Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 12

Konservatoriai neeiliniame suvažiavime svarstys pasirengimą rinkimams

Opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai šeštadienį renkasi į neeilinį suvažiavimą, jame svarstys pasirengimą Seimo rinkimams.
TS-LKD Tarybos posėdis
TS-LKD / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Vilniuje Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančiame renginyje partijos nariams bus pristatyta penktadienį tarybos patvirtinta rinkimų programa, tai pat – kampanijos strategija ir šūkis.

Taip pat bus aptariami konservatorių rengtos Nacionalinės apklausos rezultatai bei svarbiausi politiniai prioritetai.

„Suvažiavime taip pat pakviesti dalyvauti ir pasisakyti įvairių visuomenės grupių, profesinių sąjungų ir pilietinių organizacijų atstovai“, – rašoma partijos pranešime.

Pastarąsias dvi kadencijas opozicijoje dirbę konservatoriai savo prioritetu įvardija švietimą ir pabrėžia būtinybę gerinti švietimo sąlygas regionuose.

Programoje, kuri partijos atstovų teigimu, yra trumpesnė nei įprastai, išskiriami septyni pagrindiniai punktai, tarp jų taip pat yra numatytos priemonės gerinti sveikatos apsaugos paslaugų prienamumą, mažinti socialinę atskirtį ir skatinti aukštos pridėtinės vertės kūrimo ir tvarumo pagrindais grįstą ekonomiką.

Partijos rinkimų sąrašo lyderė ir kandidatė į ministro pirmininko postą – Seimo narė, buvusi finansų ministrė ir buvusi kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė.

Konservatoriai paskutinį kartą valdžioje buvo 2008–2012 metų kadencijos Seime – pagrindinė šalies dešinioji partija po 2012 ir po 2016 metų rinkimų liko opozicijoje.

„Vilmorus“ apklausos duomenimis, konservatoriai populiarumo lenktynėse žengia lygiai su valdančiaisiais „valstiečiais“ – liepą už „valstiečius“ balsuoti žadėjo 17,6 proc. apklaustųjų, už konservatorius – 17,2 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius