-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 06 01

Kruvina Vaikų gynimo diena Kyjive: Lietuvos ambasadorius taip pat bėgiojo į slėptuvę

Vis dar nesiliaujantys beginklių ukrainiečių kraujo trokštančių rusų smūgiai raketomis praėjusią naktį pražudė tris žmones, tarp kurių – ir vaikas. Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Valdemaras Sarapinas neramią naktį keletą kartų bėgo į slėptuvę, o agresorės Rusijos veiksmus vadina desperacija.
Kruvina naktinė birželio 1-osios Kyjivo ataka
Kruvina naktinė birželio 1-osios Kyjivo ataka / Kyjivo miesto karinės administracijos „Telegram“ nuotr.

Birželio 1-ąją pasaulyje minima Tarptautinė vaikų gynimo diena, kuri pažymima ir karo išsekintoje Ukrainoje.

Kyjive šiąnakt po rusų oro atakos žuvo dvi 33 ir 34 metų moterys bei devynerių mergaitė, dar keliolika žmonių buvo sužeisti.

Skelbiama, kad visi žuvusieji bandė gelbėtis ir bėgti į slėptuvę, tačiau į ją patekti nepavyko ir juos kliudė nuolaužos.

Ukrainiečių kariuomenės duomenimis, rusai į Kyjivą ketvirtadienio naktį paleido septynias balistines ir tris sparnuotąsias raketas.

„Tai – desperacija“

Tokie smūgiai Ukrainos sostinėje tęsiasi jau kurį laiką.

Lietuvos ambasadorius Kyjive Valdemaras Sarapinas tvirtina, kad tai yra rusų desperacija, kadangi svertai – ne jų pusėje.

„Tai – desperacija. Kontrpuolimu vadinti kol kas nedrįsčiau, nes kažkokio vienkartinio jo ir nebus, ką ir patys ukrainiečių vadovai ir kariniai vadai sako, jis bus irgi netrumpas procesas, bet į tą pusę judama ir rusams svyla padai, tad bandoma įnešti tokią suirutę“, – 15min sakė diplomatas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Valdemaras Sarapinas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Valdemaras Sarapinas

Jam pirmosios vasaros dienos naktis irgi buvo įtempta – kaip jis pats sakė – „lakstėm kelis kartus į slėptuves“.

Pasak V.Sarapino, liūdna, kad pastarieji smūgiai pareikalavo ir vaikų gyvybių.

„Lakstėm kelis kartus į slėptuves. Nors tas raketas numušė, bet nuo tų nuolaužų aukų yra, tarp jų yra ir vaikų (...) Liūdna, kad Vaikų gynimo diena paženklinta vaikų aukomis“, – kalbėjo ambasadorius.

„Bombina kiekvieną naktį“

Jo teigimu, gegužę rusai Kyjivą atakuoja beveik kasnakt ir tai greičiausiai rodo, kad Rusija gavo naujas partijas dronų iš Irano.

„Šį mėnesį bombina beveik kiekvieną naktį ir kartais dienomis (...) Matyt, yra tiesa, kad tais šahedais rusai pasipildė – gavo iš Irano naujas partijas, nes prieš tai buvo aprimę, turbūt buvo atsargos pasibaigusios“, – teigė V.Sarapinas.

Pasak jo, Kyjive tiek aukų kiek ketvirtadienio naktį, jau senokai nebuvo, tačiau Ukraina – „pasmerkta sėkmei“ kare prieš agresorę Rusiją.

„Esame pasmerkti sėkmei, tik gaila, kad vis dar su tokiomis liūdnomis pasekmėmis“, – pabrėžė Lietuvos ambasadorius Kyjive.

Buvęs Ukrainos vadovo Volodymyro Zelenskio kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius tvirtina, kad net ir pasibaigus „karštajam karo Ukrainoje etapui“ Rusija gali toliau raketomis apšaudyti Ukrainos miestus.

Naujausias žinias iš Ukrainos sekite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius