-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 07

Laimutė Stankūnaitė priekaištų ją saugantiems pareigūnams nebeturi

Pusketvirtų metų valstybės saugoma Laimutė Stankūnaitė nebeturi priekaištų ją ir jos dukrą saugantiems Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnams, pranešė LNK Žinios. Su policija rastas kompromisas dėl liberalesnių apsaugos sąlygų.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

L.Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas sako, kad dabar jo klientės savijauta geresnė.

„Tos konfliktinės situacijos realiai nėra. Visi klausimai, kuri liečia mergaitės gyvenimo sąlygas, mamos gyvenimo sąlygos, sveikatos būklę yra užtikrinami, viskas yra gerai, jokių problemų nėra“, – teigė G.Černiauskas.

Pasak jo, vaizdo įrašas, kuriame  L.Stankūnaitė skundžiasi savo gyvenimo sąlygomis ir kalba apie pavojų savo gyvybei, socialiniame tinkle „Facebook“ kovo viduryje atsirado be pačios saugomosios sutikimo. Esą tai galėjo padaryti moterys, sukūrusios L.Stankūnaitės palaikymo grupę socialiniame tinkle ir pačios siekusios įkalbėti ją emigruoti.  

LNK Žinios skelbia, kad policijai pradėjus domėtis šiomis „draugėmis“, jos išgaravo, o L.Stankūnaitė nuvijo šalis mintis apie emigraciją.

„Jei tos grėsmės išnyks ir visuomenė supras, kad toje istorijoje buvo daug kūrybos ir daug neteisybės, tai tokiu atveju ir tas priešiškumas prieš ją ir dukrą išnyks, o ji tada, aš manau, ir pati labiau norėtų likti Lietuvoje ir gyventi tarp draugų, pažįstamų, giminaičių, o ne kažkur bastytis po pasaulį“, – kalbėjo advokatas.  

Policija savo ruožtu liberalizavo L.Stankūnaitės apsaugos sąlygas ir daugiau priekaištų nesulaukė.

„Apsauga vykdoma ir vyskta darbiniai, praktiniai niuansai. Paprasčiausiai mes dar kartą išanalizavome tai, ką turime tai dienai ir ką darome toliau. Bendru sutarimu visa tai vyksta toliau. Kažkokių nesusipratimų nėra“, – tvirtino Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis.

Primename, kad kovo viduryje buvo išplatintas vaizdo įrašas, kuriame L.Stankūnaitė skundėsi apsauga ir teigė besibaiminanti dėl savo gyvybės. Vėliau ji kreipėsi į teismą dėl apsaugos panaikinimo, tačiau netrukus prašymą atsiėmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius