Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 07

Klaipėdos senjorams – mankštos Skulptūrų parke

Klaipėdos senjorai, norintys gyventi sveikai ir aktyviai, kviečiami į rytines mankštas.
Nemokami sveikatinimo užsiėmimai vyks vasarą ir rudenį.
Nemokami sveikatinimo užsiėmimai vyks kiekvieną liepos penktadienį. / KKRC nuotr.

Mankštos vyks kiekvieną liepos penktadienį Skulptūrų parke. Mankštas organizuoja Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras ir sporto klubas „Auksinė ginsvė“.

Pasak visuomenės sveikatos specialistų, pagyvenusio amžiaus žmonėms itin svarbu gyventi fiziškai aktyvų gyvenimą. Dėl mažo užimtumo daugelis pagyvenusio amžiaus žmonių patiria įvairių susirgimų, kuriems galima būtų užkirsti kelią. Remiantis tyrimų duomenimis, sveikatinimo priemonės gali prailginti gyvenimo trukmę ir pagerinti jo kokybę.

„Šių laikų žmogus yra veikiamas įvairių aplinkos ir socialinių dirgiklių, kurie vėliau sąlygoja streso atsiradimą. Streso metu organizmas mobilizuojasi – tai yra natūralus organizmo atsakas į stresą. Tuo metu padidėja pulsas, kraujospūdis, padažnėja kvėpavimas, padidėja deguonies suvartojimas, suintensyvėja prakaitavimas, kraujyje padaugėja ne tik adrenalino, kitokių hormonų, bet ir kenksmingų medžiagų kiekis. Jei stresas yra nuolatinis, sumažėja organizmo atsparumas infekcijoms, pablogėja ne tik fizinė, bet ir psichinė sveikata. Mankštos, nuolatinis judėjimas – natūralus būdas sustiprinti savo sveikatą“, – pasakojo Roberta Tamulevičiūtė, Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro Visuomenės sveikatos specialistė.

Sportuojant streso metu organizme susidariusių pavojingų medžiagų kiekis sumažėja, taip pat yra atpalaiduojami raumenys, gaminami hormonai endorfinai, kurie slopina streso sukeltus organizmo pakitimus, pagerėja nuotaika. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius