-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 16

Ž.Pavilionis atsistatydinti neketina, bet atsiima klausimus A.Skaisgirytei

Valdančiosios Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos iš parlamento Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininko pareigų pasitraukti paprašytas Žygimantas Pavilionis to daryti nesirengia. Jis aiškino, kad atsistatydinus atrodytų, kad jis vienas kaltas, ar jo kaltė prilyginama įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ vadovybės kaltei. Kartu politikas pareiškė, kad atsiima visus klausimus, kuriuos buvo išsiuntęs prezidento vyriausiajai patarėjai Astai Skaisgirytei.
Žygimantas Pavilionis
Žygimantas Pavilionis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šią savaitę Seimo plenariniuose ir URK posėdžiuose nedalyvaujantis Ž.Pavilionis apie savo sprendimą paskelbė feisbuke.

„Apsisprendžiau kol kas nesitraukti iš Seimo URK pirmininko pareigų. Buvau pasiruošęs atsistatydinti, nes tikėjau, kad ministrų ketinimai trauktis iš postų buvo rimti. Jiems pasitraukus, būtų natūralu prisiimti bendrą atsakomybę.

Dabar man atsistatydinus atrodytų, kad esu vienas kaltas, ar mano kaltė prilyginama „Lietuvos geležinkelių“ vadovybei, nes iki šiol Lukašenkos kontroliuojamas tranzitas tęsiasi. Buvau vienas iš tų, kuris šią problemą kėlė, tačiau buvau ignoruojamas ir nutildomas. Prisipažįstu, kai viešuose debatuose padariau klaidų – pasakiau tai, ko nederėjo sakyti. Atsiprašau tų, kuriuos mano žodžiai įžeidė.

Matau prasmę toliau padėti Vyriausybei, Seimui, prezidentui stabdant tranzitą, įgyvendinant JAV sankcijas, taip pat vykdant kitus svarbiausius užsienio politikos uždavinius“, – įraše sakė Ž.Pavilionis.

Seimo TS-LKD frakcijos narys aiškino, kad norėtų, jog jo bendražygiai, ne visai pagrįstai kritikuodami jį, nežemintų savęs. Parlamentaras nurodė, kad jeigu ši kritika tęsis, be ypatingos priežasties į ją jis neatsakinės.

„Prisipažįstu, kad padariau klaidų, bet šiuo konkrečiu atveju nemanau, kad mano klaidos turi būti prilyginamos kitų klaidomis. Jeigu partijoje yra apsispręsta dirbti ir taisyti klaidas, tai ir aš norėčiau prisidėti prie šių klaidų taisymo.

Siūlau kolegoms laikinai atidėti diskusijas dėl mano pirmininkavimo bent iki tol, kol tranzitas sustos. Tuomet, atvėsus emocijoms ir jeigu partijos daugumos pozicija išliks nepakitusi, galėsime kartu grįžti prie šios problemos.

Kartu pareiškiu, kad atsiimu visus klausimus, kuriuos buvau išsiuntęs prezidento vyriausiajai patarėjai. Noriu pakartoti, kad tų klausimų neviešinau. Tol, kol esu URK pirmininku, sieksiu glaudesnio bendradarbiavimo su prezidentūra“, – feisbuke rašė jis.

Ž.Pavilionis aiškino, kad iki šiol neatsakinėjo į žurnalistų skambučius ir dėl to visų nuoširdžiai atsiprašo.

„Savo apsisprendimą išreiškęs šiais žodžiais, manau, kad kol kas viską išsakiau. Todėl šios temos nenorėčiau daugiau komentuoti. Nuoširdžiai dėkoju visiems rinkėjams ir bendražygiams, Seimo nariams, kurie mane supranta ir palaiko“, – įrašą baigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius