2010 08 27

Klaipėdoje sklandys kūrybiškos idėjos

Antrus metus Kaune organizuojamas kūrybinių idėjų pristatymo projektas „Pecha Kucha“ pagaliau pasieks ir Klaipėdą. Šeštadienį vakare į Klaipėdos Kultūrų komunikacijų centro kiemelį bus sukviesti visi kūrybinių ir novatoriškų idėjų entuziastai.
Jūros šventės 2010 akimirka.
Klaipėdiečiai kviečiami pristatyti pačias originaliausias idėjas, tinkančias jų miestui. Nuotraukoje: Jūros šventės 2010 akimirka. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Dalyvių amžius ir fantazija neribojami. Bendrauti miesto erdvėje kviečiami norintys papasakoti kažką naujo, pasiūlyti inovatyvių idėjų, kurias, galbūt, pavyktų įgyvendinti ateityje. Idėjos gali būti įvairios: nuo minties apie naujo melomanų ar sinefilų diskusijų klubo steigimą iki grandiozinio plano Lietuvai, kaip tapti tikrąja jūrine valstybine. Taip pat kviečiami visi norintys išgirsti ir sužinoti, apie ką šiais laikais kalba ir mąsto kūrybingi žmonės. Pranešėjai registruojami tinklalapyje www.pecha-kucha.lt

Forma gimė Japonijoje

„Pecha Kucha“ (tarti: pečia kučia) – tai inovatyvi prezentacijos forma, naudojama efektyviai, lengvai, informatyviai ir patraukliai pristatyti kūrybinius sumanymus. Šis metodas gimė Tokijo mieste 2003 metais, kai architektai Astrid Klein ir Markas Dythamas sugalvojo sukurti patrauklią terpę susitikti įvairiems menininkams, kurie galėtų įdomiai ir koncentruotai pristatyti visuomenei savo idėjas ir darbus. Toks pristatymo formatas netruko išplisti po visą pasaulį.

„Pecha Kucha“ esmė – glausti, įdomūs pristatymai ir gana didelis pranešėjų skaičius per vieną vakarą. Kiekvienam atlikėjui skirta 20 per projektorių rodomų skaidrių ir 20 sekundžių kiekvienai skaidrei apibūdinti. Taigi kiekvieno pranešėjo temos pristatymas trunka 6 minutes 40 sekundžių.

Geriausiuosius apdovanos

Šių metų naujiena – už geriausias kūrybines idėjas bus įteikti piniginiai paskatinimai. Kiekvieno renginio metu bus išrinktas geriausias projektas, o jo autoriui įteikta 500 litų. Nugalėtoją išrinks žiūrovai, balsuodami Miestoiq.lt, ir komisija (Miestoiq.lt redakcija bei kviestiniai nariai: Gintaras Grajauskas, Ignas Kazakevičius, Audra Kaušpėdienė, Rytis Zemkauskas, Vita Gelūnienė, Vytautas Baltus, Eligijus Skirkevičius, Tomas Kavaliauskas).

Neoficialioje aplinkoje Klaipėdoje susirinkę idėjų autoriai galės pabendrauti su žiūrovais (tarp kurių laukiami verslininkai bei valdžios atstovai) įvairiomis jiems rūpimomis temomis, padiskutuoti.

Praėjusią žiemą, pasekę kauniečių pėdomis, „Pecha Kucha“ suorganizavo ir vilniečiai, taigi šis idėjų pristatymo formatas vis plačiau sklinda po Lietuvą. „Stengsimės, kad šiais metais renginys šiek tiek paaugtų, todėl atsisakysime praėjusiais metais dažnai pasitaikiusių reklaminių pristatymų“, – sakė „Pecha Kucha“ organizatorius Andrius Petkevičius. Anot jo, šią vasarą „Pecha Kuchoje“ laukiami originalių idėjų kalviai, kurių pristatymai būtų  išskirtiniai, nenuobodūs ir išradingi ir būtų verti ne tik publikos plojimų, bet ir žadamo honoraro.

Klaipėdą pasiekęs „Pecha Kucha“ į Klaipėdos Kultūrų Komunikacijų Centro kiemelį (Bažnyčių g. 4) kviečia šeštadienį, 20.20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius