Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 27

Koronavirusu užsikrėtė dar viena Vilniaus Šeškinės poliklinikos medikė – neaišku, nuo ko

Sostinės Šeškinės poliklinikoje penktadienį patvirtintas dar vienas COVID-19 infekcijos užsikrėtimo atvejis, 15min informavo Vilniaus miesto mero patarėja Ieva Dirmaitė. Susirgusi medikė, pasak jos, užsienyje nesilankė, tad neaišku, nuo ko užsikrėtė. Spėjama, kad nuo paciento.
Šeškinės poliklinika
Šeškinės poliklinika / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Medikė, I.Dirmaitės žiniomis, izoliavosi nuo kovo 19-osios, paskutinį kartą paslaugas teikė kovo 17 dieną.

„Kalbėjau su poliklinikos direktore, informacija apie gydytoją yra tokia – taip, yra patvirtintas atvejis, izoliacija jau yra nuo kovo 19 dienos. Paskutinį kartą dirbo kovo 17-ąją ir turėjo du pacientus, jie yra nustatyti“, – teigė patarėja.

Paskutinį kartą dirbo kovo 17-ąją ir turėjo du pacientus.

Informacija apie kontaktinius asmenis, anot jos, pasieks Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą.

„Žiūrima, ar daugiau kontaktų buvo, bet panašu, kad didesnis ratas neišsiplės. Visi turimi kontaktai pagal visas tvarkas bus perduoti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (kontaktų patikrinimui ir įvertinimui, susisiekimui su jais)“, – kalbėjo I.Dirmaitė.

Koronavirusu susirgusi medikė, jos žiniomis, užsienyje nesilankė, tad nuo ko ji užsikrėtė, tiksliai neaišku: „Neaišku, gali būti, kad gal pacientas, bet tik du pacientų kontaktai buvo. Čia, be abejonės, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras turi tai išsiaiškinti.“

Poliklinikos skyrius, kuriame dirbo gydytoja, patarėjos žiniomis, nebus uždarytas, formuojama nauja darbuotojų pamaina.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šeškinės poliklinika
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šeškinės poliklinika

„Poliklinika, kadangi jau buvo dirbama pamainomis, buvo nusimatę tvarkas ir teikiamos tik būtinosios pagalbos paslaugos, tiesiog komplektuojama nauja pamaina ir dirbs nauja pamaina. Skyrius nėra uždarytas“, – sakė ji.

Reaguojant į užsikrėtimą, poliklinikoje dėl užsikrėtimo testuojami ir kiti medikai: „Gydytojai poliklinikoje pradedami testuoti, jie turi kažkiek įsigiję terpių. Keliems medikams jau yra padaryti testai, per šiandien ir rytoj tai bus tęsiama.“

Iki šiol buvo žinoma bent apie kelis COVID-19 užsikrėtimo atvejus Šeškinės poliklinikoje: prieš savaitę skelbta, kad susirgusi medikė priėmė pacientų ir turėjo kontaktą su maždaug 80 žmonių.

Pirmadienį pranešta apie dar vieną atvejį – teigta, kad gydytoja nebuvo išvykusi į užsienį, su kolege, kuriai naujasis koronavirusas nustatytas anksčiau, kontakto neturėjo. Jos kontaktų skaičius mažesnis, pacientų – apie 6, darbuotojų – truputį daugiau nei dešimt.

Po šių atvejų ligoninės medikams buvo atlikti momentiniai koronaviruso infekcijos testai, dešimt jų – teigiami.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė penktadienį BNS informavo, kad Lietuvoje medikų, užsikrėtusių koronavirusu yra apie 30. Tiesa, šis skaičius kinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius