-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 23 /16:14

Koronavirusas Lietuvoje: liga pražudė jau 40 žmonių, užsikrėtusios ukmergiškės kūdikis sveikas

Koronavirusas Lietuvoje diagnozuotas dar 28 žmonėms, iš viso šalyje patvirtinta 1398 ligos atvejų, ketvirtadienio rytą pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Per parą ištirta 6798 asmenys, iš viso atlikta 83 591 tyrimas. Ketvirtadienio vakarą pranešta apie jau 40-ąją mirtį nuo koronaviruso Lietuvoje.
Medikai, kovojantys su koronavirusu
Medikai, kovojantys su koronavirusu / Vidmanto Balkūno nuotr. (VUL Santaros klinikos)

399 žmonės (iš jų 87 medikai) laikomi pasveikusiais. Iš viso nuo koronaviruso Lietuvoje mirė 38 asmenys.

SAM lentelė/Informacija apie koronavirusą
SAM lentelė/Informacija apie koronavirusą

Vyriausybė švelnina karantiną: nuo ketvirtadienio atveria visas parduotuves, bet lauko kavines, kirpyklas, aikštynus – ne iškart.

Premjeras Saulius Skvernelis ragina rizikos grupėje esančius gyventojus dar pasisaugoti, o mamas ir močiutes per Motinos dieną paragino sveikinti nuotoliniu būdu.

Svarbiausias ketvirtadienio naujienas skaitykite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Lietuvoje – 40-oji auka nuo koronaviruso

20:24

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, kad 2020 m. balandžio 23 d. vakare gautas pranešimas apie dar vieną mirties nuo koronaviruso sukeltos infekcijos atvejį Lietuvoje. Pranešama, kad 2020-04-23 mirė Kretingos gyventojas, gydytas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Asmuo priklausė 80–90 metų amžiaus grupei.

Tai 40-tas mirties nuo šios infekcijos atvejis Lietuvoje.

Koronavirusu užsikrėtė Troškūnų palaikomo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojas

18:04

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad, nustačius koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejį Anykščių rajone įsikūrusioje Troškūnų palaikomo gydymo ir slaugos ligoninėje, imtasi visų veiksmų šiai situacijai suvaldyti. Su užsikrėtusiu darbuotoju kontaktavusieji izoliuoti 14-likos dienų laikotarpiui. Ministerija pranešime skelbia, kad, turimais duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtęs vienas darbuotojas, tęsiamas epidemiologinis tyrimas.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Nemenčinės siuvimo įmonėje – 87 koronaviruso atvejai, 349 kontaktiniai asmenys

17:18

Nemenčinės siuvimo įmone „Vilnika“ šiuo metu nustatyti 87 koronaviruso atvejai ir 349 kontaktiniai asmenys, teigia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Turime registruotus 87 atvejus ir 349 sąlytį turėjusius asmenis (...) Paskutiniai atvejai registruoti užvakar – balandžio 21 dieną“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė specialistė.

Jos teigimu, didžiausią nerimą visuomenės sveikatos specialistams šiuo metu kelia situacija netoli Nemenčinės esančiame Kabiškių kaime.

„Ten gyvena nemaža dalis sąlytį turėjusių asmenų, registruota ir nesusijusių su jais atvejų, kurie gyvena šioje teritorijoje“, – teigė R. Lingienė.

„Tikimės, kad visi užsikrėtę asmenys supranta savo atsakomybę ir visuomenės sveikatos specialistams praneša apie visus savo kontaktinius asmenis“, – pridūrė ji.

Specialistė taip pat teigė, kad iš viso Nemenčinėje dėl koronaviruso ištirti 2325 gyventojai, iš kurių 28 testas buvo teigiamas.

„Iš jų 26 susiję su „Vilnika“, su vienu asmeniu dar nepavyko susisiekti, vienas yra nesusijęs“, – sakė R. Lingienė.

Nemenčinė buvo tapusi koronaviruso židiniu – prieš savaitę įvesti ribojimai vykstantiems į miestelį ir iš jo.

Šios priemonės įvestos, kai protrūkis šiame Vilniaus rajono miestelyje kilo siuvimo įmonėje „Vilnika“, užkratas nustatytas ir dviem globos namų „Senevita“ darbuotojams, vienam Nemenčinės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojui. 

Judėjimo ribojimai Nemenčinėje bus panaikinti penktadienį, 24 valandą.

Juos panaikinti trečiadienį nusprendė Vyriausybė, nes miestelio gyventojai drausmingai laikosi karantino reikalavimų, o COVID-19 infekcija iš esmės pasklido tik tarp žmonių, susijusių su siuvimo įmone „Vilnika“, ir yra suvaldyta. 

Ligoninėse gydomi 137 koronaviruso pacientai, reanimacijoje – aštuoniolika

16:31

Ligoninėse gydomi 137 koronavirusu užsikrėtę asmenys, aštuoniolika iš jų – reanimacijoje.

„Hospitalizuoti 137 pacientai, tame tarpe ventiliuojami aštuoni, su deguonies kaukėmis – 33, reanimacijoje gydomi 18“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Šalyje registruoti 1398 koronaviruso atvejai, 39 mirtys, pasveiko – 399 asmenys.

Daugiau naujienų iš spaudos konferencijos Sveikatos ministerijoje skaitykite čia.

Marijampolės gydymo įstaigose naujų atvejų nėra

16:14

Marijampolės rajono meras Povilas Isoda pranešė, kad židiniu tapusioje Marijampolės ligoninėje po vakar ištestuotų naujų patvirtintų atvejų nėra. Iš saviizoliacijos grįžo dar 17 darbuotojų. Sugrįžusiųjų jau beveik 90. PSPC Slaugos skyriuje naujų atvejų taip pat nefiksuota. Mobiliame punkte tikrinta 18 marijampoliečių – vieno asmens testas teigiamas. Žmogus saviizoliacijoje. Trečiadienį testuoti socialiniai darbuotojai (77) visi sveiki.

 

Vilnius: serga 634, nė vienas dar nepasveiko

16:10

Vilniaus miesto savivaldybė praneša,kad Vilniuje yra registruoti 634 koronaviruso atvejai. Balandžio 22 d. duomenimis, kol kas nėra nė vieno pasveikusiojo. Tuo tarpu Lietuvoje yra patvirtinta, jog pasveiko 399 asmenys.

Kaune – 75 atvejai

15:57

Kauno savivaldybė praneša, kad balandžio 23 d. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, Kauno apskrityje diagnozuota 118 COVID-19 atvejų, iš jų Kaune – 75.

Šiuo metu hospitalizuoti 4 žmonės: 2 pacientų būklė – vidutinio sunkumo. Mirė 2 (77 metų ir 78 metų) žmonės. Pasveiko 50 žmonių.

Radviliškyje nebeliko nė vieno sergančiojo

15:40

Radviliškio rajono savivaldybė trečiadienį pranešė gavusi oficialų patvirtinimą, kad pasveiko trečiasis užsikrėtęs koronavirusu (COVID-19) Radviliškio rajono gyventojas.

Šiuo metu Radviliškio rajone nėra nė vieno sergančiojo. 

 

Trakai skelbia gerąją žinią

15:27

Trakų rajono savivaldybė praneša, kad dėl galimo užsikrėtimo koronavirusu infekcija testus atlikę  282 rajono medikai bei kiti medicinos įstaigų darbuotojai yra sveiki. Šie tyrimai bus kartojami, jie atliekami ir socialiniams darbuotojams.

Gera naujiena ir ta, kad jau pasveiko Trakų rajone gyvenantys du vyriškiai, kurie buvo užsikrėtę COVID-19. Pasveikimo testą turėjo atlikti dar vienas sergantysis. Naujų susirgimų nenustatyta.  

Beveik neliko apsigyvenusių karantinavimo vietose. Pastaruoju metu du asmenys gyveno „Trasalio“ centre, tačiau liko tik vienas. Artimiausiu metu ir jis laikinąją apsigyvenimo vietą turėtų palikti.

Didelę pagalbą ir medikams, ir į juos besikreipiantiems žmonėms teikia balandžio 10-ąją Trakuose įkurta karščiavimo klinika. Į ją nuo pat įsikūrimo kreipėsi apie 50 gyventojų. Nė vienam nebuvo nustatyta koronaviruso infekcija, žmonės negalavo peršalimo ligomis.

„Galiu pasidžiaugti, kad rajono situacija stabili, du susirgusieji jau pasveiko, o daugiau susirgimų neužfiksuota. Noriu padėkoti gyventojams, kad laikosi rekomendacijų, elgiasi atsakingai ir paprašyti, kad ir toliau būtų atsargūs, kad įveiktume šį virusą“, – sakė rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė.

Virusas – ir Skaudvilės slaugos ligoninėje

15:00

Kurjeris.lt praneša, kad Koronavirusas įsisuko į Tauragės rajono Skaudvilės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninę. Šios įstaigos vadovas Antanas Guobys atskleidė, kad COVID-19 susirgęs pacientas sunkiai vaikšto, turi nemenkų sveikatos problemų. Kelis kartus per savaitę jis buvo vežamas dializei į Tauragėje šias paslaugas teikiančią kliniką. Jau siaučiant koronavirusui jis buvo vežamas ir į Klaipėdos medicinos įstaigas. Būtent todėl Skaudvilės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninė iš anksto ėmėsi atsargumo priemonių ir apgyvendino jį vienvietėje palatoje. Nustačius koronaviruso infekciją, pacientas tolimesniam gydymui perkeltas į Klaipėdą. Šią savaitę bus ištirti visi šios ligoninės pacientai.

Jau patikrintas Skaudvilės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės personalas.  Susisiekti su dializes Tauragėje atliekančiu hemodializės centru „Nefrida“ nepavyko.

Tauragės rajono savivaldybė informavo, kad šią savaitę pradedami testuoti visų Tauragės rajono globos įstaigų darbuotojai. Iš viso 367 žmonės.

Koronavirusu užsikrėtusi gimdyvė Santarų klinikose pagimdė sveiką kūdikį: abu išleisti namo

13:13

2020 metų balandžio 21 d. Santaros klinikose sėkmingai pagimdė COVID-19 užsikrėtusi moteris.

Santarų klinikos ketvirtadienį pranešė, kad balandžio 22 d. gauti neigiami tyrimo dėl COVID-19 rezultatai tiek mamai, tiek naujagimiui. Kol kas jie dar lieka Santaros klinikose, kol bus atliktas pakartotinis COVID-19 testas, tačiau tyrimo atsakymų abu jau šiandien bus išleisti laukti namuose. 

Mama ir kūdikis jaučiasi gerai.

COVID-19 infekcija pasiglemžė dar vieną gyvybę

12:43

Po savaitės pertraukos, balandžio 21-ąją, Santaros klinikoje nuo koronaviruso infekcijos mirė dar viena Ukmergės gyventoja – 59 metų moteris. Tai jau aštuntoji mirtis rajone.

Ligos simptomus pajutusi ukmergiškė į Santaros klinikas iš namų išvežta greitosios medicinos pagalbos automobiliu. Sostinės ligoninėje ji buvo gydoma ne vieną savaitę. Nepatvirtintais duomenimis, ligonės šeimoje koronavirusas diagnozuotas ne tik jai.

Balandžio 21-osios duomenimis, kuriuos skelbia rajono savivaldybė, bendras Ukmergės rajono gyventojams patvirtintų ligos atvejų skaičius buvo 88, pasveikusiųjų – 35, mirusių – 7.

Tiesa, nors nuo mirties praėjo jau kelios dienos, apie šią kol kas nepranešė nei SAM, nei NVSC. 

Patvirtinti koronaviruso atvejai: Lietuva – 1398, Latvija – 778, Estija – 1592

12:05

Baltijos šalyse iki ketvirtadienio vidurdienio iš viso patvirtinti 3768 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, 38 mirtys užfiksuotos Lietuvoje, 45 – Estijoje, 11 – Latvijoje, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 1398 atvejai, atliktas 83 tūkst. 591 tyrimas, mirė 38 žmonės.

Latvija: patvirtinti 778 atvejai, atliktas 41 tūkst. 41 tyrimas, mirė 11 žmonių.

Estija: patvirtinti 1592 atvejai, atliktas 45 tūkst. 181 tyrimas, mirė 45 žmonės.

G.Surplys: Lietuva pirmauja ES pagal ištirtus mėginius tūkstančiui gyventojų

10:32

Lietuva pastarosiomis dienomis pirmauja Europos Sąjungoje pagal ištirtus mėginius 100 tūkst. gyventojų, sako visuomenės informavimo grupės dėl koronaviruso vadovas Giedrius Surplys. 

„Pagal tyrimų skaičių tūkstančiui gyventojų Lietuva yra pirmoji Europos Sąjungoje jau tris dienas, po mūsų rikiuojasi Portugalija, Estija, Italija ir kitos šalys“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį pranešė G.Surplys.

Kaip skelbta, pirmadienį ištirti 4401 ėminiai, antradienį – 6040, trečiadienį – jau 6798 ėminiai.  Gausėjant tyrimų apimtims, trečiadienį laboratorijose dar liko 2255 neištirti ėminiai.

G.Surplys sako, kad išaugus tyrimų pajėgumams, tyrimai bus atliekami „kryptingiau ir masiškiau“, kad būtų galima susidaryti aiškesnį vaizdą dėl sergamumo COVID-19. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga trečiadienį informavo, kad šlies mokslininkai reprezentatyviam tyrimui dėl COVID-19 sergamumo šalyje planuoja atrinkti 7,5 tūkst. gyventojų, jiems bus atliekami testai.

Augant tyrimų skaičiui, šalyje jau kelios paros nustatoma mažiau nei 30 naujų koronaviruso atvejų, trečiadienį neužfiksuota ir mirčių. Vyriausybė jau nuo ketvirtadienio atšaukė draudimus prekiauti visoms parduotuvėms, kurios laikysis būtinų sąlygų, o nuo pirmadienio duris atvers ir lauko kavinės, kirpyklos bei kiti verslai.

G.Surplys sako, kad tai daryti leidžia pavyzdingas daugumos gyventojų elgesys besilaikant karantino taisyklių.

„Tikrai didžioji dalis Lietuvos piliečių pademonstravo didelį sąmoningumą ir tikrai esame tarp Europos Sąjungos lyderių ne tik pagal tyrimus, bet ir pagal tai, kaip uoliai mes laikėmės šių būtinų karantino sąlygų“, – pabrėžė G.Surplys.

Lietuvoje patvirtinti 1398 koronaviruso atvejai, iki šiol mirė 38 užsikrėtusieji, 399 asmenys pasveiko.

Dėl karantino taisyklių pažeidimų nubausti 85 žmonės

09:57

Dėl karantino taisyklių pažeidimų per parą nubausti 85 žmonės, BNS ketvirtadienio rytą sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Antradienį nubaustųjų buvo šiek tiek daugiau – 95, pirmadienį – 82.

Administracinių nusižengimų kodeksas asmenims už tokius pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos. 

Iš viso nuo tada, kai įgijo teisę surašyti administracinio nusižengimo protokolus už karantino taisyklių pažeidimus, policija nubaudė daugiau nei 1,5 tūkst. žmonių.

Paskutinis atnaujinimas 2020-04-23 09:57

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius