Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 12

Kokį Seimą išsirinksime? Antrajame ture antro šanso tikėsis 71 dešiniųjų ir 47 kairiųjų atstovai

Po pirmojo Seimo rinkimų turo pergalę, nors ir nedrąsiai, švenčia konservatoriai. Panašu, kad 23 mandatai dar ne pabaiga – antrajame ture dėl vietos parlamente kovos dar 54 TS-LKD atstovai. Laimę antrajame ture be konservatorių bandys dar 17 dešiniųjų partijų kandidatų, o kairiųjų pažiūrų partijos Seime tikisi dar 47 vietų.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pirmajame Seimo rinkimų ture Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) jau gavo 23 mandatus.

Visas antrojo turo dvikovas vienmandatėse apygardose rasite šiame tekste: Paskutiniai balsai suskaičiuoti: kas susirems antrajame ture ir varžysis dėl Seimo nario mandato?

Kol kas be tolesnės kovos mandatą Seime užsitikrino tik TS-LKD sąrašą vedusi Ingrida Šimonytė, sutriuškinusi konkurentus. I.Šimonytė pirmajame ture surinko 60,72 proc. rinkėjų balsų.

Dėl galimybės dirbti parlamente antrajame ture kovos 54 konservatorių atstovai. Iš jų 35 kandidatai pirmajame ture tapo lyderiais, 19 kandidatų užėmė antrą vietą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

Liberalios partijos pasirodė panašiai

Šiemet rinkimuose itin pasisekė pernai susikūrusiai Laisvės partijai. Pirmojo turo metu partija jau gavo 8 mandatus, antrame ture jų gali gauti dar 12. Tiesa, kol kas simboline pergale pirmajame ture gali džiaugtis tik partijos lyderė Aušrinė Armonaitė, antrajame ture kovosianti su TS-LKD atstove Dalia Asanavičiūte. Likę 11 kandidatų šiuo metu yra antroje vietoje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė

O Lietuvos respublikos liberalų sąjūdis, pirmajame ture iškovojęs 6 mandatus, antrajame gali tikėtis dar bent 5. Būtent tiek kandidatų vienmandatėse apygardose užėmė pirmąją vietą. Tarp jų – ir dabartinis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, pirmajame ture surinkęs 26,21 proc. rinkėjų balsų. Dar 4 liberalų kandidatai užėmė antrąsias vietas.

16 mandatų gavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) į Seimą galėtų neštis dar 33 mandatus – būtent tiek kandidatų dar varžysis antrajame ture. Tiesa, skirtingai nei konservatorių atstovai, dauguma LVŽS kandidatų išsidėstę antrose vietose – tokių yra 20. Pirmajame ture antrosiose vietose atsidūrė ir premjeras Saulius Skvernelis bei sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Socialdemokratų šie rinkimai nepagailėjo – pirmajame ture partija gavo vos 8 mandatus. Dar 12 kandidatų pateko į antrąjį turą, tačiau pergalė ryškiausia tik 4-iems iš jų. Partijos lyderis Gintautas Paluckas taip pat liko antroje vietoje, surinkęs 19,99 proc. rinkėjų balsų ir nusileidęs TS-LKD kandidatui E.Pupiniui.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

Šie rinkimai yra labai sėkmingi ir sugrįžusiai Darbo partijai – pirmajame ture V.Uspaskicho vedama partija Seime užsitikrino jau 9 mandatus. Po antrojo turo jų skaičius gali padidėti iki 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius