-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 28

Laura Matjošaitytė nurodė, ką keis VRK darbe

Prezidentės ir Seimo pirmininko raginama atsakyti į visus klausimus ir panaikinti abejones dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) darbo skaidrumo, VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė sako, kad tai darys keisdama sprendimų priėmimo tvarką komisijoje.
Laura Matjošaitytė
Laura Matjošaitytė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

15min raštu paklausta, kokį kelią įsivaizduoja atkuriant pasitikėjimą VRK ir ką siūlytų daryti, L.Matjošaitytė nurodė, kad ji pati nebalsuos svarstant išvadas dėl „Naisių žemės“ ir „Sveikuoliai.lt“ laikraščių bei serialo „Naisių vasara“.

„Visi Komisijos nariai, taip pat ir aš, prisiekdami Seime įsipareigoja laikytis Konstitucijos ir įstatymų, sąžiningai ir garbingai atlikti savo pareigas Komisijoje. Priesaikos davimas man turi ne tik deklaratyvią, simbolinę prasmę, ja vadovaujuosi kasdieniame savo darbe. Norėdama išsklaidyti kilusias abejones dėl mano nešališkumo, planuoju nedalyvauti balsavimuose dėl „Naisių žemė“ ir „Naisių vasara“ tyrimus atliekančių darbo grupių išvadų“, – nurodė L.Matjošaitytė 15min raštu pateiktuose atsakymuose.

Norėdama išsklaidyti kilusias abejones dėl mano nešališkumo, planuoju nedalyvauti balsavimuose dėl „Naisių žemė“ ir „Naisių vasara“ tyrimus atliekančių darbo grupių išvadų.

Teisininkas Vytautas Sinkevičius sako, kad VRK pirmininkė priesaiką jau galimai sulaužė, nes nesilaikė lygiateisiškumo principo neteikdama komisijai svarstyti išvados, susijusios su galimais „valstiečių“ pažeidimais ir kalbėjo, kad liberalų pažeidimus buvo būtina apsvarstyti anksčiau.

L.Matjošaitytė tikina, kad nuo šiol tokių nesusipratimų nebus. Anot jos, nuo šiol visi skundai bus svarstomi viešuose komisijos posėdžiuose ir visa VRK spręs, kaip juos tirti.

„Siekiant į Komisijos veiklą įnešti daugiau skaidrumo bus siūloma Komisijos posėdžio metu paskirti Komisijos narius, atsakingus už tam tikrų darbų darymą (išvadų rengimą, atsakymų į paklausimus teikimą, atsiliepimų į skundus rengimą ir t.t.). Šiuo metu Komisijos nariai rengia Komisijos darbo reglamento pakeitimo projektą. Jame bus siūloma detalizuoti Komisijos darbo grupių veiklą bei tyrimų rezultatų aptarimą Komisijoje. Iki naujo reglamento priėmimo siūlysime visas Darbo grupių išvadas svarstyti Komisijos posėdžiuose nepaisant to, ar skundas pagrįstas (ar ne), ar pateikta realybę atitinkanti informacija (ar ne). Bus užtikrintas VRK darbo efektyvumas padidėjus darbo krūviui dėl dažnesnių posėdžių. Bus siūlomi inovatyvūs būdai supažindinti rinkėjus su artėjančiais rinkimais, jų eiga, didinamas rinkėjų aktyvumas rinkimuose“, – nurodo L.Matjošaitytė.

Taip pat, pasak jos, VRK svarstys ir atsižvelgs į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadas dėl galimų VRK narių interesų supainiojimo. Šiuo metu VTEK dėl galimo privačių ir viešųjų interesų supainiojimo yra apskųsta pati L.Matjošaitytė, jos pavaduotojas Vincentas Vobolevičius ir „valstiečių“ deleguota VRK narė Jonė Valčiukienė. Dėl vėlavimo pateikti privačių interesų deklaraciją VTEK apskųsta prezidentės deleguota VRK narė Aistė Žilinskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius