-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 05 /23:46

Koronavirusas Lietuvoje: tryliktąja infekcijos auka tapo vos prieš dieną į ligoninę paguldytas senolis iš Merkinės

Šeštadienį Lietuvoje koronaviruso infekcija nusinešė dvi gyvybes, sekmadienį – dar dvi. Naujausiais sekmadienio ryto duomenimis, liga nustatyta dar 40 asmenų. Iš viso, nuo pandemijos pradžios, Lietuvoje užregistruota 811 užsikrėtimo atvejų.
Koronavirusas paveikia kvėpavimo takus
Koronavirusas paveikia kvėpavimo takus / 123RF.com nuotr.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita.

Pajutus ligos simptomus raginama kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Šalyje mirė 13 koronavirusu sirgusių asmenų, pasveiko septyni.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos balandžio 5 d. duomenys
Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos balandžio 5 d. duomenys
Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Klaipėdos laboratorija atnaujino darbą, pranešė uostamiesčio meras

23:46

Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) laboratorija vėlų sekmadienio vakarą atnaujino darbą, pranešė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

„KUL pradėjo veikti naujasis tyrimų aparatas, kuriuo bus galima daryti net iki 1000 tyrimų per dieną, bet kiek jų bus daroma realybėje – klausimas reagentų ir terpių „tiekėjams“ iš sostinės“, – feisbuke paskelbė meras.

Anksčiau sekmadienį popiet KUL Molekulinės diagnostikos laboratorijos vedėja Jūratė Kasnauskienė BNS patvirtino, kad laboratorija bando naują įrangą ir vakare tikisi pradėti darbą.

„Mes šiuo metu diegiam naują „Roche“ sistemą, vykdom bandomuosius leidimus. Jeigu sėkmingai praeis validacija, po penkių valandų „Roch“ specialistai įvertins prietaiso veikimą ir galėsime pradėti darbą“, – sakė J.Kasnauskienė.

Sekmadienį Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė (SAM), kad sekmadienio naktį dėl techninio įrangos gedimo sustojo KUL laboratorijos darbas.

„Tai techniniai klausimai, aš tą informaciją pateikia NVSPL ir sprendžiam tuos klausimus, ieškom klausimo tarp prietaisų ir reagentų, kad būtume tikri rezultatais“, – apie gedimą sakė laboratorijos vadovė J.Kasnauskienė.

Klaipėdos meras V.Grubliauskas savo pasisakyme kelia klausimą dėl gautų reagentų kokybės. Anot jo, senąja įranga su vienais reagentais gavus teigiamą atsakymą, su kitais reagentais tiek senąja, tiek naująja įranga tyrimų atsakymas buvo neigiamas.

„Nebekartosiu visos tos epopėjos apie kompetencijas, medicininę techniką, reagentus, tik pranešu – viso net dešimt pirmame tyrime, kuriame korėjietiškais reagentais buvo patvirtinti, kaip teigiami, po dviejų papildomų patikrinimų kitais reagentais pripažinti neigiamas. Išvadas darykite patys, nes pirmasis papildomas tyrimas darytas su tuo pačiu aparatu, bet jau kitu vokišku reagentu, o trečiasis – jau su naująja įranga ir šveicarišku reagentu“, – sakė V.Grubliauskas.

Per šeštadienį Lietuvoje buvo ištirta 2269 ėminių dėl koronaviruso, nustatyta 40 naujų infekcijos atvejų.

Iš viso infekcija nustatyta 811 žmonių, 13 koronavirusu sirgusių žmonių mirė, septyni pasveiko.

Nuo epidemijos pradžios Lietuvoje buvo atlikti 23 tūkst. 645 koronaviruso tyrimai.

Ukmergėje susirgo dar du medikai

21:53

Sekmadienio vakarą Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pranešė, kad  Ukmergėje nustatyti 69 susirgimo COVID-19 atvejai, iš jų – 33 medikai ir 1 Ukmergės ligoninės darbuotojas. Lyginant su šeštadienio duomenimis, Ukmergėje nustatyti trys nauji atvejai, iš jų – du medikai.

Ukmergės mobiliajame patikros punkte sekmadienį buvo tiriami 39 socialiniai darbuotojai bei vienam ukmergiškiui atliktas privalomas kontrolinis tyrimas po dvi savaites trūkusio COVID-19 infekcijos gydymo. Iš viso mobiliajame patikros punkte nuo kovo 30 dienos jau ištirtas 271 rajono gyventojas (buvę ligoninės pacientai, policijos pareigūnai, socialiniai darbuotojai).

Specialiu lėktuvu iš Minsko grįžo dar per šimtą lietuvių

20:54

Lietuvai uždarius oro erdvę sekmadienio vakarą su atskiru leidimu Vilniuje nusileido lėktuvas iš Minsko.

Juo atvyko 106 keleiviai, BNS patvirtino Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovas Marius Zelenius. Dar vienu reisu šeštadienį iš Baltarusijos sostinės į Lietuvą atvyko 87 keleiviai.

Tai buvo paskutiniai keleiviniai lėktuvai, nusileidę Lietuvai jau uždarius oro erdvę.

Sekmadienį specialiu Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos organizuotu lėktuvu iš Minsko atvyko 14 piliečių, kuriems pavyko išskristi iš Saudo Arabijos Lietuvos ambasados Jungtiniuose Arabų Emyratuose pastangomis.

Tuo pačiu reisu grįžo ir keturi žmonės, kurie ilgai neturėjo galimybių išvykti iš Peru džiunglių. Jie į Europą parkeliavo Vokietijos repatriaciniu skrydžiu.

„Galime pasidžiaugti, kad beveik tris savaites trukusi sudėtinga Lietuvos piliečių repatrijavimo iš Peru operacija, prasidėjusi kovo 16 dieną Peru uždarius savo sausumos sienas ir oro uostus, pagaliau baigta“, – BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovė Rasa Jakilaitienė.

Šią kelionę organizavo Lietuvos konsulatas San Paule.

Tuo pačiu reisu grįžo trys piliečiai iš Pietų Indijos, vienas – iš Nepalo. 

Lietuvoje siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą vidurnaktį iš penktadienio į šeštadienį uždaryta oro erdvė keleiviniams skrydžiams. Skrydžiai gali būti organizuojami tik gavus užsienio reikalų, susisiekimo ministrų bei Lietuvos institucijų pritarimą.

Visiems atvykusiems iš užsienio atliekami koronaviruso tyrimai, jie privalo izoliuotis dviem savaitėms.

Į Lietuvą taip pat dar galima atplaukti keltu iš Kylio, atvykti automobiliais iš Lenkijos ir iš Latvijos per Kalvarijos-Budzisko bei Grenstalės-Saločių patikros punktus.

Ribojimai tęsis viso karantino, įvesto dėl koronaviruso grėsmės, metu, mažiausiai iki balandžio 13-osios.

Į Lietuvą atvyksta Vilniaus savivaldybės užsakyta apsaugos priemonių medikams siunta

19:32

Iš Kinijos naktį į pirmadienį atvyksta Vilniaus miesto savivaldybės užsakyta siunta su apsaugos priemonėmis medikams. Lėktuvas leisis Kauno oro uoste.

Iš Šendženo pakilęs „Boeing 747“ lėktuvas Vilniaus medikams gabena 0,5 mln. veido kaukių, 127 500 apsauginių akinių, 32 500 veido skydelių ir 150 000 nesterilių pirštinių, 6000 respiratorių FFP2.

Antroji šio užsakymo, kurio vertė – 1,3 mln. eurų – dalis su papildomais 96 000 respiratorių ir 40 000 kombinezonų atkeliaus dar per savaitę, pranešė sostinės savivaldybė.

Anot pranešimo, dėl lėktuvo dydžio skrydžiui pasirinktas Kauno oro uostas, turintis ilgesnį pakilimo taką. Iš Kauno oro uosto priemonės dar šiąnakt bus gabenamos į Vilnių.

„Vos tik gavę šias priemones, imsimės dviejų lygiagrečių veiksmų – skubiai dalinsime jas Vilniaus gydymo įstaigoms, galbūt skolinsime ir kitiems miestams, kuriems šiuo metu tokių priemonių verkiant reikia. Taip pat planuojame jų kokybę ištirti Kauno technologijos universiteto laboratorijoje, kad būtume ramūs dėl šios siuntos“, – teigė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Ši siunta – puikus Lietuvos institucijų, verslo ir diplomatijos bendradarbiavimo pavyzdys. Mūsų „Go Vilnius“ sėkmingai vykdė tarptautines derybas, o tam, kad skrydis gautų humanitarinį statusą, padėjo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Lietuvos ambasadorė Kinijoje Ina Marčiulionytė“, – sakė Vilniaus meras.

Mirė trylikta infekcijos auka – vos šeštadienį paguldytas senolis iš Merkinės

18:28

Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienio pavakarę pranešė, kad Santaros klinikose mirė koronavirusu infekuotas žmogus. Tai – tryliktas mirties atvejis šalyje. Pacientas priklausė rizikos grupei.

Varėnos rajono meras Algis Kašėta savo feisbuko paskyroje informavo, kad mirusysis  – jau anksčiau jo paties minėtas garbaus amžiaus senolis iš Merkinės. Jis į Santaros klinikas buvo paguldytas šeštadienį.

Koronavirusu užsikrėtęs garbaus amžiaus asmuo gyveno kartu su Merkinės ambulatorijoje dirbančia medicinos darbuotoja. Sekmadienį abiems šios šeimos nariams atlikti COVID-19 tyrimai. Tyrimo testai taip pat paimti iš ambulatorijos darbuotojų, turėjusių kontaktą su šia darbuotoja. Tyrimų rezultatų tikimasi sulaukti rytoj. 

Miręs verslininkas dalyvavo puotoje „Atostogų parke“

16:11

Dvyliktoji koronaviruso auka – Šeduvos verslininkas Zigmas Daukša, kovo 14-ąją dalyvavęs pobūvyje „Atostogų parke“.

Šiauliuose gyvenęs 61-erių vyras tądien dalyvavo vestuvių sukakties minėjime Palangos bažnyčioje. Vėliau pobūvis persikėlė į „Atostogų parką“. Čia veikiančiame restorane „Parko ranča“ iki paryčių vyko uždaras vakarėlis.

Po kelių savaičių paaiškėjo, kad po šio pobūvio užsikrėtė mažiausiai 9 asmenys iš įvairių Lietuvos miestų, dauguma jų – vyresnio amžiaus. Taip virusas išplito į Plungės, Telšių, Joniškio, Šiaulių rajonus.

Pranešama, kad virusas nustatytas ir vienai Z.Daukšos įmonės darbuotojai.

„Atostogų parke“ kovo 10-ąją buvo lankęsis ir vienas pirmųjų, koronavirusu užsikrėtusių jaunuolių. Tačiau kaip teigė šios pramogų vietos atstovai, jo ir jubiliejinės šventės dalyvių keliai nesusiję. Jaunas vyras pramogavo vandens zonoje. O šventės dalyviai – atskirai esančiame restorane.

Kretingoje susirgo visa šeima

15:32

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius pranešė apie šiame rajone užsikrėtusią visą šeimą. Šiuo metu Kretingos rajone jau yra patvirtinta 12 atvejų, vienas asmuo pasveikęs. Tačiau turima žinių, kad ligoninėje guli dar vienas kretingiškis, kuriam koronavirusas dar nenustatytas, tačiau požymiai – ryškiai išreikšti.

„Per pastarąsias dienas virusas nustatytas vienos ketverių asmenų kretingiškių šeimos nariams“, – teigė A.Kalnius savo feisbuko paskyroje. Būtent šios šeimos narys ir laukia ligoninėje tyrimų.

Dar vienas naujas koronaviruso atvejis nustatytas ir ligoninėje Klaipėdoje besigydžiusiam kretingiškiui.

„Pažymėsiu, kad visi pastaruoju metu rajone nustatyti nauji atvejai – jau „vietiniai“. Todėl apsaugoti save ir savo artimuosius galime tik be reikalo nekeldami kojos iš namų bei laikydamiesi kitų specialistų rekomendacijų dėl koronaviruso prevencijos“, – teigė meras.

Šią savaitę jis pranešė ir apie susirgusį „Lidl“ parduotuvės apsaugos darbuotoją. 

Marijampolėje užsikrėtė ligoninės darbuotojas: kontaktavo su 28 asmenimis

15:20

Marijampolės savivaldybė praneša, kad nustatytas antrasis COVID-19 atvejis Marijampolėje. Koronavirusu užsikrėtė asmuo dirbantis Marijampolės ligoninėje, tačiau tai nėra medikas.

Kai tik sergančiajam pasireiškė simptomai, ligoninėje buvo paimtas mėginys iš nosiaryklės ištyrimui. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informavo, kad rezultatas yra teigiamas – asmeniui nustatyta koronaviruso infekcija.

Paaiškėjo, kad sergantysis turėjo kontaktą su 28 asmenimis. Su visais kontaktavusiais susisiekta – jiems paskirta saviizoliacija ir bus atliekami tyrimai.

Lieka neaišku, kur sergantysis galėjo užsikrėsti virusu, tačiau asmuo jaučiasi gerai ir jam bus taikoma privaloma saviizoliacija, stebima sveikatos būklė. Šiuo metu yra atliekamas išsamus epidemiologinis tyrimas, tad išsamesnė informacija bus skelbiama kiek vėliau.

 

Patvirtintas dvyliktas mirties nuo koronavirusinės infekcijos atvejis

15:14

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad sekmadienį Lietuvoje patvirtintas dvyliktas mirties nuo koronaviruso atvejis. Žmogus buvo gydomas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje ir priklausė rizikos grupei.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

Šeštadienį Lietuvoje buvo fiksuoti du COVID-19 sirgusių pacientų mirties atvejai. Vienas žmogus mirė Kauno klinikinėje ligoninėje, dar vienas – Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Abu mirusieji priklausė rizikos grupei.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Koronavirusas Merkinėje: su užsikrėtusiu senoliu kartu gyvena medikė

15:02

Varėnos rajono meras Algis Kašėta, savo paskyroje feisbuke vėlų šeštadienio vakarą pranešęs, kad koronavirusas diagnozuotas garbaus amžiaus senoliui Merkinėje, kuris niekur nekeliavo, išeidavo tik artimųjų kapų aplankyti, sekmadienį pranešė, kad situacija gali būti sudėtinga, nes su senoliu kartu gyveno medikė, dirbanti keliose gydymo įstaigose.

„Šiandien ryte kartu su savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro nariais aptarėme situaciją ir iš to sekančius būtiniausius veiksmus. Koronavirusu užsikrėtęs garbaus amžiaus asmuo gyveno kartu su Merkinės ambulatorijoje dirbančia medicinos darbuotoja. Šiandien abiems šios šeimos nariams atlikti COVID-19 tyrimai. Tyrimo testai taip pat paimti iš ambulatorijos darbuotojų, turėjusių kontaktą su šia darbuotoja. Tyrimų rezultatų tikimės sulaukti rytoj. Ambulatorija, kol nėra aiški situacija, pacientų nepriims, jie bus konsultuojami nuotoliniu būdu – telefonu ir esant reikalui nukreipiami į Varėnos PSPC. Šiandien dezinfekuojamos ambulatorijos patalpos, rytoj atliksime miestelio daugiabučių pastatų bendrųjų erdvių dezinfekciją. Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui kol kas dar nepavyko nustatyti pradinio užkrato šaltinio“, – pranešė meras.
 

A.Veryga: dėl infekcijų kontrolės pažeidimų sustabdyta daugelio KUL skyrių veikla

11:40

Didelės dalies Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) skyrių veiklą nuspręsta stabdyti dėl infekcijų kontrolės pažeidimų, pranešė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Dėl infekcijų kontrolės pažeidimų, keliančių grėsmę tiek medikų, tiek pacientų saugumui, penktadienį vakare buvo priimtas sprendimas laikinai stabdyti didelę dalį ligoninės skyrių, paliekant sveikatos paslaugų teikimą akušerijos ir ginekologijos, onkologijos bei infekcinių ligų profilio padaliniuose“, – šeštadienio vakarą feisbuke rašė ministras.

Pasak jo, skubią pagalbą pacientams teiks Respublikinė Klaipėdos ligoninė, o prireikus – Kauno ligoninės.

Kaip sekmadienį pranešė SAM, šiuo metu Klaipėdos universitetinėje ligoninėje paslaugas teiks tik akušerijos ir ginekologijos, onkologijos bei infekcinių ligų padaliniai.

SAM pranešime pažymėjo, kad „savalaikis pažeidimų likvidavimas gali sumažinti žalą, padarytą tiek medikų, tiek pacientų sveikatai“.

A.Veryga savo pasisakyme dėkojo apie problemas ligoninėje prabilusioms profesinėms sąjungoms. Pasak ministro, balandžio 1-ąją SAM inicijavo susitikimą su Lietuvos medikų profesinėmis sąjungomis, kurių buvo prašoma įtraukti visus narius į situacijos stebėseną įstaigose ir kuo skubiau informuoti apie infekcijų kontrolės pažeidimus.

„Klaipėdos universitetinės ligoninės paslaugų perorganizavimas yra glaudaus profesinių sąjungų ir ministerijos bendradarbiavimo rezultatas. Bendradarbiavimas su profesinėmis sąjungomis ir toliau bus tęsiamas – prie mūsų jungiasi Jaunųjų gydytojų asociacija. Tik visi kartu, veikdami atsakingai ir koordinuotai, galime įveikti koronaviruso iššūkį. Dėkoju profesinėms sąjungoms už pilietiškumą“, – sakė A.Veryga.

Klaipėdos savivaldybei pavaldi Klaipėdos universitetinė ligoninė yra viena iš penkių pagrindinių ligoninių, kuriose gydomi koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Keliuose šios ligoninės skyriuose buvo nustatyta koronaviruso atvejų, o trys sunkios būklės Akių ligų klinikoje gydyti pacientai mirė.

Valstybinės ligonių kasos duomenimis, penktadienį joje buvo gydomi 58 užsikrėtusieji koronavirusu, o iš viso šios įstaigos stacionare buvo 314 pacientų.

Policija gavo 183 pranešimus dėl karantino pažeidimų, 69 asmenys nubausti

11:39

Policija šeštadienį gavo 183 pranešimus apie karantino ir saviizoliacijos pažeidimus, 69 asmenys nubausti baudomis, BNS patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak R.Matonio, daugiausiai Administracinio nusižengimo protokolų surašyta Vilniaus apskrityje, bausti viešose vietose karantino taisyklių nesilaikę asmenys. 

„Patruliuojant turbūt daugiausiai, daugiausiai už karantino pažeidimus, tai yra, kai būriuojasi didelėmis grupėmis viešose vietose“, – sekmadienį ryte BNS sakė R.Matonis. 

Karantinas šalyje įvestas kovo 16-ąją, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, ir kol kas yra pratęstas iki balandžio 13 dienos. Nuo karantino pradžios policija yra sulaukusi daugiau nei 4 tūkst. pranešimų dėl karantino ar saviizoliacijos pažeidimų.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasirašė Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kuriomis padidintos baudos už karantino nesilaikymą bei praplėstas baudas galinčių skirti institucijų ratas.

Pagal Seimo šią savaitę priimtas pataisas, baudos fiziniams asmenims už taisyklių pažeidimą sieks nuo 500 iki 1500 eurų, įmonėms – nuo 1500 iki 6000 eurų. Anksčiau baudos fiziniams asmenims siekė iki 140 eurų, įmonėms – iki 600 eurų. 

Taip pat įstatymu suteikti įgaliojimai nusižengimų protokolus surašyti policijai, karo policijai, viešojo saugumo tarnybai bei pasieniečiams.

Varėnos rajone užsikrėtė garbaus amžiaus senolis iš Merkinės

11:21

Varėnos rajono meras Algis Kašėta savo paskyroje feisbuke vėlų šeštadienio vakarą pranešė, kad koronavirusas pasiekė ir šį rajoną – diagnozuotas garbaus amžiaus senoliui Merkinėje, kuris niekur nekeliavo, išeidavo tik artimųjų kapų aplankyti.

„Nelinksma savaitgalio žinia – turime pirmąjį koronaviruso atvejį Varėnos rajone. Ką tik iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gavau informaciją, kad teigiamas COVID-19 testas nustatytas Merkinės miestelio gyventojui. Garbaus amžiaus žmogus šiandien paguldytas ir gydomas Vilniaus Santaros ligoninėje. Kartu gyvenantys du šeimos nariai saviizoliavosi ir vykdys kitus NVSC nurodymus. Dabar renkama informacija apie visus galimus kontaktus ir su tuo susijusias rizikas.

Pasak artimųjų, senolis iš namų niekur neidavo, pastaruoju metu lankėsi tik miestelio kapinaitėse“, – rašo meras.
 

Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorija dėl sugedusios įrangos neatliko tyrimų

10:14

„Kalbėjausi su vyr. gydytoju, laukiu laboratorijos vedėjos informacijos. Bet šiandien jie turėtų paleisti „Roche“ įrangą, taip, kad turėtų viskas kaip ir susitvarkyti. Toliau aš irgi kol kas nieko negaliu komentuot, laukiu informacijos“, – BNS sakė Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros (NVSC) laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas.

Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį informavo, kad mėginių tyrimas sekmadienio naktį sutriko dėl techninio įrangos gedimo. Anot SAM, šiuo metu įranga tvarkoma ir apie 12 val. sekmadienį planuojama tyrimus atnaujinti.

Laboratorijos specialistų teigimu, dėl šio gedimo mėginius pridavę pacientai nepatirs nepatogumų – mėginių nereikės iš naujo priduoti, nes tyrimams užteks turimos biologinės medžiagos.

Su Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovu Vinsu Janušoniu BNS telefonu kol kas susisiekti nepavyko.

NVSC vadovas V.Zimnickas komentuodamas situaciją teigė, kad visi Klaipėdoje buvę mėginiai perskirstyti po kitas laboratorijas.

„Klaipėda neturi nei vieno mėginio, tie mėginiai buvo operatyviai išskirstyti po kitas laboratorijas, taip kad ten nėra likusių mėginių jokių“, – teigė NVSC vadovas.

Iš viso per šeštadienį Lietuvoje buvo ištirta 2269 ėminių dėl koronaviruso, mažiau nei parą anksčiau, kuomet iš viso dešimtyje laboratorijų buvo ištirti 2944 ėminiai.

NVSC vadovas V.Zimnickas tvirtino, kad tyrimų sumažėjo ne dėl sustojusios Klaipėdos laboratorijos, o iš viso mažiau gauta ėminių, mobiliesiems patikros punktams apribojus darbo laiką.

„Šiek tiek mažiau buvo imta, nes sumažintas buvo kiekis mobiliųjų stotelių, tai turėjo įtakos, o visi kiti tirti, kurie pakliuvo į gydymo įstaigas“, – teigė V.Zimnickas.

Sveikatos apsaugos ministerija vėlų penktadienio vakarą paskelbė dviem paroms ribojanti mobiliųjų patikros punktų darbą. Toks sprendimas priimtas siekiant sumažinti laboratorijose neištirtų koronaviruso mėginių skaičių.

Palyginti su šeštadienio ryto situacija, neištirtų mėginių skaičius sumažėjo daugiau kaip tūkstančiu, iš viso likę neištirti 898 ėminiai. Penktadienį šis skaičius siekė 3288.

Nuo epidemijos pradžios Lietuvoje buvo atlikti 23 tūkst. 645 koronaviruso tyrimai. Infekcija nustatyta 811 žmonių, 11 koronavirusu sirgusių žmonių mirė, septyni pasveiko.

Paskutinis atnaujinimas 2020-04-05 10:14

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius