Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 25 /18:40

Koronavirusas pasiekė ir Seimą: užsikrėtė parlamentaro padėjėja

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė patvirtino, kad tarp parlamento darbuotojų užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis. Susirgo iš užsienio sugrįžusi vieno Seimo nario padėjėja. Po kelionės, ji dar keturias dienas ėjo į darbą Seime. Trečiadienio vakarą LNK televizija paskelbė, kad kad infekcija užsikrėtė Dainiaus Gaižausko ir Valerijaus Simuliko patarėja.
Seimo vakariniame posedyje profesinių sąjungų atstovų pasisakymai
Seimo posėdis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Taip, man laikinai einanti kanclerės pareigas Vaida Servetkienė skambino ir informavo apie tai, kad patvirtintas vieno Seimo nario padėjėjos susirgimas“, – 15min patvirtino R.Baškienė.

Pasak Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos, jau išsiaiškinta, su kuo minėta darbuotoja kontaktavo.

Ji sakė, kad Seimo nario padėjėja buvo Seime kovo 17 dieną, kai vyko plenarinis posėdis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas, Rima Baškienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas, Rima Baškienė

R.Baškienės žiniomis, susirgusi moteris buvo išvykusi į užsienį.

„Atvejis tas, kad buvo išvykta. Ir, sugrįžusi, matyt, ji neišbuvo tinkamo laiko ir pasijautus blogai, pagal tuos simptomus jai patvirtino, kad tai yra šitas atvejis – koronavirusas“, – komentavo Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja.

Tai, kad Seimo nario padėjėja ėjo į darbą tądien, kai vyko parlamento plenarinis posėdis, anot R.Baškienės, kelia rūpestį.

„Su kiek žmonių ji kontaktavo... Ir kanclerė įsipareigojo viską išsiaiškinti, perspėti tuos žmones, su kurias buvo kontaktuota. Perspėjo ir Seimo narį, kurio patarėja yra. Ir tiesiog dabar aiškinamės tolimesnius dalykus“, – pasakojo viena parlamento vadovų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Seimo rūmai
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Seimo rūmai

Laikinajai Seimo kanclerei V.Servetkienei koronavirusu susirgusi moteris pasakojo kovo 17 dieną daugiausia buvusi kabinete ir neturėjusi daug kontaktų.

Ji nurodė bendravusi su keturiais asmenimis Seimo rūmuose.

Trečiadienį popiet Seimo kanceliarijos išplatintame pranešime nurodoma, kad darbuotoja turėjo kontaktą su 5 asmenimis, jie paprašyti izoliuotis ir stebėti savo būklę.

Taip pat pranešama, kad ši darbuotoja dirbo Seimo 3-ųjų rūmų 5 aukšte kovo 12, 13, 16 d. ir 17 d. iki pietų. Patalpos dezinfekuojamos ir imamasi visų apsaugos priemonių.

„Seimo kanceliarijos darbuotojas naudojosi III r. įėjimu bei liftu. Seimo kanceliarija numatydama tokio atvejo galimybę, prieš kelias savaites ėmėsi atitinkamų priemonių, tarp kurių – dažnesnis patalpų ir paviršių dezinfekavimas. Taip pat yra susisiekta su visais asmenimis, su kuriais turėjo kontaktų 5 minėtieji su infekuotoju turėję tiesioginių kontaktų“, 0 vėliau trečiadienį atnaujintą informaciją paskelbė Seimo kanceliarija.

„Duok Dieve, tas ratas nebus didžiulis. Bet atsargumo prasme būtina, kad visi tie žmonės būtų informuoti ir kad būtų dezinfekuota ir taip toliau“, – pažymėjo R.Baškienė.

„Imamasi visų atsargos priemonių“, – patikino ji.

Duok Dieve, tas ratas nebus didžiulis. Bet atsargumo prasme būtina, kad visi tie žmonės būtų informuoti ir kad būtų dezinfekuota ir taip toliau.

Parlamentaras jaučiasi gerai

Seimo narys, kurio padėjėja susirgo, R.Baškienės teigimu, jaučiasi gerai, jokie koronaviruso simptomai jam nepasireiškė.

„Bet šiuo atveju mes tikrai norėsime, kad jis pasitikrintų ir suprastų atsakomybę bei kovo 31 dieną tikrai nedalyvautų posėdyje“, – akcentavo ji.

Anksčiau skelbta, kad šiuo laikotarpiu saviizoliacijos laikosi keli Seimo nariai.

R.Baškienė sakė, kad nedalyvauti posėdžiuose Seime paprašyta vieno kolegos, grįžusio iš komandiruotės.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Egidijus Vareikis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Egidijus Vareikis

Skelbta, kad izoliacijos režimo nesilaikė Seimo Užsienio reikalų komiteto vicepirmininkas Egidijus Vareikis, kovo viduryje grįžęs iš komandiruotės Prancūzijoje.

Pasak R.Baškienės, dar vienas kolega parlamentaras pats nusprendė neiti į posėdžius, nes neseniai iš užsienio grįžo jo sutuoktinė.

Seimas vis tiek rinksis

Seimo valdyba nusprendė, kad, nepaisant karantino, kitą savaitę Seime vyks plenarinis posėdis.

R.Baškienė sutinka, kad rinktis pavojinga, bet esą yra ir prievolė, ir būtinybė.

Ji minėjo, kad kovo 17 dieną Seime priimti gyvybiškai svarbūs įstatymų projektai dėl pagalbos mūsų šalies ekonomikai, susiduriančiai su didžiuliais iššūkiais dėl koronaviruso grėsmės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seimo vakariniame posėdyje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seimo vakariniame posėdyje

„Kovo 31 dieną mes iš tikrųjų kitaip perorganizavome posėdį, kad stebime, kad tik balsavimui ateiname į posėdžių salę, bet neateiname šiaip sau. Ateisime vėl dėl labai svarbių įstatymų projektų, kuriuos šiandien Vyriausybė svarsto posėdžio metu. Turime tą prievolę, kurią privalome atlikti – yra teikiamos kandidatūros, yra atsakomybė, kurią kažkaip vis tiek turėsime atlikti. Manau, neiškrisime visi“, – teigė R.Baškienė.

Manau, neiškrisime visi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius