-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 26

KTU mokslininkė apie „Žalvario“ gaisrą: į orą galėjo išsiskirti ypač pavojingi teršalai

Vakar naktį Kaune, bendrovės „Žalvaris“ patalpose, įsiplieskė didelis gaisras, aitrūs dūmai buvo juntami daugelyje Kauno rajonų. Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkės teigimu, tai – didelis taršos židinys.
Gaisro padariniai
Gaisro padariniai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pranešama, kad gaisras kilo bendrovės patalpose, kuriose buvo laikomos popieriaus, polietileno atliekos bei alyvų talpos, o gyventojai girdėjo sprogimus.

KTU nuotr./Violeta Kaunelienė
KTU nuotr./Violeta Kaunelienė

Violeta Kaunelienė, KTU Aplinkosaugos technologijos katedros vadovė, universiteto išplatintame pranešime teigia mananti, kad sproginėjo šios alyvų talpos. Panaudotos, atidirbusios alyvos ar tepalai priskiriami pavojingosioms atliekoms.

„Bet koks gaisras teršia atmosferą, tačiau degant alyvoms į orą išsiskiria ypač daug pavojingų teršalų, tad gyventojams tikrai būtina kuo mažiau būti lauke ir užsidaryti langus“, – įspėjo KTU mokslininkė.

Anot jos, net ir visiškai užgesinus gaisrą, tarša greitai neišsisklaidys, nes atmosferos sąlygos tam nėra palankios – artimiausiu metu lietaus neprognozuojama, pūs labai silpnas vėjas.

„Tai didelis taršos židinys. Dalis alyvų bei užteršto gesinimo vandens tikrai bus patekę į nuotekų sistemą. Šiuo atveju, labai svarbu įsitikinti, ar alyvos ir tepalai nenutekėjo į gruntą, kur gali pasiekti gruntinius vandenis, tačiau tam reikalingi papildomi tyrimai“, – teigė V.Kaunelienė.

Daugiau apie šį gaisrą, kuris penktadienį apie 10 val. dar nebuvo likviduotas, skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius