Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 04 /17:49

LGBT eitynėse Kaune sužaloti du žmonės, policija sulaikė 22 asmenis, pradėjo 5 ikiteisminius tyrimus

Pirmųjų Kauno istorijoje LGBTQ+ eitynių organizatoriai prieš renginį sakė esantys pasiruošę galimoms provokacijoms, bet tikino, kad šiandien svarbiausia yra išgirsti jų siunčiamą žinutę. Tačiau incidentų užfiksuota dar iki eitynėms prasidedant. Netrūko jų ir renginio metu. Policija surakino antrankiais ir išsivežė dvi dešimtis tvarkos pažeidėjų.
Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

„Kaunas Pride“ žygiavo ir JAV ambasadorius, ragina Lietuvą užtikrinti lygias galimybes

17:49

LGBT eitynėse Kaune žygiavęs Jungtinių Valstijų ambasadorius Robertas Gilchristas ragina Lietuvą užtikrinti lygias galimybes seksualinėms mažumoms, praneša naujienų agentūra BNS.

„Daugiau nei 50 metų vykstančios „Pride“ eisenos visame pasaulyje yra skirtos pabrėžti lygybę, pagarbą, teisingumą, drąsą ir, svarbiausia, meilę. Tai yra metas švęsti, tačiau taip pat iš naujo įsipareigoti kurti saugesnę, įtraukesnę pasaulio visuomenę visų LGBTQI+ bendruomenės narių atžvilgiu“, – JAV ambasados pareiškime feisbuke šeštadienį cituojamas ambasadorius.

„JAV remia LGBTQI+ bendruomenę Lietuvoje. Visi žmonės, nesvarbu, kas jie yra ar ką myli, nusipelno vienodo vertinimo įstatymuose, gyvenimo be baimės ir prigimtinio orumo pripažinimo“, – teigė R.Gilchristas.

Sulaikyti 22 asmenys

17:23 Atnaujinta 17:42

Policija dar kartą atnaujino informaciją. Naujausiais duomenimis, sulaikyti 22 asmenys, jau surašyta 11 administracinio nusižengimo protokolų. 

Kauno apskrities VPK pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai: 4 pagal Baudžiamojo Kodekso 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas) ir vienas pagal 170 str. (kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę).

18 sulaikytų asmenų, du – sužaloti, penki ikiteisminiai tyrimai

16:59

Policija skelbia apie du asmenis, patyrusius sužalojimų po šeštadienį Kaune vykusių LGBT eitynių.

„Turime informacijos apie du nukentėjusius asmenis, kol kas nesiplėsiu“, – šeštadienį spaudos konferencijoje Kaune sakė Kauno vyriausiojo policijos komisariato viršininkas, operacijos vadovas Mindaugas Baršys.

Anot jo, iš viso sulaikyta 18 asmenų, pradėti penki ikiteisminiai tyrimai.

„Šiuo metu turime 18 sulaikytųjų, tačiau, kaip ir minėjau, operacija dar vyksta. Jie sulaikyti dėl įvairių pažeidimų – tiek dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, tiek dėl viešosios tvarkos pažeidimų. Vertinimas dar vyksta. Yra ikiteisminių tyrimų, bet šiuo metu nesiplėsiu“, – teigė M.Baršys.

VIDEO: „Kaunas Pride“ eitynių metu sulaikyta 20 asmenų, pradėti penki ikiteisminiai tyrimai

Anot jo, šiuo metu asmenys dar yra sulaikomi.

Policijos duomenimis, iš viso renginio metu Laisvės alėjoje buvo apie 2 tūkst. asmenų.

Savo ruožtu generalinis policijos komisaras Renatas Požėla sako, kad nepaisant incidentų po renginio, policijai pavyko užtikrinti eitynių saugumą.

„Manau, kad policijos darbas pavyko, sužalotų asmenų, kalbant apie renginio dalyvius, šiai minutei tokios informacijos neturime, lygiai taip pat neturiu informacijos, kad būtų sužaloti policijos pareigūnai. Tai kreipdamasis į renginio dalyvius ir visus susirinkusius, noriu padėkoti už supratingumą – kreipiuosi į tuos asmenis, su kuriais nereikėjo stumdytis ir panaudoti jėgos“, – sakė jis.

R.Požėla pabrėžė, kad net ir pasibaigus renginiui policija dirbs sustiprintomis pajėgomis „tiek, kiek reikės“.

Jis dėkojo M.Baršiui, už renginio saugumo organizavimą, taip pat „socialiniams partneriams, iš kurių gavome tam tikras informacijas“.

M.Baršys teigė kol kas negalintis pasakyti, kiek tiksliai renginyje dalyvavo pareigūnų. Tuo metu policijos vadovas žadėjo kitą savaitę pateikti informaciją tiek apie pareigūnų skaičių, tiek ir apie tai, kiek saugumui prireikė išlaidų.

Renginio pabaiga – su Džordanos Butkutės muzika

16:11

Maždaug 16 valandą organizatoriai pranešė apie eitynių pabaigą. 

„Protestas oficialiai baigtas“, – nuo scenos paskelbė viena iš rengėjų. 

V.Kolbešnikova taip pat pranešė, kad renginys yra baigiamas su Džordanos Butkutės daina „Man patinka“, o ją panaudoti leido pati atlikėja. 

Skambant padėkoms - raginimai nevaikščioti po vieną

16:00

Po eitynių Nepriklausomybės aikštėje skambančiose kalbose daugiausiai dėkojama už vienybę ir paramą, tačiau skamba ir perspėjimų. 

Viena iš organizatorių Viktorija Kolbešnikova nuo scenos pranešė turinti žinių, kad aplink miesto centrą nėra iki galo saugu. 

„Jeigu ir išeisite, tai neikite vieni. Aplinkui yra ne taip teigiamai nusiteikusių žmonių“, – sakė ji. 

13 sulaikytų

15:32

Kauno policija žada plačiau pakomentuoti eitynes ir su jomis susijusius incidentus apie 16 val. Numatoma, kad spaudos dalyvaus Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Baršys.

Paskutiniais duomenimis, į policijos įstaigas iš viso pristatyta 18 asmenų.

Pasibaigus eitynėms – padėka už vienybę ir manifesto skaitymas

15:10

Pasibaigus eitynėms prie Mykolo Žilinsko dailės galerijos susirinkę dalyviai džiaugėsi renginiu, o organizatoriai dėkojo už vienybę ir paramą. 

„Aš kaip niekada jaučiu vienybę ir jeigu yra kalbančiu, kad mes priešiname visuomenę, tai aš galiu pasakyti, kad yra atvirkščiai“, – pabrėžė viena organizatorių. 

Po trumpų sveikinimo žodžių visa minia garsiai skaitė jau anksčiau viešai paskelbtą manifestą. 

„Mes esame visur!“, – dar ir dar kartą priminė eitynių dalyviai. 

Eisena grįžta prie Soboro

14:42

Pirmieji eitynių dalyviai jau grįžo į Nepriklausomybės aikštę prie Soboro. Kol laukiama visos kolonos, čia prasidėjo tikra šventė.

Skamba muzika, žmonės šoka, tvyro pakili nuotaika.

Suėjus visiems eitynių dalyviams čia skambės kalbos.

Sulaikytų daugėja

14:23

Kauno policija praneša, kad į policijos įstaigas pristatyti iš viso 8 asmenys.

Kiek anksčiau skelbta, kad iš viso į policijos įstaigas pristatyti 3 asmenys. Pradėtas 1 ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str.

Taip pat keletas žmonių išvesta iš eitynių teritorijos.

Kolona jau apsisuko

14:08

Pirmosios LGBT eitynių Kaune eilės jau apsisuko ir eina atgal link Soboro, tačiau nemaža dalis dalyvių dar keliauja priešinga kryptimi.

Kaip pastebi eitynėse dirbantys žurnalistai, „tokio ilgio eisenos Kaune dar nėra buvę“. Policija tvirtina kol kas negalinti pasakyti, kiek žmonių čia susirinko, tačiau tikrai pačioje Laisvės alėjoje yra ne vienas tūkstantis.

Įspėjama, kad V.Šustauskas su kartu atėjusiais žmonėmis gali turėti kiaušinių, kurie skris į minią.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Vytautas Šustauskas
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Vytautas Šustauskas

„Įspūdingas vaizdas. Abi Laisvės alėjos pusės užpildytos eisena. Ir dar galo nesimato, kada ji baigsis. Kiek užmato akys – spalvingai apsirengę žmonės, gerai nuotaika, vėliavos, plojimai, skanduotės. 

Viena eisenos pusė mojuoja kitai – jau einančiai link Soboro“, – taip vaizdas Laisvės al. atrodo 15min žurnalistei Jurgitai Lieponei.

VIDEO: Policijos pasidalintuose kadruose – „Kaunas Pride“ iš viršaus

Apie 14.20 val. visa eisena pasiekė Laisvės al. pabaigą ir apsisuko grįžti prie Soboro. 

Policija įspėja, kad gali sulaikyti

14:05

Kauno policija praneša, kad Laisvės al., netoli Romuvos, sulaikytas dar vienas vyras viešoje vietoje vartojęs necenzūrinius žodžius, trikdęs viešąją tvarką.

„Pareigūnai gyventojus perspėja, jog teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdantys asmenys bus sulaikomi.

Prašome gyventojų poziciją reikšti taikiai, kultūringai ir be smurto“, – teigiama pranešime.

Po kelių minučių patikslinta, kad iš viso į policijos įstaigas šiuo metu pristatyti 3 asmenys. Pradėtas 1 ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str.

Žinutė V.Matijošaičiui

13:55

Eitynių dalyviai nepagailėjo dėmesio ir Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui, kurio prieš kelias dienas pasakyti žodžiai, kad nemalonus kvapas Kaune tvyro galbūt dėl šeštadienio, sukėlė tikrą audrą.

„Tu ne mūsų meras“, – skandavo eisenos dalyviai. Taip pat šūkauta „Gėda Matijošaičiui“.

Eitynėse dirbanti 15min žurnalistė Karolina Aleknavičė teigė, kad ji su kepure Laisvės alėja eina ne šiaip sau – į minią jau skrido kiaušiniai.

Kiek anksčiau 15min fotožurnalistas Erikas Ovčarenko teigė, kad tvoros jam padėjo išvengti kartu su Vytautu Šustausku atėjusių vyrų pykčio.

Eisenoje – ir A.Armonaitė, T.V.Raskevičius

13:53

Kaune eisenoje matoma ir žinomų veidų. Čia yra Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, taip pat parlamentarė, ekonomikos ir inovacijų ministrė bei Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė.

„Puiki diena, puiki akcija. Mūsų kelias – nelengvas kelias“, – 15min sakė A.Armonaitė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./A.Armonaitė ir T.V.Raskevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./A.Armonaitė ir T.V.Raskevičius

T.V.Raskevičius teigė labai besidžiaugęs, kad Kaune toks renginys vyksta, nes jis pats kaunietis. 

„Negalėjau įsivaizduoti, kad Kaune tai vyks. Jaučiuosi saugus, policijos pareigūnai puikiai dirba“, – sakė parlamentaras.

Policija: įėjimai į Laisvės al. uždaryti

13:43

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariato Komunikacijos poskyris pranešė, kad prieš eitynes būta agresyviau nusiteikusių asmenų, norėjusių patekti, tačiau jie nebuvo įleisti į renginio vietą. 1 asmuo sulaikytas dėl provokacijų ir kurstymo. Taip pat sulaukta pranešimo apie asmenis su šunimis prie Soboro.

Priimtas sprendimas – laikinai uždaromi įėjimai į Laivės al.

„Eisena trumpam buvo sustojusi prie fontano Laivės al., šiuo metu ji juda toliau. Sulaikytų asmenų šiuo metu daugiau nėra. Vietoje dirba policijos pareigūnų pajėgos“, – teigiama policijos pranešime.

Yra sulaikytų

13:31

Kelias minutes pastovėjusi eisena vėl pajudėjo. 

Prie policijos autobusiuko matosi bent vienas sulaikytas vyras. Jis su antrankiais. 15min žurnalistai pastebėjo dar bent keturis žmones, kurie irgi buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Vietoje dirbantys pareigūnai sako, kad į policijos komisariatą buvo išvežti kol kas du asmenys, dar keletas žmonių tiesiog išvesta iš eitynių teritorijos.

Keli garsiausiai protestavę vyrai skuba į eisenos priekį, tarp jų ir Oblius.

 

Eisena buvo priversta sustoti

13:26

VIDEO: Nufilmuota, kaip antiriaušine apranga apsirengę pareigūnai nustūmė nuo kelio protestuotojus

Prie fontano eisena buvo priversta sustoti. Agresyviai nusitekusi žmonių grupė savo elgesiu ir šūksniais juos sustabdė.

Policija, pareigūnai su antiriaušine apranga stumia juos nuo kelio, tačiau jau kelias minutes kolona nejuda.

Skamba necenzūriniai šūksniai.

LGBT eitynių dalyviai stovi ramiai, matosi į dangų keliamos rankos su gėlėmis.

Laisvės alėjoje aidi policijos sirenos.

Pasigirdo „Gėda“, „Iškrypėliai“

13:17

Prie fontano atmosfera ėmė kaisti, kai čia pasirodė eitynių dalyvių kolona. Po kurio laiko eisenai teko sustoti. Tačiau antiriaušine apranga apsirengę pareigūnai nustūmė nuo kelio protestuotojus.

Susirinkę prie fontano žmonės agresyviai šaukė „Gėda“, „Iškrypėliai“, „Lauk“. Juos raminti ėmėsi policijos pareigūnai.

Tarp skanduojančių ir agresyviai nusiteikusių žmonių - nemažai baikerių, vienas iš jų plačiai pagarsėjęs Laurynas Baltrūnas-Oblius, kuris buvo kaltinamas dėl kito baikerio Aivaro Kilkaus dingimo. 

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vaizdai iš „Kaunas Pride“ eitynių
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vaizdai iš „Kaunas Pride“ eitynių

Į tai eitynių dalyviai atsakė dar garsiau skanduodami „Mes esame visur“.

Kiek vėliau pasigirdo ir skanduotė "Žalia balta", "Lietuva", tačiau garsiausiai toliau girdisi "Gėda gėda".

Prie fontano – ir riaušes malšinti pasiruošę pareigūnai

13:07

Prie fontano Laisvės alėjoje būriuojasi grupė žmonių.

Čia pat ir riaušes malšinti pasiruošė policijos pareigūnai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vaizdai iš „Kaunas Pride“ eitynių
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vaizdai iš „Kaunas Pride“ eitynių

Tuo tarpu eitynes stebinčios kelios vyresnio amžiaus moterys tvirtina, kad „jie šturmuoja laisvės alėja, nors ir Nausėda, ir Kauno meras buvo prieš“: „Anksčiau jie buvo tik Vilniuje.“

Bet toje lydinčioje minioje yra nemažai žmonių, nusiteikusių taikiai ir, panašu, jie atėjo tiesiog iš smalsumo.

Eitynės pajudėjo

13:00

13 val. eisena pajudėjo nuo Soboro Laisvės alėja. Jos priekyje – baltas stumbras-vienaragis, kiek modifikuotas Kauno simbolis.

Priekyje nešamas didžiulis plakatas su užrašu „Mes esame visur“ ir Kauno simboliu stumbru. Jis šįkart kiek kitoks, pasidabinęs vaivorykštės spalvomis.

Eitynių dalyviai skanduoja tą patį, kas užrašyta ir pagrindiniame plakate – „Mes esame visur“.

Alėjoje – ir riaušėmis prie Seimo pasibaigusio mitingo organizatorė

12:46

Laisvės alėjoje sukiojasi ir ne kartą skandalingu elgesiu pagarsėjusi Astra Genovaitė Astrauskaitė. Ji buvo viena iš mitingo prieš Galimybių pasą ir skiepus nuo COVID-19 organizatorių.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./„Kaunas pride“ akimirkos
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./„Kaunas pride“ akimirkos

Šis mitingas rugpjūtį prie Seimo baigėsi riaušėmis.

Tarp susirinkusiųjų prie Soboro galima išgirsti išties keistų pasisakymų. Tarkim, viena moteris garsiai pareiškė: „Gal einam į bažnyčią paimt kryžių ir einam prieš juos su kryžiais? Jie bijo, cypia, kryžius pamatę.“

Renkasi ir antiprotestuotojai

12:20

15min nuotr./Protestuotojai prieš LGBT eitynes
15min nuotr./Protestuotojai prieš LGBT eitynes

Kiek po vidurdienio į Laisvės alėją atėjo ir priešiškai eitynių atžvilgiu nusiteikę protestuotojai, nešini plakatais.

15min fotožurnalisto teigimu, policija juos perspėjo, kad į vidų jie nebus įleidžiami. Plakatais nešini žmonės taip pat įspėti dėl necenzūrinių žodžių vartojimo. 

Alumi apipiltas Ignas nesigaili atėjęs

11:55

Incidento vietoje buvusio 15min fotožurnalisto teigimu, agresyviai nusiteikę žmonės užpuolė keturis renginio dalyvius, ėjusius Laisvės alėja ir besinešusius vėliavas. 

Pamatę dalyvius agresyviai nusiteikę vyrai išlindo iš kavinės ir vienas jų alumi apipylė veidą dalyviui, trenkė jam. 

Aplinkiniams pradėjus šaukti ir kviesti policiją, alaus bokalą ištuštinęs vyras suskubo pasišalinti. 

„Aš tai nieko, gerai jaučiuosi. Ėjome pro šalį ir pylė pintą į veidą“, – sakė alumi apipiltas Ignas. 

Jaunas vyras sakė nesitikėjęs sulaukti smurto. 

„Bet nenustebino labai irgi. Jie iš toli pradėjo rėkti jau, kad mušamės, o aš nesu konfliktiškas žmogus“, – teigė jis. 

Nepaisant incidento, Ignas sakė nesigailintis atėjęs į renginį. 

„Aš iš Kauno visą gyvenimą, manau, kad reikia palaikyti tokius renginius“, – tvirtino Ignas. 

Apipylė alumi

11:40

Nors eitynės dar neprasidėjo, tačiau Kauno Laisvės alėjoje dirbantys 15min žurnalistai jau pastebi pirmuosius incidentus. 

Vienoje kavinėje miesto centre eitynių dalyviai buvo užsipulti agresyvokai nusiteikusių žmonių. 

Jie buvo apipilti alumi.

Kauno apskrities policijos atstovės komentaras

11:36

VIDEO: Kauno policijos atstovė apie pasiruošimą eitynėms: pareigūnai pasirinktinai tikrina atvykstančius asmenis

 

Policijos atstovė: galime ir turime jaustis saugūs

11:34

Pasiruošimą eitynėms Kauno policija pradėjo dar penktadienį vakare, užtvertos su Laisvės alėja besikertančios gatvės, bromai.

„Visų pirma pasitinka tam tikri eismo ribojimai, yra kontroliuojamas patekimas su transporto priemonėmis į centrinę miesto dalį, tai yra – į tas gatves, kurios ribojasi, kertasi su Laisvės alėja“, – 15min sakė apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė. 

Pėsčiųjų patekimą į Nepriklausomybės aikštę ir pačią Laisvės alėja riboja atitvarai, prie kurių budi gausios pareigūnų pajėgos. 

„Jie pasirinktinai tikrina atvykstančius asmenis, ar jie nesigabena jokių draudžiamų daiktų“, – sakė O.Vaitkevičienė. 

Anot jos, kol kas neturima jokių duomenų, apie tai, kad kažkas būtų bandęs tokių daiktų įsinešti. 

Tikslaus pareigūnų skaičiaus policijos atstovė sakė negalinti atskleisti, tačiau jų tikrai yra ne viena dešimtis. 

„Jų išties yra daug ir jei jų reikės bus dar daugiau“, – teigė ji. 

„Kiekvienas atvykęs, tikiuosi, šiandien savo poziciją išreikš taikiai, kultūringai ir be jokio smurto“, – vylėsi O.Vaitkevičienė. 

 

Paskutinis atnaujinimas 2021-09-04 11:34

Policija skelbia apie du asmenis, patyrusius sužalojimų po šeštadienį Kaune vykusių LGBT eitynių.

„Turime informacijos apie du nukentėjusius asmenis, kol kas nesiplėsiu“, – šeštadienį spaudos konferencijoje Kaune sakė Kauno vyriausiojo policijos komisariato viršininkas, operacijos vadovas Mindaugas Baršys.

Anot jo, iš viso sulaikyta 18 asmenų, pradėti penki ikiteisminiai tyrimai.

„Šiuo metu turime 18 sulaikytųjų, tačiau, kaip ir minėjau, operacija dar vyksta. Jie sulaikyti dėl įvairių pažeidimų – tiek dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, tiek dėl viešosios tvarkos pažeidimų. Vertinimas dar vyksta. Yra ikiteisminių tyrimų, bet šiuo metu nesiplėsiu“, – teigė M. Baršys.

Anot jo, šiuo metu asmenys dar yra sulaikomi.

Policijos duomenimis, iš viso renginio metu Laisvės alėjoje buvo apie 2 tūkst. asmenų.

Savo ruožtu generalinis policijos komisaras Renatas Požėla sako, kad nepaisant incidentų po renginio, policijai pavyko užtikrinti eitynių saugumą.

„Manau, kad policijos darbas pavyko, sužalotų asmenų, kalbant apie renginio dalyvius, šiai minutei tokios informacijos neturime, lygiai taip pat neturiu informacijos, kad būtų sužaloti policijos pareigūnai. Tai kreipdamasis į renginio dalyvius ir visus susirinkusius, noriu padėkoti už supratingumą – kreipiuosi į tuos asmenis, su kuriais nereikėjo stumdytis ir panaudoti jėgos“, – sakė jis.

R.Požėla pabrėžė, kad net ir pasibaigus renginiui policija dirbs sustiprintomis pajėgomis „tiek, kiek reikės“.

Jis dėkojo M.Baršiui, už renginio saugumo organizavimą, taip pat „socialiniams partneriams, iš kurių gavome tam tikras informacijas“.

M.Baršys teigė kol kas negalintis pasakyti, kiek tiksliai renginyje dalyvavo pareigūnų. Tuo metu policijos vadovas žadėjo kitą savaitę pateikti informaciją tiek apie pareigūnų skaičių, tiek ir apie tai, kiek saugumui prireikė išlaidų.

„Man atrodo, kad renginys pirmiausia yra vienijantis skirtingas bendruomenes, skirtingus LGBT žmonių balsus. Jis tikrai nieko nepriešina“, – prieš eitynes surengtoje spaudos konferencijoje sakė organizatorė Viktorija Kolbešnikova.

Organizatoriai teigė manantys, kad ne visos viešumoje sklindančios kalbos dėl nepasitenkinimo eitynėmis atitinka realybę, ir prašė dėmesį kreipti ne į jas, o į dalyvių žinutę.

„Yra žymiai svarbiau pasakyti tai, ką norime pasakyti, o ne tai, ką prieš mus bando kažką padaryti“, – sakė jie.

„Mums svarbiausia yra žmonės iš LGBT bendruomenės ir svarbiausia eitynėse yra draugiškai nusiteikę žmonės. Jeigu bus kažkokių provokacijų, tai man atrodo, tiek mes iš savo pusės, tiek policijos pareigūnai esame pasirengę įvairiems dalykams“, – tikino organizatoriai.

VIDEO: Laisvės alėjoje prasidėjusiame „Kaunas Pride“ – daugybė dalyvių ir policijos palyda

Pasak jų, yra suburta daugiau nei 30 savanorių komanda, kuri padės užtikrinti tvarką. Saugą užtikrins ir gausios policijos pajėgos.

Paklausti apie šiandien Laisvės alėjoje taip pat vykstančias akcijas, kurių metu žmonės melsis ir taip išreikš prieštaravimą eitynėms, organizatoriai teigė problemos tame nematantys.

„Kažkokios atskiros grupelės tegul meldžiasi, tikrai niekam nepakenkė meldimasis dar. Palinkėsime jiems irgi saugumo, palinkėsim, kad jų teisės būtų užtikrintos, o kas iš mūsų yra religingi, galės pasimelsti kartu“, – sakė organizatorė Asta Volungė.

„LGBT bendruomenėje taip pat yra religingų žmonių, katalikų, mes turime mus remiančių ir bažnyčios atstovų“, – teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius