-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 08

Laiškuose apkalbėtas J.Sabatauskas: VSD raštu bandoma pridengti „tulpių“ pašto istoriją

Praeitą savaitę portalas Lrytas.lt paviešino turimus privačius buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio ir prezidentės Dalios Grybauskaitės susirašinėjimus, kuriuose minimas ir dabartinis Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys Julius Sabatauskas. Laiško turinį jis įvardija kaip „fake news“, tvirtina galėsiantis liudyti Seimo komisijoje dėl D.Grybauskaitės veiklos, jei tokia bus sudaryta.
Julius Sabatauskas
Julius Sabatauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Dabar, paskelbus dalį tekstų iš elektroninio pašto tulpės@lrpk.lt, tampa aišku, kaip gaminamos „fake news“, darančios realų poveikį valstybės funkcionavimui“, – pranešime žiniasklaidai teigia J.Sabatauskas.

Anot jo, „problema yra tai, kad aukščiausias šalies pareigūnas vadovaujasi nepatikima, nepatikrinta informacija ir jos pagrindu priima sprendimus“.

„Čia galima įžvelgti piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo požymius. Kadangi susirašinėjimas iš ir į elektroninį pašto tulpės@lrpk.lt turi esminę reikšmę išaiškinant ir kitus galimus pažeidimus, matau būtinybę ištirti galimus piktnaudžiavimus. Jeigu Seime dėl to bus sudaryta komisija, galėčiau jai liudyti“, – tvirtina parlamentaras ir priduria, kad antradienį paviešintas Valstybės saugumo departamento (VSD) raštas apie koncerno „MG Baltic“ įtaką politiniams procesams yra bandymas „skandalingais faktais pridengti „tulpių“ pašto istoriją“.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė, Eligijus Masiulis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė, Eligijus Masiulis

E.Masiulis paviešintų elektroninių laiškų autentiškumą patvirtina, D.Grybauskaitė neneigia jų rašiusi, tačiau nepatvirtina konkrečių laiškų autentiškumo. Esą jie galėjo būti panašūs.

Žemiau – E.Masiulio ir D.Grybauskaitės susirašinėjimas, kuriame minimas ir J.Sabatauskas. Kalba netaisyta.

D.Grybauskaitė: Sabatauskas ir Šiaulienė įregistravo pataisas, kurios visiškai antikonstitucinės. Lapkričio mėn. jie mėgins jas prastumti. Tokios pataisos sukels chaosą ir gilins krizę tarp Seimo ir Prezidento. Prokuroro skyrimas atsidės ilgam. Turėsiu vetuoti įstatymą ir net veto atmetus įstatymo vykdyti negalėsiu, nes visų teisininkų nuomonę pataisos prieštarauja Konstitucijai.

Atrodo, kad Sabatauskas pats nori tapti GP arba gauti kokį nors postą... Pridedu teisininkų paruoštą medžiagą.

E.Masiulis: Nepritarsime siūlomai tvarkai. Kalbėjau su Sabatausku. Labai nori. Bet Tvarka ir Teisingumas viską sugadino :)

D.Grybauskaitė: Sabatauskas pats postu nori, norejo buti ministru, tai dabar kerštauja. Gerai, kad pradedate kritikuoti valdančiuosius

Pagal įstatymo projektą, kurį D.Grybauskaitė įvardijo kaip antikonstitucinį, Generalinio prokuroro kandidatūrą parinktų ne prezidentas, o Vyriausybė; Seimas pritartų, o Prezidentas skirtų.

Anksčiau opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) pranešė paremsianti D.Grybauskaitės veiklos parlamentinį tyrimą, jeigu toks būtų organizuojamas. Tyrimą inicijuoja valdantieji „valstiečiai“.

Pirmadienį žiniasklaida paviešino VSD Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui pateiktą informaciją apie koncerno „MG Baltic“ įtaką politiniams procesams. Visą VSD raštą galite skaityti čia.

Šiemet teismas turėtų pradėti nagrinėti politinės korupcijos bylą, kurioje kaltinimai pateikti Darbo ir Liberalų sąjūdžio partijoms, „MG Baltic“, buvusiems liberalų ir „darbiečių“ lyderiams Eligijui Masiuliui, Vytautui Gapšiui, buvusiam parlamentarui liberalui Šarūnui Gustainiui, Seimo nariui Gintarui Steponavičiui bei buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui. Jis kaltinamas davęs kyšius E.Masiuliui, Š.Gustainiui bei V.Gapšiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius