Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 11 /21:26

L.Kasčiūnas abejoja dėl Z.Jedinskio lojalumo Lietuvos valstybei

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko pavaduotojas Laurynas Kasčiūnas šiandien kreipėsi į Seimo Pirmininką Viktorą Pranckietį, prašydamas jo inicijuoti parlamentaro Zbignevo Jedinskio pašalinimą iš NSGK komiteto pakaitinių narių bei kelia klausimą, ar apskritai Z.Jedinskis yra lojalus Lietuvos valstybei bei gali likti Lietuvos Respublikos Seimo nariu, rašoma Seimo pranešime.
Zbignevas Jedinskis
Zbignevas Jedinskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ketvirtadienį 15min rašė apie tai, kad Z.Jedinskis neturi leidimo dirbti su slapta informacija.

„Vakarykštis NSGK pakaitinio nario Z.Jedinskio viešas atsakymas, kad jis niekada neketina kreiptis į Valstybės saugumo departamentą (VSD) dėl leidimo dirbti su įslaptinta informacija rodo, kad jis greičiausiai bijo, kad toks leidimas bus neišduotas dėl jo veiklos, nesuderinamos su Seimo nario priesaika, ir jį ištiktų analogiškas likimas kaip ir Irinos Rozovos atveju. Todėl kyla pagrįstas įtarimas, kad Z.Jedinskis gali būti nelojalus Lietuvos valstybei. Mažiausia, ką nedelsiant turėtų padaryti Seimas, tai pašalinti jį iš NSGK pakaitinių narių. Taip pat kviečiu Seimo Pirmininką kuo greičiau inicijuoti svarstymus kaip teisiškai gauti atsakymus, ar Z.Jedinskis savo veikla nėra sulaužęs Seimo nario priesaikos", – teigia L.Kasčiūnas.

Zbignevas Jedinskis savo sprendimo motyvus penktadienį paaiškino feisbuke.

„Aš neketinu dirbti su įslaptinta informacija, todėl kad nuolat tenka bendrauti su asmenimis, galimai bendradarbiaujančiais su kitų valstybių specialiosiomis tarnybomis“, – feisbuke rašė Z.Jedinskis.

Paaiškėjus informacijai, kad Seimo NSGK nario Michalo Mackevičiaus pakaitinis Seimo narys šiame komitete Z.Jedinskis neturi VSD suteikiamos teisės dirbti su įslaptinta informacija, NSGK pirmininko pavaduotojas L.Kasčiūnas vakar oficialiai kreipėsi į Z.Jedinskį, ragindamas jį kuo greičiau kreiptis į VSD, kad jis galėtų pilnavertiškai pavaduoti savo frakcijos narį komiteto darbe. Tačiau Z.Jedinskis pareiškė, kad niekada tokio leidimo neprašys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius