Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 11 11

Kolegos nebeslepia: kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres – Aušrinė Armonaitė

Labai aišku, kad Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė yra kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres, sako derybose dėl koalicijos dalyvaujantis Liberalų sąjūdžio atstovas Simonas Gentvilas. Tačiau A.Armonaitė atšauna, kad tai nenuspręsta.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie tai, kaip toliau klostosi koalicijos derybos dėl būsimo Ministrų kabineto, „Lietuvos ryto“ laidoje „Ne spaudai“ pasakojo Laisvės partijos atstovė Morgana Danielė ir liberalas S.Gentvilas.

Laisvės partija į derybas, pasak M.Danielės, atnešė 10 kandidatų pavardžių, kurie galėtų kuruoti tam tikras ministerijas. Partijai, anot jos, aktualiausios – Švietimo, Ekonomikos ir inovacijų bei Teisingumo ministerijos.

O kas tie kandidatai?

„Kalbant apie Švietimo ministeriją, ne veltui spaudoje minimas A.Žukauskas (buvęs Vilniaus universiteto rektorius Arūnas Žukauskas – 15min), taip pat – Vytautas Mitalas (Vilniaus vicemeras, kuruojantis švietimo klausimus – 15min), kurių vienas turi labai didelę patirtį, kitas labiau iš vadybinės pusės klausimą išmano, kas irgi yra labai svarbu“, – dėstė M.Danielė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Morgana Danielė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Morgana Danielė

Pretendento į teisingumo ministrus ji teigė nežinanti, bet pažymėjo, kad ekonomikos ir inovacijų ministro portfelis tiktų A.Armonaitei.

„Ji yra sakiusi, kad – taip, svarstytų, matytų save Vyriausybėje ir taip pat yra minėjusi būtent Ekonomikos ir inovacijų ministeriją. Manau, ten ji tikrai būtų stiprus žmogus“, – dėstė Laisvės partijos narė.

Tam pritarė ir S.Gentvilas.

„Yra aiškios V.Čmilytė-Nielsen ir I.Šimonytė (kandidatė į Seimo pirmininkes ir premjeres – 15min). Ir labai aišku Aušrinė Armonaitė į ekonomikos [ministrus], nes ji kaip koalicijos partnerė, kaip partijos lyderė turi turėti prioritetą eiti ir pasirinkti, kur eiti“, – sakė jis ir teigė, kad dėl kitų ministerijų aiškumo kol kas nėra.

Sprendimo, anot pačios A.Armonaitės, nėra ir dėl to, kokios pareigos Vyriausybėje teks jai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė, Simonas Gentvilas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė, Simonas Gentvilas

„Ačiū labai Simonui Gentvilui už įvertinimą, bet niekas dar nenuspręsta, dar konsultacijos vyksta“, – trečiadienį 15min komentavo ji.

Politikė vylėsi, kad per savaitę susitarti pavyks.

„Mes skirstomės sritimis, yra, aišku, tam tikros pavardės kandidatų pristatytos, bet kai kur dar kalbamės su kandidatais“, – kalbėjo A.Armonaitė.

Pasiteiravus, ar partija pretenduoja į Ekonomikos ir inovacijų, Teisingumo ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijas, politikė atsakė, jog mąstoma plačiau.

„Šitos taip – be abejo, bet kalbame plačiau“, – teigė ji.

Šią savaitę centro dešinės partijos – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Laisvės partija ir Liberalų sąjūdis – pasirašė koalicijos sutartį ir tęsia derybas dėl preliminarios Ministrų kabineto sudėties.

Iki šiol sutarta, kad bent du ministerijų vadovų postai atiteks Liberalų sąjūdžiui ir trys – Laisvės partijai.

Naujajai Vyriausybei turėtų vadovauti konservatorių sąrašo lyderė I.Šimonytė. Koalicija turės 74 atstovus Seime iš 141.

Naujai išrinktas Seimas į pirmąjį posėdį rinksis penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius