Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 19 /22:55

Koronavirusas Lietuvoje: Klaipėdoje – dar viena mirtis, iš viso – 36 viruso aukos

Koronavirusas Lietuvoje diagnozuotas 59 žmonėms, iš viso šalyje užsikrėtę – 1298 asmenų, sekmadienio rytą pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Per parą ištirta 5219 ėminių.
„Topo centre“ pirkėjams matuojama temperatūra
Pirkėjams matuojama temperatūra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinta rekordiškai daug – 90 naujų koronaviruso atvejų per parą, iš jų 52 fiksuoti COVID-19 židiniu laikomos Nemenčinės siuvimo įmonės „Vilnika“ darbuotojams.

Šeštadienio pavakarę taip pat pranešta apie didelį koronaviruso protrūkį „Klaipėdos hospise“ – čia susirgo apie 40 įstaigos darbuotojų ir pacientų. įtraukti į sekmadienio statistiką.

Didžioji dalis sekmadienį praneštų susirgimų ir yra iš „Klaipėdos hospiso“.

Portalo lrytas.lt duomenimis, pirmasis koronaviruso atvejis užfiksuotas ir karo policijoje. Tai patvirtino Krašto apsaugos ministerijos Gynybos štabo viešųjų ryšių vyr. karininkas plk. Andrius Dilda.

Anot jo, šis atvejis karo policijoje – pavienis, tačiau nemažai karių šiuo metu yra saviizoliacijoje.

Visas sekmadienio naujienas apie koronaviruso plitimą Lietuvoje, sekite žemiau:

Tiesiogiai  30 s.
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Patvirtintas trečiasis mirties nuo koronavirusinės infekcijos atvejis sekmadienį

22:53

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad sekmadienio pavakarę Klaipėdos universitetinėje ligoninėje mirė koronavirusu infekuotas žmogus. Tai trečiasis mirties atvejis šiandien ir 36 – šalyje. Mirusysis priklausė rizikos grupei.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki balandžio 27 d. 24 val.

Nauji koronaviruso atvejai – Marijampolės ligoninėje

15:44

Sekmadienį Marijampolės meras Povilas Isoda feisbuke pranešė apie naujus koronaviruso atveju Marijampolėje. Anot jo, 3 nauji koronaviruso atvejai nustatyti saviizoliacijoje esantiems ligoninės darbuotojams, vienam pacientui, esančiam slaugos skyriuje. Taip pat koronavirusas vienam asmeniui nustatytas ir mobiliajame patikros punkte.

„Į ligoninės Priėmimo ir skubios pagalbos skyrių besikreipusių asmenų visų testai neigiami. Toliau tęsiant socialinių darbuotojų testavimą, visi vakar testuoti (51) sveiki“, – rašo P.Isoda

„Klaipėdos hospiso“ vadovė praneša apie dar vieną mirtį

13:57

Dėl ekstremalios situacijos „Klaipėdos hospise“ sekmadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje buvo surengtas ekstremalių situacijų valdymo komisijos posėdis

Prie jo vėliau prisijungusi „Klaipėdos hospiso“ vadovė Rasa Dagienė pranešė apie  globotinio, kuriam buvo nustatytas koronavirusas, mirtį. Šeštadienį 23 val. miręs senyvo amžiaus asmuo sunkiai sirgo onkologine liga, tačiau mirties priežastimi įvardintas koronavirusas.

Anksčiau šeštadienį paskelbtas mirties atvejis – taip pat Klaipėdoje, tačiau, anot Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorės Rolandos Lingienės, asmuo mirė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Apie mirtį BNS patvirtino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas.

„Taip, direktorė informavo, kad vakar vakare, apie 23 valandą, žmogus, turintis įvairių gretutinių ligų, mirė“, – BNS sakė R. Grigaliūnas.

Pasak jo, kol kas nėra informacijos, ar yra kitų koronavirusu užsikrėtusių „Klaipėdos hospiso“ globotinių, kurie būtų kritinėje situacijoje.

Šeštadienį pranešta, kad „Klaipėdos hospisas“ tapo dar vienu koronaviruso židiniu Lietuvoje – infekcija čia diagnozuota 30-iai globotinių ir 10-iai personalo darbuotojų.

Sekmadienį taip pat patvirtintas 34-as mirties nuo koronaviruso atvejis Lietuvoje. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje mirė rizikos grupei priklausęs žmogus.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 59 nauji koronaviruso atvejai, iš viso skaičius pasiekė 1298.

Patvirtinti koronaviruso atvejai: Lietuva – 1298, Latvija – 727, Estija – 1528

12:22

Baltijos šalyse iki sekmadienio vidurdienio iš viso patvirtinta 3553 naujojo koronaviruso atvejų, 34 mirtys užfiksuotos Lietuvoje, 38 – Estijoje, 5 – Latvijoje, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 1298 atvejai, atlikti 64 tūkst. 35 tyrimų, mirė 34 žmonės.

Latvija: patvirtinti 727 atvejai, atlikti 35 tūkst. 881 tyrimai, mirė 5 žmonės.

Estija: patvirtinti 1528 atvejai, atlikti 40 tūkst. 333 tyrimai, mirė 40 žmonių.

Klaipėdoje mirė 34-as koronavirusu užsikrėtęs žmogus

11:33

Klaipėdoje mirė 34-as Lietuvoje koronavirusu užsikrėtes žmogus, BNS patvirtino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Jos teigimu, žmogus mirė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, jis priklausė rizikos grupei.

Apie 34-ą mirtį nuo koronaviruso Lietuvoje patvirtino ir Sveikatos apsaugos ministerija.

Ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą mirusiojo šeimai, artimiesiems.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 59 nauji koronaviruso atvejai, iš viso skaičius pasiekė 1298.

Šeštadienį praenšta, kad Klaipėdoje koronaviruso protrūkis fiksuotas privačios globos namuose „Klaipėdos hospisas“, kuriuose virusu užsikrėtė 40 globotinių ir darbuotojų.

Atnaujintas dalies Širvintų ligoninės darbas

11:15

Šeštadienį vakare Širvintų merė Živilė Pinskuvienė feisbuke pranešė, kad nuo sekmadienio ryto atnaujinamas dalies Širvintų ligoninės darbas. Ligoninė buvo laikinai izoliuota po to, kai joje buvo nustatytas koronaviruso atvejis. Apie tai Ž.Pinskuvienė pranešė penktadienį.

Šeštadienį merė pasidalino, kad visų Širvintų ligoninės pacientų ir darbuotojų COVID-19 tyrimai yra neigiami, tačiau vienas asmuo, ne darbo aplinkoje turėjęs sąlyti su užsikrėtusiuoju, taip pat užsikrėtė.

“Tai, kad įstaigoje daugiau nustatytų susirgimų nėra, leidžia lengviau atsikvėpti ir daryti prielaidą, jog atvejis, vakar užfiksuotas darbuotojui, yra išorinis.

Svarbu! Tyrimai ligoninės pacientams bei darbuotojams bus kartojami po 5–7 d. Dalis personalo dėl turėto kontakto su sergančiuoju privalės saviizoliuotis”, – rašo Ž.Pinskuvienė.

 

Dėl karantino pažeidimų praėjusią parą nubausta 116 žmonių

10:36

Praėjusią parą Lietuvoje fiksuota 116 karantino pažeidimų, BNS pranešė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Ankstesnę parą šalyje dėl karantino pažeidimų buvo nubausta 70 žmonių, dar prieš tai – taip pat 70.

Administracinių nusižengimų kodeksas asmenims už tokius pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos. 

Iš viso, nuo tada, kai įgijo teisę surašyti administracinio nusižengimo protokolus už karantino taisyklių pažeidimus, policija nubaudė daugiau nei 1,3 tūkst. žmonių.

Šeštadalis protokolų – 231 buvo surašyti per šventinį trijų dienų Velykų savaitgalį.

09:36

Sekmadienį pranešta, kad užfiksuotų susirgimų COVID-19 atvejų skaičius išaugo iki 1298. Patvirtinti dar 59 atvejai.

Lietuvoje nuo koronaviruso iš viso mirė 33 asmenys, pasveiko – 242, iš kurių – 50 medikų.

SAM lentelė/Balandžio 19 d. koronaviruso Lietuvoje statistika.
SAM lentelė/Balandžio 19 d. koronaviruso Lietuvoje statistika.

 

Kitas atnaujinimas po   30 s.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius