2018 03 03

Kovą skelbia senjorų mėnesiu: bilietas į delfinariumą – už simbolinę kainą

Nors už lango – dar speigas ir pusnys, Jūrų muziejuje – jau pavasariškos nuotaikos. Jau nuo šio savaitgalio visą kovą senjorai laukiami delfinų pasirodymuose už simbolinę kainą – bilietas jiems kainuos tik 2 Eur.
Delfinariumas kovą kviečia senjorus apsilankyti už simbolinę kainą.
Delfinariumas kovą kviečia senjorus apsilankyti už simbolinę kainą. / Jūrų muziejaus nuotr.

Dabar delfinariume gyvena 16 Juodosios jūros afalinų ir penki kaliforniniai jūrų liūtai. Vyriausieji iš delfinų yra Argas ir Glorija – jie jau įžengę gerokai į ketvirtą dešimtį. O jauniausiajam – Glorijos jaunikliui – vos pusmetis. Pasak Mindaugo Lukošiaus, jis tikras nenuorama ir išdykėlis: nieko neklauso, taškosi, stumdosi iš visų viską atimą.

„Oficialaus vardo jis dar neturi, – sako treneris. – Kol kas vadinam jauniklį, kaip ir jo brolį – Vėju, tik pridedam skaičiuką 2“.

Tiek trenerių, tiek gyvūnų darbo diena yra labai įtempta. Šaltuoju metų laiku itin daug dėmesio skiriama delfinų terapijai, todėl per dieną rengiami net trys tokie užsiėmimai, su delfinais padraugauja devyni vaikai.

„Ir delfinai, ir treneriai turi būti sportiški, – sako jau penkiolika metų delfinariume dirbantis Mindaugas. – Todėl per dieną rengiamos net keturios treniruotės. O treneriai sportuoja dar papildomai – turim galimybes ir delfinariume, lankomės sporto klubuose, stengiamės teisingai maitintis“.

Ypatingas dėmesys skiriamas delfinų savijautai ir sveikatai. Kad būtų galima paimti kraujo ar iškvėpto oro tyrimams, jie turi suprasti ir vykdyti reikiamas trenerių komandas, todėl kartą per dieną rengiama ir medicininė treniruotė.

Delfinariumas kol kas dar gyvenama žiemos režimu – dirbama tik tris dienas per savaitę – penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį, tačiau nuo Velykų – jau delfinus lankyti bus galima lankytis kiekvieną dieną, išskyrus pirmadienį ir antradienį. Po prieš keletą metų užbaigtos rekonstrukcijos praturtėjęs Delfinų terapijos centru ir patogiais gyvenamaisiais baseinais, žiemos savaitgaliais priima apie tūkstantį lankytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius