Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 24

L.Kukuraitis: „Pabėgėliai tiesiogiai bus integruoti tik į tas savivaldybes, su kuriomis bus pasiekti sutarimai“

Pabėgėliai tiesiogiai bus integruojami tik į tas savivaldybes, su kuriomis bus pasiekti susitarimai, teigia Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis. Nuo balandžio ketinama tiesiogiai, be adaptacijos Ruklos pabėgėlių centre, perkelti pabėgėlius į 6 savivaldybes.
Linas Kukuraitis
Linas Kukuraitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Noriu pabrėžti, kad prieglobsčio gavėjai bus tiesiogiai apgyvendinami ir integruojami tik tose savivaldybėse, kurios norės ir bus pasirengusios šiai integracijai.

Taip pat svarbu akcentuoti, kad visos integracinės priemonės pabėgėliams, kuriuos priimame pagal Lietuvos įsipareigojimus ES, yra finansuojamos išskirtinai tik iš ES lėšų, skiriamų pabėgėlių perkėlimui – mūsų šalies biudžeto lėšų tam nenaudojama visai. Tai reiškia, kad pabėgėlių apgyvendinimo išlaidos, pašalpos, kalbos mokymai, ugdymo, psichologinės pagalbos ir visos kitos priemonės finansuojamos tik ES lėšomis,“ – sako ministras L.Kukuraitis.

Pasak ministro, nuo balandžio ketinama tik šešias prieglobsčio gavėjų šeimas tiesiogiai integruoti į tam pasirengusias šalies savivaldybes, su kuriomis bus rastas sutarimas.

Ministerijos pranešime rašoma, kad kiekviena savivaldybė jau yra paskyrusi savo atstovą – koordinatorių, kuris atsakingas už su pabėgėlių integracija susijusių klausimų sprendimus, ir kartu su savivaldybėmis yra glaudžiai bendradarbiaujama dėl pabėgėlių integracijos.

„Tai būtų bandomasis projektas ir tik jam pasiteisinus galvosime apie šios priemonės plėtrą“, – akcentuoja L.Kukuraitis.

Europos Sąjunga yra skyrusi prieglobsčio gavėjų kvotą Lietuvai – tai 1077 žmonių: 971 žmonių turėtų būti perkelti iš Graikijos bei Italijos ir 106 – iš Turkijos.

Lietuva yra perkėlusi 254 prieglobsčio gavėjus: 229 žmones iš Graikijos ir 25 – iš Turkijos.

Šiuo metu šalies savivaldybėse gyvena 18 žmonių, perkeltų iš Graikijos: Vilniuje – 11 žmonių, Kaune – 5, Jonavoje ir Kėdainiuose – po vieną žmogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius