-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 29 /14:39

Konservatorių frakciją papildė Bronislovas Matelis

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakciją papildys buvęs „valstiečių“ frakcijos narys Bronius Matelis. Tai po trečiadienį įvykusio konservatorių frakcijos posėdžio pranešė partijos lyderis Gabrielius Landsbergis. Dėl iš TS-LKD anksčiau pašalinto Manto Adomėno prisijungimo prie frakcijos žinių G.Landsbergis žada vėliau.
Bronislovas Matelis, Gabrielius Landsbergis
TS-LKD frakcija sprendė dėl naujų narių priėmimo / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Pokalbių būta ir anksčiau, atnaujinome juos dabar. Pradėsime dirbti kartu, drauge, išvien ir labai džiaugiuosi, kad šiandien radome tą bendrą sutarimą ir Bronius sutiko prisijungti, ir frakcija pritarė prisijungimui“, – teigė G.Landsbergis.

Trečiadienio frakcijos posėdyje dalyvavo tik B.Matelis, tuo metu Mantas Adomėnas jame nepasirodė. Jis 15min teigė esantis politiniame forume Taivane.

„Vyko diskusija (dėl M.Adomėno – aut.) frakcijoje, yra principinis sutikimas dėl M.Adomėno prisijungimo, tiktai tiek, kad jis pats negalėjo dalyvauti šiandien frakcijos posėdyje, tai nuspręsta kitame posėdyje išgirsti jo prašymą prisijungti“, – teigė jis.

B.Matelis trečiadienį žurnalistams sakė, kad prisijungė prie frakcijos dėl to, kad sutampa vertybinės nuostatos.

„Man, kaip buvusiam žurnalistui, yra svarbu žodžio laisvė, man yra svarbu tai, kad valdantieji jau keletą metų bando kištis į visuomeninio transliuotojo turinį. Jei būtų jiems tai pavykę iš pirmo žingsnio, būtų antras žingsnis, kai būtų bandoma įstatymais kištis į komercinės žiniasklaidos turinį. Tai džiaugiuosi, kad mums tai pavyko sustabdyti. Aš taip pat manau, kad šiandien mes turime daug darbų stabdant ir tas komisijas, kurios yra sukurtos, kaip aš vadinu – keršto komisijas“, – kalbėjo politikas.

B.Matelis aiškino, kad kalbant apie ateitį, jo svajonė – jog Lietuvoje prieš kitus Seimo rinkimus atsirastų centro dešinės aljansas, kuris pasiūlytų konkrečius darbus, kurie būtų nukreipti ne į kerštą, o į žmogų.

Prisidėjus B.Mateliui, frakcija išaugo iki 34 narių.

Jam pasitraukus iš Mišrios seimo narių grupės, ši liks be seniūno.

Prisijungimą prie frakcijos planavo anksčiau

Spaudos konferencija, kurioje, kaip tikėtasi, G.Landsbergis turėjo pranešti apie pasipildžiusią frakciją, buvo suplanuoja praėjusios savaitės pirmadienį, tačiau paaiškėjo, kad M.Adomėnas ir B.Matelis dar neapsisprendė, tad ji buvo atšaukta. G.Landsbergis tuomet teigė spaudos konferenciją atšaukęs dėl techninių priežasčių.

TS-LKD partijos dėl ryšių su „MG Baltic“ buvusiu viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu pašalintas M.Adomėnas ir buvęs „valstiečių“ frakcijos narys, dabar – Mišrios Seimo narių grupės seniūnas B.Matelis kvietimų prisijungti prie frakcijos sulaukė gegužės viduryje.

M.Adomėno išplatintame laiške G.Landsbergis rašė, jog valdantieji persekioja politinius oponentus įvairiomis komisijomis, vykdo politinį spaudimą ir kišasi į nepriklausomų institucijų veiklą, o taip pat naudoja administracinius resursus tam, kad uzurpuotų visų lygių valdžios šakas.

„Šios pavojų demokratijai rodančios tendencijos paskatino atidėti į šalį ideologinius nesutarimus ir susivienyti bendram opoziciniam veikimui tris klasikines ideologijas išpažįstančias partijas – konservatorius, liberalus ir socialdemokratus. Demokratines vertybes išpažįstantys Seimo nariai, priklausę kitoms frakcijoms ar Mišriai Seimo narių grupei, taip pat nutarė savo prisijungimu prie opozicijos sustiprinti demokratiją ginančiųjų bendruomenę“, – laiške rašė G.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius