Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 10

Kodėl Kauno valdininkai maskuoja tarnybinį automobilį?

„15min“ skaitytojo užfiksuotas kadras, kuriame matyti, jog darbo dieną Kauno miesto savivaldybės automobilį vairuojantis vyras „užmaskuoja“ skiriamuosius tarnybinio automobilio ženklus, įvarė nerimo valdininkams.
Skaitytojo užfiksuotas Kauno miesto savivaldybės automobilis iš aikštelės išvažiavo jau su užmaskuotais skiriamaisiais ženklais.
Skaitytojo užfiksuotas Kauno miesto savivaldybės automobilis iš aikštelės išvažiavo jau su užmaskuotais skiriamaisiais ženklais. / G.Mickevičiaus nuotr.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad jaudintasi be reikalo: automobilis „užmaskuojamas“, kai juo Kauno miesto savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos darbuotojai vyksta į reidus.

Penktadienį į „15min“ redakciją kreipėsi kaunietis Giedrius Mickevičius ir patarė pasidomėti vieno savivaldybei priklausančio automobilio istorija. Vyras pasakojo, kad tądien, apie 13 val., netoli Kauko laiptų esančioje stovėjimo aikštelėje pamatė, kaip savivaldybės automobilį vairuojantis vyras užklijavo tarnybinio automobilio skiriamuosius ženklus ir nuvažiavo. Mobiliojo ryšio telefonu kaunietis nufotografavo, kaip „užmaskuotas“ automobilis išrieda iš aikštelės.

„Man pirmiausia užkliuvo tai, kad vyras, vairavęs automobilį su savivaldybės logotipu ant šono, tupinėja aplink tuos lipdukus ir juos krapšto. Vėliau pamačiau, kaip valdininkas „suasmenina“ automobilį – kitu lipduku uždengia tarnybinio automobilio ženklus ant mašinos šono ir gale. Matyt, ruošiasi savaitgaliui“, – savo versiją pateikė kaunietis. Pasak jo, šis automobilis priklauso vienam iš Kauno mero pavaduotojų. Tokią informaciją vyras rado internete, ankstesniame miesto savivaldybės puslapyje.

Vykdami į suplanuotus reidus, nenorime, kad būtume matomi iš tolo. Todėl automobilio skiriamuosius ženklus tam kartui paslepiame. Paaiškino G.Raudonis

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad automobiliu „Škoda Octavia“ jau kurį laiką nė vienas iš Kauno vicemerų nevažinėja. Bendrojo skyriaus duomenimis, šiuo metu automobilis priklauso savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai, o jį vairuoja joje dirbantis vairuotojas arba patys skyriaus darbuotojai. Paskambinus penktadienį automobilį naudojusiam vairuotojui, vyras sumišo ir patarė paskambinti tarnybos vadovui. Tačiau patvirtino, kad Kauno miesto savivaldybės skiriamuosius ženklus, esančius ant automobilio, buvo paslėpęs. Tai, anot vairuotojo, vyko su vadovo žinia.

Tikrina aikštelių darbuotojus ir kontrolierius

„Jokio kriminalo mes nedarome. Tiesiog vykdami į suplanuotus reidus, nenorime, kad būtume matomi iš tolo. Todėl automobilio skiriamuosius ženklus tam kartui paslepiame“, – iš pirmo žvilgsnio painią istoriją pakomentavo Kontrolės ir audito tarnybos vadovas Gediminas Raudonis. Pasak kontrolieriaus, nuo liepos tarnybos darbuotojai tikrina mieste esančių automobilių stovėjimo aikštelių, valdomų bendrovės „Automobilių stovėjimo aikštelės“, darbuotojų veiklą. „Žiūrime, kaip jie renka pinigus iš vairuotojų“, – sakė G.Raudonis.

Anksčiau, naudodami „užmaskuotą“ tarnybinį automobilį, kontrolieriai tikrino ir viešojo transporto kontrolę vykdančios bendrovės „Argus“ darbuotojus. Tiek dėl vienos, tiek dėl kitos įmonės darbuotojų veiklos savivaldybė yra gavusi nemažai skundų. „Kadangi turime tik vieną tarnybai priklausantį automobilį, o nenorime būti pastebėti, prieš tokius reidus, tenka jį „slėpti“. Tačiau vos pabaigę užduotį, skiriamuosius ženklus vėl atidengiame“, – metodiką atskleidė savivaldybės kontrolierius. Bendrovės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ darbuotojų veiklos tyrimo išvadas Kontrolės ir audito tarnyba ketina pateikti rugsėjį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius