Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 30

Laiminga Antanavo dramos pabaiga: berniukas susitiko su tikru tėvu, patėvis išvarytas

Lietuvą sujaudinusi Antanavo kaimo drama, kai patėvio pusnuogis vėlų sekmadienio vakarą iš namų išvarytas vaikas vos mirtinai nesušalo naktį praleidęs vėjo perpučiamame ūkiniame pastate, gali turėti laimingą pabaigą. 8 metų berniuko mama pagaliau ryžosi palikti nedirbantį vyrą ir auginti savo keturis vaikus viena. Po tokio jos sprendimo į pagalbą suskubo ir socialinės tarnybos, ir giminaičiai, ir biologinis vaiko tėvas.
Vieta kur naktį praleido iš namų išvarytas berniukas
Vieta kur naktį praleido iš namų išvarytas berniukas / Mariaus Turausko nuotr.

Grįžo biologinis vaiko tėvas

Kaip pasakojo Kazlų Rūdos savivaldybės Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Loreta Urbštienė, trečiadienį savivaldybėje įvyko rimtas posėdis, į kurį susirinko socialiniai darbuotojai, psichologai, Antanavo, kuriame gyveno šeima, seniūnas ir kiti specialistai. Posėdyje, be berniuko mamos ir patėvio, dalyvavo ir iš užsienio grįžęs biologinis vaiko tėvas.

„Trečiadienį berniukas buvo išleistas iš ligoninės ir susitiko su tėvu, kuris labai geranoriškai žiūri į šią skaudžią situaciją, pasiryžęs padėti šeimai ir atstatyti kontaktą su sūnumi, kurio nematė nuo tada, kai vaikui buvo pusantrų metų. Šiuo metu jis berniukui tiesiog dėdė. Apie vaiko gyvenimą su tėčiu nekalbama, tačiau vyriškis sakė nuo šiol bendrausiantis su vaiku telefonu, Skype'u. Štai rytoj jis ketina pasiimti vaiką ir kažkur pramogauti.

Mama pasakė savo tvirtą žodį, kad negyvens su dabartiniu savo vyru ir bandys pati, su visų pagalba, auginti savo vaikus.

Mama taip pat pasakė savo tvirtą žodį, kad negyvens su dabartiniu savo vyru ir bandys pati, su visų pagalba, auginti savo vaikus. Ji nesitiki, kad jos dabartinis vyras pasikeis, ir pasirinko kelią gyventi su vaikais. Tiesa, jie kol kas santuokoje. Apie skyrybas moteris šiuo metu dar negalvoja, tiesą sakant, ir neturi kada: keičiasi jos gyvenamoji vieta, tai jai į ligoninę reikia važiuoti, tai į policiją, tai mūsų posėdžiai. Labai daug streso“, – aiškino specialistė.

Aštuonmetį iš namų išvaręs patėvis šiuo metu išvykęs gyventi pas giminaičius į kitą miestelį, tačiau jokia kardomoji priemonė – nei nesiartinti prie šeimos, nei kitokia – jam nebuvo paskirta.

„Nenoriu sakyti, kad blogai dirba policija ir prokuratūra, bet šiuo atveju gal jie turėjo pažiūrėti kitu aspektu, o ne tik konstatuoti vaiko pabėgimą. Taigi viskas liko ant mūsų skyriaus pečių. Po tokių situacijų iš tiesų nuleidi rankas ir galvoji, gal laikas darbą keisti. Kita vertus, dabar mums labiau rūpi ne ką nors nubausti, o ką galime padaryti, kad būtų geriau vaikui ir mamai. O kitas žingsnis bus – be abejo, mes inicijuosime atsakomybę už administracinės teisės pažeidimus“, – teigė L.Urbštienė.

Mariaus Turausko nuotr. /Vieta kur naktį praleido iš namų išvarytas berniukas
Mariaus Turausko nuotr. /Motina su keturiais vaikais šiame name negyvens.

Suteiktas socialinis būstas

Pati moteris su keturiais vaikais glaudžiasi pas giminaičius, į buvusius namus grįžta tik prižiūrėti čia likusių ožkų ir šuns.

„Giminės labai geranoriškai atsišaukė ir ketina jai padėti, nenusisuko. Pas juos ir psichologiškai jai ramiau. Jie dabar padeda prižiūrėti mažiausią vaiką. Šiandien buvo pasirašyta sutartis dėl socialinio būsto. Jau išsiaiškinome, kokia pagalba bus iš seniūnijos, kokią pagalbą gali suteikti namiškiai, vaiko tėvas žadėjo paremti pinigais, padės ir mūsų tarnybos.

Tiesa, būstas visai kitame miestelyje, todėl psichologai svarstė, ar nepakenks berniukui gyvenamosios vietos pakeitimas, kadangi jis tik neseniai čia pradėjo lankyti mokyklą. Vis dėlto manau, kad nuosavas būstas šeimai visada geriau negu nuomojamas. Reikės spręsti vaiko priežiūros klausimą, tačiau galbūt mama galės pasiimti motinystės atostogas. Dabar ji turi biuletenį dėl aštuonmečio sūnaus. Šiuo metu jai labiausiai reikia atsipūsti. Jeigu net mums reikia poilsio, jai – dar labiau“, – tikino L.Urbštienė.

Pasak specialistės, moteris dėl šių įvykių patyrė didžiulį šoką, kadangi ji ne iš tų mamų, kurioms nerūpi vaikai. Ji jautriai reaguoja į viską, net į paprastas pastabas.

„Jai bus sunku – keturi vaikai. Tačiau viskas išsprendžiama, jeigu sprendžiama“, – įsitikinusi pašnekovė.

Berniukas buvo rastas tik ryte

Marijampolės apskrities policija pranešimą apie aštuonmečio dingimą gavo sekmadienį 23.35 val. Iš darbo grįžusi mama, neradusi sūnaus, pranešė, kad apie 21 val. jos vyras savo posūnį išvarė iš namų. Pasak mamos, išvarytas vaikas vilkėjo tik marškinėlius ir apatines kelnaites.

Į paiešką įsitraukė trys policijos ekipažai, kinologas, pasitelkti kaimo gyventojai: buvo patikrintos visos kaimo sodybos, aplinkiniai kaimai, apžiūrėtas prūdas, tačiau berniukas nerastas. Apie 9.05 val. ieškotas aštuonmetis rastas gyvas, tik sušalęs, šalia esančiame apleistame ūkiniame pastate, palėpėje. Jis buvo apsiklojęs kartono lapais. Medikai, apžiūrėję rastą vaiką, konstatavo kūno atšalimą, todėl išvežė berniuką į ligoninę. Mažylio kūnas buvo atšalęs iki 33 laipsnių, jis nebejautė kojų. Pasak pareigūnų, dar valanda, ir jo nebebūtų gyvo.

Kaip vėliau teigė pareigūnai, prieš atvykstant pareigūnams, tėvai buvo užėję į minėtą pastatą, bet tamsoje vaiko nepastebėjo. Patys pareigūnai iš karto jo gerai neapžiūrėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius