Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 03 30 /20:45

Lietuvoje: 491 koronaviruso atvejai, mėginius pradeda tirti privačios laboratorijos, Klaipėdoje 6 pacientai pasveiko

Lietuvoje pirmadienį nustatyti dar 24 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai, bendras skaičius išaugo iki 491, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Antrasis užkrato atvejis užfiksuotas ir Tauragėje. Ukmergėje infekcija patvirtinta iš viso 18-ai medikų. Lietuvoje koronavirusu iš viso serga 61 medikas.
Specialiosios tarnybos ir autobusai laukia atvykstančių keleivių
Specialiosios tarnybos ir autobusai laukia atvykstančių keleivių / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sekmadienį ištirti 1467 ėminiai. Bendrai iki šiol iš viso ištirti 9891 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Sekmadienio duomenimis, Lietuvoje buvo užfiksuota 460 atvejų, iš viso 28 susirgimai fiksuoti Ukmergėje.

Septyni koronavirusu užsikrėtę žmonės mirė, vienas – pasveiko.

Infekcija toliau plinta šalies gydymo įstaigose – Panevėžio ir Klaipėdos ligoninėse susirgo pacientai. Klaipėdos jūrininkų ligoninėje – antras koronaviruso atvejis medikui.

Sveikatos apsaugos ministras sekmadienį apribojo ir respiratorių bei vienkartinių pirštinių pardavimą. Apie visa tai skaitykite čia.

Visas naujienas apie koronaviruso plitimą pirmadienį sekite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Klaipėdoje pasveiko 6 koronavirusu užsikrėtę asmenys

20:00 Atnaujinta 20:45

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo feisbuko paskyroje pasidalino džiugia žinia, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje atlikus tyrimus buvo nustatyta kad net šeši COVID-19 sirgę pacientai pasveiko.

„Džiaugiuosi drauge su jais, linkėdamas, kad jų pasveikimo istorija įkvėptų tikėjimui, kad tai nėra neįveikiama liga“, – rašo V.Grubliauskas.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis teigė, kad pasveiko čia gydytos keturios moterys ir du vyrai. 

„Keturios moterys ir du vyrai. Amžius santykinai jaunas, rizikos grupėje nėra nė vieno. Jiems nuo 20 iki 50 metų“, – BNS sakė ligoninės vadovas.

Jis taip pat teigė, kad pasveikusieji – klaipėdiečiai, išskyrus vieną iš Klaipėdos rajono gyventojai bei vieną kretingiškį, dauguma jų gydėsi nuo kovo 12-13 dienos.

„Vidinis kontaktas yra vienas, kur niekur nebuvo išvykę, o kiti penki grįžę iš užsienio“, – pasakojo V.Janušonis.

Pasak jo, tarp pasveikusiųjų yra ir pirmoji šioje ligoninėje dėl koronaviruso atsidūrusi moteris, kuri grįžo iš Tenerifės.

V.Janušonis teigė, kad antradienį dar bus imami pakartotiniai testai bei po to pasveikę asmenys bus paleisti namo.

„Čia daugiau formali tvarka, kai kuriems atliktas jau tris kartus tyrimas. Tai daugiau biurokratiniai dalykai“, – kalbėjo Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas.

Iki šiol paskelbta buvo tik apie vieną išgijimo nuo COVID-19 atvejį – patį pirmąjį, šiaulietės moters.

Per pirmadienį koronavirusinė infekcija nustatyta dar 7 asmenims

19:53

Lietuvoje patvirtinti dar 7 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Taigi, vakaro duomenimis, Lietuvoje iš viso yra patvirtinta 491 ligos atvejis. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami, praneša SAM.

Visais atvejais jau pradėti arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai. Asmenys, kurių ėminiai paimti mobiliuose punktuose, bus informuoti apie tyrimo rezultatus.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, t. y. maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Taip pat primename, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje galima rasti informaciją apie vykdomus epidemiologinių tyrimų rezultatus ir apie koronavirusu užsikrėtusių žmonių lankytas vietas. Kitaip tariant, pateikiama atvejų epidemiologinės diagnostikos metu surinkta informacija, kurią susirgę žmonės pateikė NVSC specialistams. Apie atnaujintą informacija NVSC interneto svetainėje žiniasklaida informuojama nedelsiant, kai tik ji patalpinama.

Mėginius dėl koronaviruso infekcijos pradeda tirti ir privačios laboratorijos

19:11

Koronavirusinei infekcijai (COVID-19) nustatyti reikalingi tyrimai nuo šiandien atliekami ir privačioje, Klaipėdoje veikiančios bendrovės „Medicina practica" laboratorijoje. Dar viena įmonė –  „SK Impeks Medicinos diagnostikos centras" – baigia ruoštis startui ir jau rytoj taip pat pradės vykdyti tyrimus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) įvertino ir patvirtino, kad šios dvi įmonės turi tinkamas sąlygas tyrimams dėl koronaviruso infekcijos atlikti.

Likusios dvi įmonės – „Baltic Medics" ir „Diagnostikos laboratorija" – irgi baigia derinti formalumus, būtinus startui.

Iki šiol tyrimai koronaviruso infekcijai nustatyti buvo atliekami šešiose laboratorijose: NVSPL, Santaros klinikose, Kauno klinikose, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, Respublikinėje Šiaulių ligoninėje ir Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) laboratorijoje.

Valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijus Verygos sprendimu, NVSPL taip pat buvo pavesta įvertinti galimybes į koronaviruso infekcijos nustatymo vietų tinklą įtraukti ir Nacionalinio vėžio instituto (NVI) laboratoriją. Sutarta, kad NVI laboratorija, atliekant tyrimus dėl koronaviruso infekcijos, dirbs kartu su Santaros klinikų laboratorija.

Lietuvoje koronavirusu užsikrėtęs 61 medikas

18:42

 Lietuvoje koronavirusas nustatytas 61 medikui, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

„Galiu patvirtinti, kad, naujausiais duomenimis, šiuo metu koronavirusu yra užsikrėtęs 61 medikas“, – BNS sakė ministerijos atstovė Gabrielė Banaitytė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, Ukmergėje serga 18 medikų, Vilniuje – 17, Klaipėdoje – 15, Kaune – aštuoni, Biržuose – trys.

Sveikatos apsaugos ministerija praėjusią savaitę pranešė, kad dėl galimos infekcijos bus tiriami visi sveikatos priežiūros specialistai.

Pačios gydymo įstaigos, įvertinusios savo specifiką ir galimas rizikas, turės apsispręsti, kokiu dažnumu sveikatos priežiūros specialistus tikrinti profilaktiškai.

Sveikatos priežiūros specialistai, jaučiantys net menkiausius koronavirusinės infekcijos COVID-19 simptomus, turėtų būti testuojami nedelsiant, nurodė ministerija.

Lietuvoje nustatyti 484 COVID-19 atvejai, mirė septyni koronavirusu užsikrėtę žmonės, vienas – pasveiko.

Pirmasis koronaviruso atvejis užfiksuotas Utenoje

18:10

Tarp pirmadienį patvirtintų naujų koronaviruso atvejų – ir pirmasis, užfiksuotas Utenoje. Apie tai pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). Asmuo susirgo penktadienį, kovo 27 dieną, tačiau į medikus kreipėsi sekmadienį. Užsikrėtęs asmuo nebuvo išvykęs iš Lietuvos.

Utenoje veikia mobilusis patikros punktas. Utenos savivaldybės teigimu, nuo kovo 25 dienos paimti jau 149 ėminiai: Kovo 25 d. paimta 16 ėminių, kovo 26 d. – 36, kovo 27 d. – 37, kovo 28 d. – 31, kovo 29 d. – 29.

„Yra gauti kovo 25 ir 26 d. atsakymai (52 ėminiai). Iš jų 51 – neigiamas ir 1 – teigiamas. SARS-COV-2 virusas nustatytas Ukmergės rajono gyventojui“, – praneša Utenos rajono savivaldybė.

Vyskupų konferencija kviečia antradienį melstis už mirusius Italijoje

18:06

Antradienį 13 val. skambant katedrų varpams Lietuvos vyskupų konferencija kviečia Lietuvos žmonės jungtis į maldą už mirusius nuo COVID-19 ligos Italijoje ir gedinčius jų artimuosius.

„Solidarizuodamiesi su broliais italais, prisiminsime visus nuo Covid-19 mirusiuosius bei jų artimuosius. Vyskupijų katedrose 13 val. Lietuvos laiku tris minutes skambės varpai, kviesdami žmones į maldą už Covid-19 pandemijos Italijoje aukas. Ši malda tebus mūsų solidarumo su broliais ir seserimis Italijoje išraiška. Antradienį 13 val. tikintieji kviečiami ne tik prisiminti koronaviruso aukas, bet ir melsti stiprybės jų gyviems likusiems artimiesiems, kurie net neturėjo galimybės ištarti sudie savo artimiausiems žmonėms", – sakė Lietuvos vyskupų konferencijos generalinis sekretorius kun. Kęstutis Smilgevičius.

Italijos vėliavos spalvomis (žalia-balta-raudona) Vilniuje bus apšviesta Prezidentūra, Katedros varpinė ir Trys Kryžiai.

Kovo 31 d. 12 val. Italijos laiku visus nuo koronaviruso mirusius italus pagerbti tylos minute pasiūlė pandemijos labiausiai paliestos Italijos Bergamo provincijos pirmininkas Gianfranco Gaforelli. Iniciatyvą palaikė ir daug kitų savivaldybių, o Italijos ministro pirmininko padėjėjas Riccardo Fraccaro pasiūlė kovo 31 d. nuleisti valstybines vėliavas prie visuomeninių pastatų iki pusės stiebo.

NATO batalione susirgusiais kariais rūpinsis papildoma kroatų ir vokiečių medikų komanda

17:55

NATO batalione susirgusiais kariais rūpinsis papildoma kroatų ir vokiečių medikų komanda, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Jos teigimu, papildomos pajėgos su specialia įranga į Lietuvą atskrido sekmadienį specialiu lėktuvu iš Kroatijos.

NATO bataliono atstovas žiniasklaidai olandų kapitonas Evertas-Janas Danielsas BNS teigė, kad batalione 24 kariams nustatytas koronavirusas COVID-19.

Jie iš Ruklos perkelti į Pabradę, kur yra izoliuoti.

Ministerijos teigimu, Pabradėje esantys Lietuvos kariai su užsikrėtusiaisiais neturi jokio kontakto – jie miega, maitinasi ir treniruojasi skirtingose patalpose ir teritorijose.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Lietuvoje dislokuota 2017 metų vasarį, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione. Batalionui Lietuvoje vadovauja Vokietija.

SAM pateikė rekomendacijas dėl iš užsienio parvykusių piliečių izoliacijos savivaldybių parengtose patalpose

17:48

Savivaldybės izoliavimo vietos turės būti įrengiamos viešbučių, poilsio, socialinės ir kitos paskirties patalpose, kuriose galima užtikrinti kiekvienam asmeniui atskirą gyvenamąją patalpą su atskiru sanitariniu mazgu (nesant galimybių – vienas sanitarinis mazgas dviem kambariams). Žmonės kambariuose bus izoliuojami po vieną, šeimos galės apsistoti vienoje patalpoje.

Savivaldybių paruošos izoliavimo patalpos turi būti aprūpintos būtiniausiais baldais, inventoriumi, indais, valymo ir dezinfekcijos priemonėmis, buitinių atliekų surinkimo konteineriais, patalynės bei suterštų drabužių surinkimo talpomis, jei nebus galimybės juos skalbti.

Izoliuojamų žmonių kokybišku ir tinkamu maitinimu (taip pat ir turinčių specifinių poreikių, pavyzdžiui, sergančių cukriniu diabetu, alergiškų ir pan.),  būtiniausių priemonių (vaistų, higienos prekių, drabužių) pristatymu ar perdavimu iš artimųjų taip pat turės pasirūpinti savivaldybės.

Pirmoji greitųjų testų siunta jau pasiekė Lietuvą

15:53

Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją (NVSPL) sekmadienį pasiekė pirmoji greitųjų testų, skirtų koronaviruso infekcijai (COVID-9) nustatyti, siunta su 2 500 vnt. testų. Iš viso jų Lietuva įsigijo pusė milijono vienetų.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu, greitieji testai bus atliekami ir iš užsienio grįžtantiems asmenims – 600 vienetų greitųjų testų šiandien iškeliavo į Klaipėdą, kur bus testuojami atvykstantieji keltais.

COVID-19 atvejis Kaune: iš pradžių manė, kad gripas

15:43

Pirmadienį Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) atnaujino informaciją apie asmenų, kuriems nustatytas COVID-19, kontaktus. Pasirodo, vienam asmeniui iš pradžių buvo diagnozuotas gripas ir tik po daugiau nei savaitės paaiškėjo, kad jis serga koronavirusu.

NVSC šį atvejį aprašė taip:

  • asmuo 2020-03-13 susirgo, diagnozuotas gripas;
  • 2020-03-19 atlikta plaučių rentgenograma;
  • 2020-03-24 mobiliajame punkte atliko tyrimą, važiavo nuosavu automobiliu;
  • 2020-03-26 Kaune patvirtintas COVID-19.

NVSC Vidaus administravimo skyriaus patarėja Jolanta Čereškienė 15min nurodė, kad nuo pat kovo 13-osios sergantis asmuo buvo izoliuotas, dabar izoliacijoje, pasak jos, visi sąlytį su pacientu turėję medikai.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Laboratorija
Arno Strumilos / 15min nuotr./Laboratorija

„Asmuo kreipėsi į VšĮ Kauno klinikinę ligoninę, 2020-03-13 diagnozavus gripą turėjo nedarbingumą ir gydėsi ambulatoriškai, buvo izoliuotas.

2020-03-24 Kauno mobiliajame punkte imtas tyrimas dėl COVID-19 ligos ir nustatytas teigiamas atsakymas.

Nustatyti 8 artimą sąlytį turėję asmenys, iš kurių 4 – medikai, teikę pagalbą šiam asmeniui. Visi artimą sąlytį turėję asmenys – izoliuoti, jų sveikatos būklė yra stebima“, – teigė J.Čereškienė.

Su šiuo asmeniu kontaktą turėję gydytojai buvo tiriami dėl koronaviruso, tyrimų rezultatai – neigiami.

„Ligoninės medicinos personalas, kuris buvo tirtas dėl COVID-19, tame tarpe ir su šiuo atveju sietinų visų medikų tyrimų rezultatai – neigiami“, – patikino NVSC atstovė.

Kretingoje – 6 oficialiai patvirtinti užkrato atvejai

15:07

Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius praneša, kad pirmadienį Kretingoje oficialiai patvirtinti 6 koronaviruso infekcijos atvejai.

„Šio ryto duomenimis, Kretingos rajone iš viso turime 6 oficialiai patvirtintus koronaviruso atvejus. Saviizoliacijoje Savivaldybės paskirtuose patalpose esančių žmonių skaičius – 11. Iš jų Nasrėnuose – 8, viešbutyje „Ecohotel“ Kretingoje – 3“, – feisbuke pranešė meras.

Jis taip pat piktinosi Sveikatos ministerijos kuruojamo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pateikiama informacija apie naujus nustatytus atvejus.

„Dabar apie tai, kaip „vaikšto“ informacija apie naujus nustatytus atvejus. Žinau, pikta jums, pikta ir man. Bet apie paskutinį patvirtintą šeštąjį Kretingos atvejį (kaip ir apie kelis kitus) savivaldybė iki šios akimirkos neturi jokių detalesnių oficialių duomenų, išskyrus tai, kad tokie atvejai buvo patvirtinti ir vykdomi epidemiologiniai tyrimai.

Visą informaciją apie patvirtintus naujus atvejus šiuo metu „valdo“ Sveikatos apsaugos ministerijos pavaldume esantis Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Šio centro specialistai nustato ir asmenų, kuriems patvirtintas koronavirusas, lankymosi vietas, turėtus kontaktus, sprendžia, kam reikia izoliuotis, ar reikia „kažką uždaryti“ „dezinfekuoti“ ir t. t. Ką ir kaip sužinome mes:

• Apie kovo 14 dieną nustatytą pirmą atvejį rajone sužinojome iš dezinfekavimo tarnybos. Oficialaus patvirtinimo sulaukėm tik po gerą valandą trukusių skambučių atsakingoms institucijoms.

• Apie kelis kitus naujus atvejus informacijos iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro sulaukėme gana operatyviai, ir jos būta gana informatyvios. Tad ne tik operatyviai dezinfekavome gyvenamąją aplinką, bet ir informavome gyventojus.

• Tačiau situacija vėl kardinaliai pasikeitė daugiau nei prieš savaitę, A.Verygai nusprendus, kad visą informaciją visuomenei gali teikti tik Vilnius. Tad nuo to laiko pirmiau sulaukiam informacijos iš neoficialių šaltinių – gyventojų, įstaigų ar kolegų merų, o iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija dažniausiai jau atkeliauja pavėluotai ir daugiau, nei ribotai (negauname nei asmenų duomenų, nei jų turėtų kontaktų, nei keliavimo maršrutų). Ar tai normalu? Tikrai ne! Bet su šia realybe šiandien susiduria dauguma savivaldybių ir verčiamės imdamiesi veiksmų „kas kaip išmanome““, – feisbuke pranešė meras.

Lietuvoje koronavirusas nustatytas dar 7 medikams

13:13

Lietuvoje koronavirusas nustatytas dar 7 medikams, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. 

Iš viso Lietuvoje koronavirusas nustatytas 51 medikui.

„Sekmadienio vakaro duomenimis, užsikrėtusių medikų buvo 44, šiandien šis skaičius yra jau 51“, – BNS pirmadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė.

Jos teigimu, Vilniuje serga 17 medikų, Klaipėdoje – 15, Ukmergėje – aštuoni, Kaune – aštuoni. NVSC pirmadienį popiet patikslino, kad Panevėžyje nėra sergančių medikų.

Patvirtinti koronaviruso atvejai: Lietuva – 484, Latvija – 376, Estija – 715

12:22

Baltijos šalyse iki pirmadienio vidurdienio iš viso patvirtinti 1575 naujojo koronaviruso atvejai, septynios mirtys užfiksuotos Lietuvoje, trys – Estijoje, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 484 atvejai, atliktas 9891 tyrimas, mirė 7 žmonės.

Latvija: patvirtinti 376 atvejai, atlikti 14313 tyrimai.

Estija: patvirtinta 715 atvejų, atlikti 11252 tyrimai, mirė 3 žmonės.

Ukmergėje koronavirusu užsikrėtę 18 medikų

12:11

Ukmergės rajono savivaldybė savo feisbuko paskyroje skelbia, kad Ukmergėje koronavirusu užsikrėtę 18 medikų. Pirmadienį planuojama patikrinti paskutinius 50 gydytojų.

„Laikiname, prie ligoninės Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus įrengtame patikros punkte, šiandien ir toliau tikrinami Ukmergės ligoninės medikai, turėję kontaktų su užsikrėtusiais COVID-19. Iš jau paimtų 282 ėminių, 10-čiai nustatytas užsikrėtimas koronavirusine infekcija. Taigi, šiai dienai iš viso turime jau 18 ukmergiškių medikų, kuriems patvirtintas COVID-19. Šiandien dar bus patikrinti paskutiniai 50 medikų pagal vadinamą „kontaktinį sąrašą“.

O tada bus testuojami visi kiti, be išimties ir nepriklausomai nuo užimamų pareigų, ligoninės darbuotojai. Priminsime, kad Ukmergės ligoninėje iš viso dirba 460 žmonių. Po to savo eilės sulauks Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro medikai - pradedant Greitosios medicinos pagalbos skyriaus darbuotojais ir baigiant visais kitais likusiais, taip pat be jokios išimties ir nepriklausomai nuo užimamų pareigų. iš viso 160 Ukmergės PSPC dirbančių žmonių“, – praneša savivaldybė.

Tauragėje nustatytas antras koronaviruso atvejis

11:38

Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas savo feisbuko paskyroje pirmadienį pranešė apie antrąjį koronaviruso atvejį mieste.

„Tauragėje nustatytas antras COVID-19 atvejis. Žmogus kovo 13 d. grįžo iš Jungtinės Karalystės ir saviizoliavosi, nacionalinis visuomenės sveikatos centras atlieka epidemiologinį tyrimą ir tikiuosi greitu metu paskelbs daugiau informacijos, kuri gali būti aktuali platesniam žmonių ratui.

Mėginys buvo paimtas Tauragės mobiliame punkte Kovo 26 d.

Galime pasidžiaugti, kad nors Kovo 13 d. grįžusiems iš JK, pagal teisės aktus dar nebuvo prievolės saviizoliuotis, tačiau asmuo pasielgė labai atsakingai ir izoliavosi, tokiu būdu prisidėjo prie viruso plitimo sustabdymo. Kaip informavo NVSC, keli kontaktai su artimaisiais buvo, jie šiuo metu taip pat saviizoliavęsi ir jiems artimiausiu metu bus atliekamas COVID-19 testas.

Informaciją apie gyvenamąją vietą gavome, laiptinė dezinfekuota“, – feisbuke nurodė meras.

Nustatyti dar 24 nauji koronaviruso atvejai

09:19

Lietuvoje pirmadienį nustatyti dar 24 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai, bendras skaičius išaugo iki 484, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Iš viso šalyje atliktas 9891 tyrimas, per sekmadienį – 1467.

Sekmadienį ministerija pranešė, kad dėl koronaviruso nuo šiol galės būti tiriami visi, kam pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai. 

Lietuvoje mirė septyni koronavirusu užsikrėtę žmonės, vienas – pasveiko.

Koronavirusu Lietuvoje užsikrėtę 44 medikai

07:42 Atnaujinta 13:08

Sveikatos apsaugos ministerijos Visuomenės sveikatos departamento direktorius Audrius Ščeponavičius LRT RADIJUI sakė, kad sekmadienio vakaro duomenimis, Lietuvoje koronavirusu užsikrėtę 44 gydytojai, 15 iš jų – Klaipėdoje.

„Kalbant apie medikus, kiek medikų nustatyta koronaviruas, tai iš viso serga 44 medikai, vakar (sekmadienio – LRT.lt) dienos duomenimis: 14 Vilniuje, 8 Ukmergėje, 4 Kaune, 15 Klaipėdoje, 3 Panevėžyje. 545 medikai saviizoliacijoje“, – LRT RADIJUI sakė A.Ščeponavičius.

Jis teigia, kad Ukmergės ligoninėje, kurioje dirba 441 darbuotojas, paimti 355 mėginiai ir laukiama informacijos.

Panevėžio ligoninė neigią pasirodžiusią informaciją

Tuo tarpu Respublikinė Panevėžio ligoninė neigia informaciją, kad ligoninėje yra medikų, turinčių COVID – 19 infekciją.

„Atsakingai pareiškiame, kad Respublikinėje Panevėžio ligoninėje nuo kovo mėn. 12 d. iki kovo mėn. 26 d. buvo karantinuotas 51 ligoninės darbuotojas. Atlikus pakartotinį testavimą, visų darbuotojų mėginių rezultatai buvo neigiami ir nuo šiandien, kovo mėn. 30 d., visi šie darbuotojai yra savo darbo vietose.

Kovo mėn. 28 d. testavimas buvo atliktas 16 įstaigos darbuotojų. Jų pirmojo testo rezultatai yra neigiami, o darbuotojai šiuo metu yra karantinuoti.

Informuojame Jus – nei anksčiau, nei šiuo metu koronavirusinė COVID – 19 infekcija nebuvo ir nėra nustatyta nei vienam Respublikinės Panevėžio ligoninės medikui“, – rašoma oficialiame ligoninės puslapyje.

Paskutinis atnaujinimas 2020-03-30 07:42

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius