Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 12 /19:26

Lankytojams duris užveria ir Nacionalinė M.Mažvydo biblioteka

Ketvirtadienį Vyriausybei dėl koronaviruso grėsmės bent dviem savaitėms iki kovo 27 d. sustabdžius visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veiklą, Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka paskelbė, kad nuo rytdienos, penktadienio, lankytojus dvi savaites aptarnaus tik nuotoliniu būdu.
Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos atidarymo svečiai
Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos atidarymo svečiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie tai, kas uždrausta Lietuvoje skaitykite čia: Koronavirusas: ką Lietuvoje daryti uždraudė Vyriausybė?

Pranešama, kad nuo kovo 13 d. iki kovo 27 d. Nacionalinėje M.Mažvydo bibliotekoje atšaukiami visi vieši renginiai ir nutraukiamas lankytojų aptarnavimas, išskyrus nuotolines paslaugas.

Lankytojus aptarnaujantys ir su renginiais dirbantys darbuotojai penktadienį turi atvykti į darbą pagal nustatytą darbo grafiką, o mažamečius vaikus auginantys tėvai dviejų savaičių laikotarpiui (kovo 13-27 d.) gali teikti prašymus dėl nuotolinio darbo, jeigu yra galimybė darbą organizuoti nuotoliniu būdu.

Jei nėra galimybės pavesti darbo funkcijų atlikti nuotoliniu būdu, darbuotojai, auginantys mažamečius vaikus, gali kreiptis dėl ligos išmokos. Detalesnė informacija bus pateikta penktadienį, kai Nacionalinė biblioteka gaus oficialius nurodymus ir rekomendacijas.

„Mes atidžiai stebime šią itin sudėtingą situaciją, laikydamiesi tiek Vyriausybės, tiek Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerijos nutarimų ir rekomendacijų. Pagal naujausiąoficialią informaciją – Nacionalinė biblioteka teiks nuotolines paslaugas elektroniniu būdu, tačiau visi renginiai ir fizinių paslaugų teikimas laikinai yra stabdomas iki kovo 27 d.“, – sakė Nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas.

Kultūros ministerija kol kas neskelbia, kaip dirbs ir ar lankytojus aptarnaus kitos bibliotekos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius