Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 31

Laisvę margiesiems upėtakiams!

Ketvirtadienį į Vilnelę ir Nerį bus paleista tūkstančiai upėtakių. Žuvų išlaisvinimo ceremoniją rengia Lietuvos nevyriausybinių organizacijų koalicija ir sostinės Užupio bendruomenė.
Upėtakis
Upėtakis

Trečius metus iš eilės užupiečiai balandžio 1-ąją švęsdami savo respublikos gimtadienį į Vilnelę paleis marguosius upėtakius. „Tai jau tampa tradicija. Juokaujame, kad jeigu užupietis gali turėti šunį ar katę, tai kodėl jis negali savo upėje turėti žuvies?“ – juokavo Užupio respublikos prezidentas Romas Lileikis.

Paklaustas, ar Vilniaus upės yra pakankamai švarios gėlą vandenį mėgstantiems upėtakiams, R.Lileikis nedvejodamas tvirtino: „Prieš pradėdami akciją kvietėmės ichtiologus, kurie parinko specialią margųjų upėtakių rūšį, tinkančią Vilniui. O ir pats savo akimis įsitikinau, kad anksčiau paleisti upėtakiai prigijo: pernai mačiau, kaip žmonės prie Užupio tilto sužvejojo didelių upėtakių“.

R.Lileikio tikinimu, simboliniu žuvų „išlaisvinimu“ siekiama priminti, kad su gamta reikia elgtis atsakingai, todėl paleidus žuvis bus paskelbta Užupio aplinkosauginė rezoliucija.

Ketvirtadienį 16.30 val. Neries ir Vilnelės santakoje šalia Taikomosios dailės muziejaus pajudės eisena, kuri apie 17 val. sustos prie Užupio tilto. Čia kiekvienas akcijos dalyvis galės į Vilnelę paleisti po margąjį upėtakį.

Be žuvų „išlaisvinimo“ akcijos balandžio 1-ąją Užupyje vyks koncertai, parodos ir kiti renginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius