos savivaldybėse paskelbtas lokalus karantinas.

Raimundas Grigaliūnas, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas, teigė, kad situacija per savaitę pasikeitė stipriai: dar neseniai per savaitę buvo fiksuojama tiek atvejų, kiek dabar per parą. Maždaug ketvirtadalis atvejų nėra susiję su židiniais, atsekti pradinį šaltinį darosi sudėtinga. „Pagrindiniai plitimo keliai – popamokinė veikla, įvairios treniruotės, varžybos, meno kolektyvų veikla, įvairūs susirinkimai“, – vardijo R.Grigaliūnas. Mieste yra 27 židiniai, 20 jų susiję su ugdymo įstaigomis.

Jis pastebi, kad ne visur tvarkingai dėvimos kaukės, žmonės ir toliau eina į šventes, nevengia susibūrimų.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis pranešė, kad hospitolizuoti 33 pacientai. Nors dar prieš dieną skelbta apie 25 pacientus. Šiuo metu yra pasiruošta priimti 80-90 pacientų. „Įtampa auga, nes kasdien priimdami pacientus nustatome koronaviruso atvejų. Turime ir gimdyvę ir besilaukiančią moterį, kuriai nustatyta infekcija“, – aiškino V.Janušonis. Anot jo, peržiūrimi skyriai ir atlaisvinamos lovos kituose skyriuose.

Komisijos posėdžio metu kalbėję kitų miesto ligoninių vadovai informavo, kad pas juos situacija valdoma. Nuspręsta, kad esant reikalui ligoninės bendradarbiaus dėl pacientų su COVID-19 priėmimo.

Nuspręsta, kad savivaldybės įstaigos ir įmonės dirbs nuotoliniu būdu, tokiu būdu bus konsultuojami ir klientai, atsisakoma komandiruočių, posėdžiai vyks nuotoliniu būdu. Ribojami sporto renginiai, išskyrus profesionalųjį sportą. Žadamos aiškesnės gairės dėl renginių, kaip organizatoriai turi prisidėti prie saugumo juose, dalyviai turės būti registruojami. Ribojama popamokinė veikla, jei įmanoma – vyks nuotoliniu būdu.

Uždraustas ligonių lankymas gydymo įstaigose.

Moksleiviai nuo pirmadienio savaitę atostogaus, o po atostogų nuspręsta mokymą vienai savaitei perkelti į nuotolinę erdvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius