Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 23

Klaipėdos licėjaus paramos renginyje surinkta per 12 tūkstančių eurų

Jau 19–us metus iš eilės Klaipėdos licėjus sukvietė bendruomenės narius į prasmingą paramos–labdaros kalėdinį renginį. Šiemet jaukioje „Kalėdų mugėje“ buvo renkamos lėšos ne tik prasmingoms vietinėms socialiai jautrioms iniciatyvoms, tačiau surengta ir šilta akcija Ukrainos žmonėms, kurios metu susirinkusieji aukojo ir itin asmeniškus bei emociškai vertingus daiktus.
Klaipėdos licėjaus kalėdinis labdaros renginys. Per jį surinkta per 12 tūkst. eurų
Klaipėdos licėjaus kalėdinis labdaros renginys. Per jį surinkta per 12 tūkst. eurų / Mato Baranausko nuotr.

Šiemet licėjaus paramos–labdaros mugės metu vyko ir speciali akcija, kuria buvo siekiama surinkti kuo didesnį kiekį šalikų, kojinių, kepurių ir pirštinių karo kamuojamiems Ukrainos žmonėms.

Šios akcijos metu žmonės aukojo net ir sau itin emociškai artimus daiktus. Renginio dalyvė Edita teigė, kad akcijos metu paaukojo jos močiutes jai numegztas pirštines. „Šventėje Ukrainai padovanojau močiutės rankomis megztas pirštines. Ji buvo gimusi 1923 m. ir šį pasaulį paliko būdama 95 metų. Manau, ji net negalėjo įsivaizduoti, kad Europą vėl ištiks karas praėjus vos 3 metams nuo jos mirties. Pati buvo išgyvenusi Antrojo pasaulinio karo siaubus“, – teigė renginio dalyvė Edita.

Mato Baranausko nuotr./Kalėdinis labdaros renginys Klaipėdos licėjuje
Mato Baranausko nuotr./Kalėdinis labdaros renginys Klaipėdos licėjuje

Kalėdinės mugės metu renginio dalyviai iš viso Ukrainos žmonėms paaukojo virš 1000 pirštinių, šalikų ir kojinių, kurias Klaipėdos licėjus perduos aktyvią humanitarinę paramą Ukrainai teikiančioms „Lukšų vyrų“, „Vakarų tautos fronto“ organizacijoms. Kartu su parama Ukrainos žmonėms bus perduoti ir licėjaus mokinių jiems piešti piešiniai su linkėjimais.

Šiemet renginio metu surinktas lėšas nuspręsta skirti intelekto sutrikimų turinčių vaikų ugdymo įstaigai „Medeinė“, taip pat – Klaipėdos pranciškonų vienuolių iniciatyvoms, skirtoms vaikams su autizmo spektro sutrikimais bei onkologinių ligų kamuojamoms šeimoms.

Per visą ilgametę iniciatyvos gyvavimo istoriją įvairioms socialiai jautrioms iniciatyvoms ir projektams Klaipėdos licėjaus bendruomenė iš viso jau yra paaukojusi daugiau nei 160 tūkst. eurų paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius