Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 12

Korupcija įtariamas Rimas Ručys skursta akyse: turtas išgaravo, o kur – nežino net žmona

Seimo narys, garsiosios „tvarkiečių“ korupcijos bylos įtariamasis Rimas Antanas Ručys kažkur išbarstė turto už maždaug 400 tūkst. Lt. Kur pasidėjo Seimo nario turtai – nežino net jo žmona.
Antanas Ručys ir Aušra Ručienė
Antanas Ručys ir Aušra Ručienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pernai R.A.Ručys galėjo drąsiai vadintis milijonieriumi. Politiko deklaruoto turto vertė deklaracijoje už 2013 m. siekė 1,07 mln. Lt. Per metus pasikeitė daug kas – „tvarkietis“ atsidūrė korupcijos skandalo centre, prarado teisinę neliečiamybę ir, kaip dabar paaiškėjo, nemažą dalį turto.

R.A.Ručio deklaracijoje už 2014 m., kurią skelbia Valstybinė mokesčių inspekcija, nurodoma bendra Seimo nario turto vertė – tik 600 tūkst. litų. Per metus R. A.Ručio valdomo nekilnojamojo turto (NT) vertė smuko nuo 325 tūkst. iki 15,7 tūkst. Lt, žemės sklypų vertė – nuo 127 tūkst. iki 9,68 tūkst. litų. Taip pat „išgaravo“ automobiliai: pernai R.A.Ručys deklaravo transporto priemonių už 105 tūkst. Lt, šiemet ši deklaracijos grafa yra tuščia. Tiesa, ne visi rodikliai keliauja žemyn – per metus R.A.Ručio deklaruotos piniginės santaupos išaugo nuo 428,11 tūkst. iki 489 tūkst. Lt.

„Tvarkiečio“ žmona ir partiijos kolegė Aušra Ručienė taip pat pateikė gerokai pakitusią turto deklaraciją. Kauno tarybos narė pernai deklaravo turto už 823,21 tūkst. Lt, šiemet – jau 898,38 tūkst. Lt. Vis dėlto šis pokytis nė iš tolo neatperka nuostolio, kokį Ručių šeimos iždas patyrė dėl R.A.Ručio turto sumažėjimo.

Su R.A.Ručiu 15min.lt susisiekti nepavyko. O Seimo nario sutuoktinė A.Ručienė tiesiog patvirtino, kad turto deklaracijoje nurodomi duomenys yra teisingi.

„Yra kaip yra. Kaip Registrų centre įvertinta, taip yra“, – 15min.lt teigė buvusi „tvarkiečių“ kandidatė į Kauno mero postą.

Kaip ir kur išgaravo R.A.Ručio NT, Seimo nario sutuoktinė teigė nenutuokianti: „Ot, žinokit, nežinau“.

Ot, žinokit, nežinau, – Aušra Ručienė – apie tai, kur dingo jos vyro NT.

15min.lt primena, jog R.A.Ručys figūruoja „tvarkiečių“ korupcijos skandale, kurio įkarštyje po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kratų partijos patalpose iš vidaus reikalų ministro posto atsistatydino Dailis Alfonsas Barakauskas.

Įtariamojo statusą turi ne tik Seimo narys, bet ir garsus prodiuseris Rolandas Skaisgirys, buvęs Dailio Alfonso Barakausko politinės komandos narys Ervinas Raistenskis, verslininkas Peisachas Kačerginskis. Tyrimo metu STT krėtė ne tik „tvarkiečius“ ir Vidaus reikalų ministerijos padalinius. Vėliau kratos atliktos, neoficialiais duomenimis, ir su „Tvarkos ir teisingumo“ lyderiais siejamos „Vėtrūnos“ grupės įmonėse.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius