Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Klaipėdos opozicija ragina merą inicijuoti tyrimą dėl galimo mobingo

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijoje esančios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Liberalų sąjūdžio frakcijos kreipėsi į merą Arvydą Vaitkų ragindamos nedelsiant imtis veiksmų siekiant ištirti ir sustabdyti galimo mobingo apraiškas savivaldybėje, rašoma Klaipėdos miesto savivaldybės pranešime spaudai.
Erikas Ovčarenko/BNS nuotr. Arvydas Vaitkus
Arvydas Vaitkus

„Raginame jus nedelsiant inicijuoti nepriklausomą tyrimą siekiant objektyviai išsiaiškinti situaciją. Viešai pasklidusi informacija apie necivilizuotą elgesį darbuotojų atžvilgiu nedaro garbės visai Savivaldybei, mažina gyventojų pasitikėjimą savivalda ir apsunkina galimybes į savivaldybę pritraukti kompetentingų specialistų“, – teigiama rašte merui.

Aptarti susidariusią situaciją opozicija kviečia savivaldybės administracijos direktorių, Personalo skyriaus bei profesinės sąjungos vadovus.

Opozicijos nariai teigia, jog iki šiol viešai išsakyta miesto vadovo reakcija į kaltinimus mobingu bei pasisakymai, esą darbuotojai skundžiasi, nes nenori dirbti, menkina Savivaldybės tarnautojų pastangas ir nerodo noro pripažinti egzistuojančias problemas. Pasak opozicijos narių, anoniminiai skundai rodo, kad darbuotojai nesijaučia saugūs pranešti ir aptarti patiriamus sunkumus tiesiogiai su meru ar tiesioginiais vadovais.

„Nepriklausomas tyrimas leistų objektyviai išsiaiškinti situaciją, ar vadovai nepiktnaudžiauja savo galiomis formuluodami užduotis ir reikalaudami rezultatų. Kurdami šiuolaikišką, stiprią valstybės tarnybą turime užtikrinti, kad joje neliktų vietos sovietmečiu vyravusiai valdžios vertikalei, reikalavimams paklusti, žeminimui ir bauginimui. Todėl darysime viską, kas mūsų galioje, kad problemos, apie kurias prabyla Savivaldybės darbuotojai, būtų sprendžiamos nedelsiant“, – sako opozicijos lyderis Ugnius Radvila.

Opozicija taip pat ragina merą kurti atvirą dialogą su darbuotojais, skirti daugiau dėmesio vidinei komunikacijai ir sveikam, pozityviam mikroklimatui įstaigoje palaikyti. Politikų teigimu, tik motyvuoti ir vertinami darbuotojai gali geriausiai atlikti savo pareigas, o to iš jų tikisi kasdien savivaldybėje besilankantys klaipėdiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius