Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 04

Klaipėdos žvejams – priverstinės prastovos

Septynios Klaipėdos žvejų įmonės mėnesį sėdi be darbo, nes žvejoti priekrantėje joms uždraudė uosto vadovai, pranešė LTV Naujienų tarnyba.
Klaipėdiečiai norėtų, kad Žuvininkystės departamentas įsikurtų uostamiestyje – arčiau žvejų ir jų problemų.
Žvejai / Egidijaus Jankausko, dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Prastova Klaipėda

Darbuotojus ir šeimas išlaikyti turintys be pajamų šaltinio likę žvejai grasina teismais, jei uosto direkcija nesutiks mokėti kompensacijų. Uosto vadovas sako, kad žvejai už tokias priverstines prastovas nori per daug, pranešė LTV.

Žvejybą uždraudė uosto direkcija, nes pradėjus gilinti įplaukos kanalą, iš jo iškastas gruntas gramzdinamas jūros priekrantėje – ten, kur žvejoja Klaipėdos žvejai.

Pikčiausia, pasak žvejų, kad uosto direkcija nepasako, kada jie vėl galės žvejoti.  Dėl nuostolių kompensavimo, kaip įprastai, jie kreipėsi į uosto direkciją, tačiau šį kartą esą sulaukė neigiamo atsakymo.

Vis dėlto uosto vadovas pripažįsta, kad dalį nuostolių žvejams reikia kompensuoti, nes darbai vyksta uosto direkcijos užsakymu. Žvejai dėl kompensacijų kreipėsi ir į Aplinkos ministeriją, kad ši išaiškintų, kas turi jas mokėti. Jie grasina teismu, jei nepavyks susitarti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius