-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 02

L.Linkevičius telefonu kalbėjosi su JAV valstybės sekretoriumi R.Tillersonu

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šiandien telefonu kalbėjosi su naujuoju Jungtinių Amerikos Valstijų valstybės sekretoriumi Rexu Tillersonu, pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Rexas Tillersonas
Rexas Tillersonas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Ministras, naudodamasis proga, dar kartą pasveikino JAV diplomatijos vadovą pradėjus eiti atsakingas pareigas ir pabrėžė, kad strateginės partnerystės ryšiai su JAV ir toliau išliks Lietuvos užsienio politikos prioritetas.

„Lietuvą ir JAV sieja tvirta draugystė, bendrų vertybių gynimas, abipusė pagarba ir parama. Ypač vertiname JAV buvimą regione ir JAV karių nuolatinį buvimą Lietuvoje“, – sakė L. Linkevičius.

Ministras pasidžiaugė intensyvia dvišale Lietuvos ir JAV santykių darbotvarke ir akcentavo Lietuvos pasiryžimą toliau tęsti glaudų sąjungininkų bendradarbiavimą kovojant su regione ir pasaulyje kylančiomis grėsmėmis, įskaitant kibernetines ir hibridines grėsmes, stiprinti transatlantinius ryšius, laisvės ir demokratijos principų puoselėjimą.

„Lietuvos įsipareigojimai ir toliau didinti gynybai skiriamas lėšas yra tvirti ir užtikrinti, palaikomi visų politinių partijų ir Lietuvos žmonių“, – pabrėžė ministras.

JAV valstybės sekretorius pažymėjo, kad Lietuvos indėlis stiprinant savo, o tuo pačiu ir viso regiono saugumą yra puikiai matomas ir vertinamas Vašingtone, išskyrė Lietuvos pastangas ir nuveiktus darbus energetinio saugumo srityje, taip pat teikiant pagalbą Ukrainoje, bendradarbiaujant su JAV Afganistane ir Irake.

R. Tillersonas patikino, kad Jungtinės Valstijos yra pasiryžusios toliau stiprinti santykius su Lietuva. Pabrėžė bendradarbiavimą saugumo, ekonomikos, energetinio ir kibernetinio saugumo srityse. Akcentavo JAV tvirtą įsipareigojimą Šiaurės Atlanto aljansui, kovą prieš „Islamo valstybę“.

Pokalbio metu JAV valstybės sekretorius pakvietė L. Linkevičių artimiausiu metu susitikti Vašingtone, taip pat dalyvauti koalicijos kovai prieš ISIS ministrų lygio susitikime.

JAV Senatas vasario 1 dieną patvirtino buvusį naftos bendrovės „ExxonMobil“ vadovą naujuoju valstybės sekretoriumi, tą pačią dieną R. Tillersonas prisiekė ir tapo 69 istorijoje JAV valstybės sekretoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius