Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 03

L.Linkevičius: Lietuva stojimo į EBPO procesą gali baigti šią vasarą

Lietuva stojimo į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO) procesą gali baigti dar šią vasarą, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Ministras pažymi, kad per praėjusius metus jau baigti Lietuvos vertinimai 18-oje EBPO komitetų, dėl narystės padaryta dvidešimt įstatymų pakeitimų. L.Linkevičius trečiadienį Lietuvos pasiekimus rengiantis narystei šioje organizacijoje pristatė Vyriausybei, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Anot L.Linkevičiaus, toliau reikia baigti peržiūras likusiuose trijuose EBPO komitetuose, kurie vertins vienas iš sudėtingiausių sričių stojimo kontekste – Lietuvos investicinę aplinką, valstybės valdomų įmonių veiklą ir kovą su korupcija.

Tarp svarbių įstatymų, kurių priėmimas yra būtinas sklandžiai užbaigti stojimo procesą, ministras minėjo sausio 12-osios balsavimus dėl žemės pardavimo ir investicijų į strateginius sektorius.

EBPO narėmis šiuo metu yra 35 aukštą ekonominio išsivystymo lygį pasiekusios valstybės. Lietuva pradėti stojimo į EBPO procesą pakviesta 2015 metų birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius