Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 22

Klaipėdos prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl situacijos Klaipėdos hospise

Antradienį Klaipėdos apygardos prokuratūroje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, piktnaudžiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla koronaviruso židiniu tapusiame Klaipėdos hospise.
Klaipėdos hospisas
Klaipėdos hospisas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Ikiteisminį tyrimą nuspręsta pradėti po to, kai iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento buvo gautas VšĮ Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centro, vykdančios veiklą adresu Jūros g. 11, Klaipėda, 2020 m. balandžio 19 dienos patikrinimo aktas.

„Prokuratūra ne tik proaktyviai stebėjo viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją dėl Covid-19 apraiškų Klaipėdos hospise, tačiau nuolatos palaikė kontaktą su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentu, laukiant patikrinimo išvadų“, – teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

Į prokuratūrą dėl hospiso antradienį kreipėsi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Kiek anksčiau šią savaitę sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga minėjo, kad Klaipėdos hospisas turėjo leidimą vienai lovai, taigi – vienam pacientui.

Serga 33 pacientai, 12 darbuotojų

Koronaviruso židiniu tapusiame Klaipėdos hospise koronavirusas nustatytas jau dvylikai darbuotojų, trečiadienį pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Iš viso viešojoje įstaigoje „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“ užregistruota 45 COVID-19 atvejai, serga 33 pacientai ir 12 darbuotojų“, – sakė R.Lingienė.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Rolanda Lingienė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Rolanda Lingienė

Pasak jos, apie dvyliktąjį susirgusį darbuotoją pranešta antradienio vakarą.

„Vakar vakare gavome žinią apie dar vieną darbuotoją“, – sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė.

Taip pat įstaiga pateikė NVSC prašytus duomenis apie namuose lankytus asmenis: paaiškėjo, kad keturios darbuotojos, kurių vienai nustatytas koronavirusas, teikė paslaugas namuose, jos per mėnesį namuose suteiktos aštuoniolikai pacientų.

„Iš šio sąrašo buvo nustatyta septyniolika asmenų, kuriems paslaugas dviejų savaičių laikotarpyje teikė įstaigos darbuotoja, kuri buvo COVID-19 teigiama“, – sakė R.Lingienė.

Globos įstaigoje šiuo metu slaugomi keturi pacientai, kuriems koronavirusas nebuvo nustatytas. Pasak NVSC atstovės, pakartojus jų testus, jie išliko neigiami.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susikompromitavęs „Klaipėdos hospisas“: medicininės atliekos – į bendrus konteinerius, kaukėtas personalas šmirinėjo gatvėje

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos hospisas
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos hospisas

NVSC Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas BNS yra sakęs, jog minėtu adresu veikia dvi įstaigos: UAB „Klaipėdos hospisas“ bei viešoji įstaiga „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“, higienos pasą turi tik pastaroji ir ta – tik vieno paciento slaugymui.

„Higienos pasas yra išduotas tiktai viešajai įstaigai. „Klaipėdos hospisas“ higienos paso neturi. (...) Nežinau jų pasidalijimo, pasiskirstymo, čia tokių rebusų yra. Šiuo atveju tam, kam yra išduota, išsiaiškinome, kad ten yra ne 38, o vienai vienvietei palatai su atitinkamomis patalpėlėmis“, – sakė R. Grigaliūnas.

„Jie paslaugą galėjo teikti, pagal tuos dokumentus, ką mes turime, vienam žmogui“, – kalbėjo jis.

Ikiteisminį tyrimą atliks Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai, jam vadovaus Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Prokuratūra taip pat tiria Klaipėdos universitetinę ligoninę, kurioje taip pat buvo užfiksuotas koronaviruso židinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius