-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 08

Konservatoriai pristatė kandidatus Vilniaus miestui: komanda su patirtimi ir veržlumu

Pirmadienio pavakarę sostinėje, MO muziejuje, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) pristatė kandidatus Vilniaus mieste. Dėl Seimo nario mandatų sostinėje varžysis 13 ryškių konservatorių kandidatų, tarp kurių – ir sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė.

Kaip sakė renginį pradėjusi politikė, net 12 iš 13 kandidatų Vilniaus mieste jau ir šioje, besibaigiančioje, kadencijoje yra Seimo nariai, o 13-asis, Mindaugas Lingė, nors iki šiol ir nedalyvavo Seimo rinkimuose, tačiau turi įspūdingą politinio darbo patirtį. „Mums tikrai netrūksta patirties, o išrinkti į Seimą nepradėsime klausinėti, ką gi čia veikti. Politika yra darbas, kaip ir bet kuris kitas, ir čia patirtis yra vertinga, kaip ir kitur. Mūsų komanda labai įvairi išsilavinimu, patirtimi, susidomėjimo sferomis. Galime suteikti Vilniui daugiau jėgos, vadinasi – suteikti jos ir Lietuvai“, – sakė I.Šimonytė.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Ingrida Šimonytė
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Ingrida Šimonytė

Jai antrino ir prieš kandidatų prisistatymus visus pasveikinęs TS-LKD Vilniaus sueigos pirmininkas Valdas Benkunskas, pastebėjęs, kad vilniečiai visada atidžiai ir strategiškai renkasi, kas juos atstovaus. „Su šia Vilniaus komanda mes turime puikias galimybes siekti vilniečių pasitikėjimo ir laimėti visose 13 apygardų. Toks rezultatas būtų tikras jėgos postūmis ne tik Vilniui, bet ir Lietuvai, – sakė jis, įvardijęs kelis ankstesnius itin sėkmingus konservatorių pasirodymus rinkimuose Vilniaus mieste. – Dabar atėjo metas susitvarkyti su sostinės ir visos Lietuvos pažangą stabdančiais valstiečiais liaudininkais. Neabejoju, kad Vilnius ir vilniečiai duos mums jėgos šiuose rinkimuose, o mes duosime jėgos Vilniui ir viliečiams su būsima konservatorių vyriausybe“.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Valdas Benkunskas
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Valdas Benkunskas

13 konservatorių kandidatų pristatyti nestandartiniu, tačiau smagiu ir gyvu formatu – renginio moderatorius Rimas Šapauskas keliais štrichais apibūdino kiekvieną kandidatą – pradedant jo studijų kryptimi, darbo patirtimi, baigiant pomėgiais, – o tada kiekvienam jų buvo užduota po klausimą, kurie taip pat buvo patys įvairiausi. Renginio pabaigoje kiekvienas dar turėjo progą atsakyti į bendrą klausimą: ką pirmiausiai nuveiktų išrinkti į Seimą?

Jūsų dėmesiui – 13 TS-LKD kandidatų ir jiems tekę klausimai bei reakcijos į juos.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė

Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė (Pilaitės-Karoliniškių vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 4), savo politinės karjeros pradžioje buvusi aktyvi jaunųjų konservatorių vadovė, sulaukė klausimo, ką politikui duoda dalyvavimas jaunimo organizacijų veiklose. Politikė teigė, jog jau pats dalyvavimas tokiose veiklose yra labai graži gyvenimo patirtis, pilna bendravimo su žmonėmis. „Kai yra bendraminčių, kurie nebuvo pažįstami, ir jie pajunta savo vienybės jėgą, galima suprasti daug dalykų. Tai pasikartoja ir tolimesniame gyvenime, ne išimtis ir Seimas“, – sakė politikė.

Išrinkta į Seimą ji teigė pirmiausiai ir toliau tęsianti darbus, kad kiekvienas Lietuvos vaikas – ir itin gabus, ir turintis iššūkių – gautų tinkamą ugdymą, kuris visiems suteiktų lygias galimybes tinkamai startuoti gyvenime.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Paulius Saudargas
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Paulius Saudargas

Pristatydamas Paulių Saudargą (Justiniškių-Viršuliškių vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 5) renginio vedėjas priminė, jog pagal studijų kryptį jis yra fizikas, turi šio mokslo daktaro laipsnį. Tad pirmasis jam tekęs klausimas ir buvo, kiek fizikos mokslai padeda politikoje. Juokavęs, kad gyvenime jau yra to klaustas, P.Saudargas reziumavo, jog jei esi profesionalas – geras fizikas, esi geras ir politikoje. Sulaukęs antrojo klausimo apie kovą su alkoholizmu, nes tai yra vienas jo politinių rūpesčių, jis teigė esąs įsitikinęs, jog alkoholizmas yra viena didžiausių šalies bėdų, o kovoje su tuo reikalingi ir kai kurie draudimai.

Kalbėdamas apie pirmąjį darbą Seime, jis šmaikštavo, jog pirmiausiai nusipirks darbo sąsiuvinį.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Agnė Bilotaitė
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Agnė Bilotaitė

Agnė Bilotaitė (Panerių-Grigiškių vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 7) sulaukė klausimo, kaip pasikeitė jos darbas ir požiūris tapus mama. „Motinystė yra vienas svarbiausių gyvenimo dalykų, svarbesnis už viską, – teigė politikė, pripažinusi, jog šis gyvenimo pokytis įnešė daug korekcijų ir į jos darbą, o taip pat supratimo, kiek daug gali mamos, kiek dalykų jos suderina. „Man rūpi, kokia bus Lietuva, noriu, kad ji būtų skaidri, teisinga, kad norėtųsi joje gyventi. Su savo komanda padarysiu viską, kad Lietuva tokia ir būtų.“

Pirmuoju savo darbu išrinkus į naująjį Seimą ji įvardijo veiklą, kuri padėtų sukurti vakciną prieš „begalinį godumo virusą“, taip pat teigė sieksianti, kad Lietuva būtų skaidri.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Monika Navickienė
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Monika Navickienė

Monika Navickienė (Naujosios Vilnios vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 11) iš R.Šapausko taip pat sulaukė klausimo apie savo studijų kryptį, filosofiją, bei kiek ji veikia politikės darbą. Politikė sakė, kad Seimo koridoriuose praverčia sugebėjimas į dalykus žiūrėti filosofiškai, be to, šios studijos išmoko iš didelio informacijos kiekio atsirinkti, kas yra svarbu, kokie yra prioritetai, daryti išvadas. „O kartu filosofija moko ir palikti sau dvejonės, ar priimi teisingą sprendimą“, – pridūrė ji.

Išrinkta į Seimą M.Navickienė pasiryžusi tęsti darbą Socialiniame komitete, kur stengsis užtikrinti, kad dirbančios šeimos lengviau galėtų derinti darbą ir šeimą, kad žmonės mažiau įkristų į socialinių paslaugų ratą, o jei jau įkrito, kad sugrįžtų į aktyvų gyvenimą.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Žygimantas Pavilionis
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Žygimantas Pavilionis

Žygimantui Pavilioniui (Naujamiesčio-Naujininkų vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 12), turinčiam nemenką diplomatinio darbo patirtį, teko klausimas, kiek ši patirtis praverčia dirbant Seime. „Iš patirčių užsienyje aš pasimokiau, kad tokios valstybės, kaip mūsų, neturi būti vidutiniškos – jos turi būti geriausios. Mes turime ir numatyti į priekį, ir būti transatlantinės šeimos dalis“, – sakė buvęs ambasadorius ir Seimo narys, pastebėjęs, koks dabar karštas politinis laukas Lietuvos kaimynystėje: didžiuliai iššūkiai Baltarusijoje ir Rusijoje, vis dar neįtvirtinta laisvė Ukrainoje.

„Mes nuoširdžiai sergame dėl jų likimų, atsakomybė yra milžiniška“, – teigė politikas, kaip pirmuosius savo darbus naujame Seime įvardijęs: „Baltarusijos laisvė ir Astravo uždarymas“.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Dainius Kreivys
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Dainius Kreivys

Dainius Kreivys (Verkių vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 14), buvęs ūkio ministras, sulaukė klausimo, ko politikai gali pasimokyti iš didelių įmonių valdymo. Pripažinęs, jog klausimas ir paprastas, ir sudėtingas, D.Kreivys akcentavo, jog iš įmonių politikai galėtų pasimokyti efektyvumo, gebėjimo valdyti lėšas, jų nešvaistyti, o taip pat – atskaitomybės. Kartu jis pastebėjo, jog viena iš politikų užduočių yra kviesti įmones skirti daugiau dėmesio socialinei atsakomybei. „Valstybė turi nemažai įtakos, kad įmonės teisingai prisidėtų prie visuomenės gerovės ne tik mokesčiais, bet ir plačiau“, – sakė jis.

Pirmasis jo darbas išrinkus į Seimą – siekis, kad Lietuva taptų biotechnologijų centru.

VIDEO: TS-LKD Vilniaus kandidatų pristatymas
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Mykolas Majauskas
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Mykolas Majauskas

Mykolas Majauskas (Senamiesčio-Žvėryno vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 16) pirmiausiai sulaukė klausimo, kodėl dirbęs ir versle, ir politikoje, galų gale pasirinko pastarąją. Politikas replikavo, jog ir paragavęs politiko duonos dar buvo grįžęs į verslo sferą, todėl jam teko klausimas-iššūkis: įvardinti, kuo jo atstovaujama partija bus gera Vilniaus Senamiesčiui. M.Majauskas įvardijo 3 akcentus: „Mes rūpinamės istoriniu ir kultūriniu paveldu, pasisakome prieš niokojimą. Antras dalykas, mes pasisakome už atsakingą laisvę – triukšmavimui ar važinėjimui naktimis galingais automobiliais turi būti ribos. Mes pasisakome ir už sveiką Vilnių, sveiką gyvenseną – daugiau sporto, judėjimo“.

Atsakydamas į klausimą apie pirmąjį darbą Seime, jis sakė braukysiantis iš naujojo biudžeto projekto populizmą.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Aistė Gedvilienė
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Aistė Gedvilienė

Aistė Gedvilienė (Fabijoniškių vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 20), aplinkosaugos srityje itin aktyvi politikė, sulaukė klausimo, kaip paprastai ir neskausmingai prisidėti prie gamtos saugojimo? „Gamta yra visų mūsų namai, kaip elgiesi namuose, taip ir gamtoje – nešiukšlini, daiktus naudoji ne vieną kartą“, – sakė ji. Išrinkta į Seimą A.Gedvilienė toliau tęs darbus aplinkosaugos klausimais. „Jau pasisakėme prieš verslinę žvejybą, dar vienas darbas – išplėsti Punios šilo rezervatą, grąžinti Žuvinto ežero saugomo objekto poziciją – aplinkosaugoje darbų yra sočiai“, – apibendrino ji.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Paulė Kuzmickienė
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Paulė Kuzmickienė

Paulė Kuzmickienė (Žirmūnų vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 24) atsakė į R.Šapausko klausimą, kaip vertinanti faktą, jog jos atstovaujama frakcija yra jauniausia Seime. „Kitos frakcijos pavydi, kad pas mus yra ne tik patirties, bet ir jaunystės, veržlumo, tačiau kartu ir susitelkimo. Su tokia komanda galėsime duoti daugiau jėgos Vilniui. Žmonėms svarbi jaunystė ir atsinaujinimas, ateiname su šviežesniais protais, didesniu užsidegimu, bet tikrai visada sakome, kad patirtis irgi svarbi, jos komandoje tikrai netrūksta“, – sakė ji.

Išrinkta į Seimą ji nusiteikusi tęsti pradėtus darbus – vienas iš politikės siekių, kad „atsirastų sisteminis požiūris į emocinę sveikatą“.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Mindaugas Lingė
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Mindaugas Lingė

Mindaugas Lingė (Šeškinės-Šnipiškių vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 25) į Seimo rinkimus žengia pirmąsyk, tačiau jis turi net keliolikos metų politinio pasitikėjimo darbo patirtį Prezidentūroje – yra dirbęs prezidentų Valdo Adamkaus ir Dalios Grybauskaitės komandose. Pasirodo, jo ekscelencija V.Adamkus M.Lingę įkvėpė pradėti rytus nuo plaukimo, tad R.Šapauskas kandidato klausė, o ko jis išmoko iš D.Grybauskaitės. M.Lingė prisipažino, kad išmoko ne tik atlaikyti žvilgsnį, tačiau ir įgijo gebėjimą mokytis iš įvairių situacijų, niekada nesustoti, negalvoti, kad jau viską žinai.

Išrinktas į Seimą kandidatas teigė sieksiantis, kad Lietuvoje būtų sukurta ir įgyvendinta mokymosi visą gyvenimą idėja.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Vytautas Kernagis
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Vytautas Kernagis

Vytautas Kernagis (Pašilaičių vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 33), šią kadenciją Seime dirbantis Kultūros komitete, sulaukė klausimo, kaip jam ten sekasi dirbti ir ar šis komitetas turėtų išlikti. V.Kernagis teigė, jog šio komiteto atsiradimas buvo vienas geriausių dalykų besibaigiančioje Seimo kadencijoje, jis turi likti, tiesa, tik jo pirmininkas ne tas. „Aš tikiuosi, kad dabartinis pirmininkas savo kompetencijas rodys ten, kur jų turi“, – sakė V.Kernagis, būsimame Seime dirbsiantis, kad „kultūra taptų kasdiene duona“.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Algis Strelčiūnas
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Algis Strelčiūnas

Algis Strelčiūnas (Lazdynų vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 64), patyręs politikas, ilgus metus gyvenantis Lazdynuose, buvo paklaustas, kaip sugebėjo užsiauginti žmonių pasitikėjimą. Jis teigė Lazdynus puikiai pažįstantis, o mikrorajono žmonės puikiai pažįstantys jį jau kelis dešimtmečius. Toks ryšys politiką ir skatina neapvilti jų ir ateityje.

A.Strelčiūno siekis naujajame Seime – teikti įstatymo pataisas dėl seniūnų tiesioginių rinkimų.

Mes kalbame apie valstybę, kuri pilna pasitikėjimo vienas kitu, ir tuo, kad galime spęsti klausimus kartu.

Konservatorių sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė (Antakalnio vienmandatė rinkimų apygarda, sąrašo Nr. 1) savo klausimo sulaukė paskutinė. Politikės renginio moderatorius klausė, kokiais klausimais į ją kreipiasi Antakalnio gyventojai. I.Šimonytė pasakojo sulaukianti įvairiausių lankytojų: ir žmonių, kurių klausimus turėtų spręsti Vilniaus savivaldybė, ir liūdnų problemų turinčių interesantų, kuriems sunku padėti, nes „gerbi teisinę valstybę ir konstituciją, o šie žmonės nepatenkinti teismų sprendimais ir panašiai“. Politikei tenka išklausyti net žmones, norinčius pasikalbėti netradicinėmis temomis, kad ir pareikšti nepasitenkinimą dėl benamių kačių.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Konservatorių kandidatų Vilniaus miestui pristatymas
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Konservatorių kandidatų Vilniaus miestui pristatymas

„Ką aš galiu pasiūlyti, tai ramią sąžinę, gebėjimą ne tik klausyti, bet ir girdėti, supratimą, kad politikoje nėra priešų, o tik oponentai. Jei matai oponentą – gali klausytis ir prieiti konsensuso. Ir COVID-19 parodė, kad yra lyderių, kurie nebijo. Šį potencialą turime išnaudoti ir įveiklinti. Mes kalbame apie valstybę, kuri pilna pasitikėjimo vienas kitu, ir tuo, kad galime spęsti klausimus kartu. Žmonių, kurie padėtų tą padaryti, Lietuvoje netrūksta. Raginu prisidėti prie bendros talkos“, – sakė I.Šimonytė. O savo pirmąjį darbą Seime ji įvardijo lakoniškai ir su šypsena: „Prisieksiu“.

TS-LKD rinkimų programą rasite apsilankę: www.tslkd2020.lt


Politinė reklama apmokėta iš TS-LKD rinkiminės sąskaitos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius