Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 08 01

Kvietė paragauti alaus sriubos (atnaujinta 20.22 val.)

Jūros šventės metu, šeštadienį, renginio svečiams buvo siūloma paragauti ypatingos sriubos, verdamos iš tamsiojo „Baltijos“ alaus. Sriubos receptą sukūrė „Švyturio“ vyriausioji aludarė Džuljeta Armonienė, atsižvelgdama į patiekalus su alumi, kurie būdavo gaminami senovėje.
Alaus sriubos kaina simboliška - vienas litas.
Jūros šventėje bus galima paragauti pasigardžiuoti ne tik alumi, bet ir alaus sriuba.
Temos: 3 Sriuba Kadagys Alus

Paragavę alaus sriubos vieni svečiai raukėsi, kiti jį gyrė. Tačiau daugelis tikino – skonis savitas. „Vieni raukosi, kad net baisu žiūrėti, kiti sako: „O, kaip skanu“, – šypsojosi restorano „Marceliukės klėtis“ gamybos vadovas Ramūnas Žukauskas. Sriubą jis virė kartu su Dž.Armoniene.

Šios sriubos ingridientai: lauro lapai, medus, kadagio uogos, grietinėlė, kiaušinio trynys ir, žinoma, alus.

Alaus sriuba vieniems patiko, kitus privertė raukytis.
Alaus sriuba vieniems patiko, kitus privertė raukytis.

„Receptų yra įvairių, būna ir tiršta siruba ar su duonos gabalėliais. Ši sriuba neturi alkoholio, verdant laipsniai „išgaruoja“, – šyptelėjo R.Žukauskas. Pasak jo, tokia sriuba mūsų protėviai gaivindavosi po stiprių išgertuvių.

Džuljetos alaus sriuba

„Džuljetos alaus sriuba“ – taip pavadintos specialiai Jūros šventei verdamos sriubos galėjo paragauti šventės dalyviai. Sriubos virimui, padedant keliems pagalbininkams iš restorano „Marceliukės klėtis“ vadovavo pati aludarė.

„Tamsusis alus dažnai vadinamas alaus virtuvės karaliumi – patiekalai su tamsiuoju alumi pasižymi išskirtiniu skoniu, kurį jam suteikia skrudintas karamelinis salyklas. Tokia ir alaus sriuba, kurios receptas būtų įvertintas senovėje. Jos skonis patvirtina, kad alus – universalus gėrimas, jį galima ne tik gerti, bet su juo ir gaminti skanius patiekalus“, – kalbėjo Dž.Armonienė. 

Siekiant atgaminti senovinį skonį sriubai pasirinktas „Baltijos“ alus, sukurtas ir be pertraukų verdamas jau  45-erius metus. „Džuljetos alaus sriuba“ kainavo 1 litą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius