-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 07

Liberalai pristatė programą Europos Parlamento rinkimams: siūlo 15 sprendimų Lietuvai

Liberalų sąjūdis antradienį pristatė rinkimų į Europos parlamentą programą. Pranešime skelbiama, kad narystė ES Lietuvai suteikė daug galimybių ir apčiuopiamai geresnę gyvenimo kokybę, bet šiuo metu Lietuva kaip valstybė į priekį eina nebe taip ryžtingai ir daug lėčiau nei galėtų. Todėl pasak, liberalų, Europos Parlamento rinkimai gali ir turi pakeisti šią situaciją.
Europos sąjunga
Europos sąjunga / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dabartiniame „Brexit“, augančio nacionalizmo ir populizmo kontekste liberalai neabejoja, kad visi mūsų piliečiai privalo išsaugoti lygias teises pasinaudoti ES kuriama gerove ir laisvėmis – dirbti, mokytis ir laisvai judėti visoje ES. Todėl Europos Parlamento rinkimai yra dar vienas, labai svarbus išbandymas mūsų šalies išminčiai.

„Būkime sąžiningi sau – 15 metų Lietuvos narystė Europos Sąjungoje iš esmės pakeitė situaciją – suteikė tvirtas garantijas mūsų valstybės ateičiai ir naujas galimybes žmonėms. ES finansinė parama, kuri šiuo laikotarpiu viršija 16 milijardų eurų arba daugiau nei 2 metinius Lietuvos biudžetus, leidžia mums tvarkyti kelius, renovuoti namus, kurti naujas darbo vietas“, – Lietuvos narystę ES vertina Liberalų sąjūdžio sąrašo Europos Parlamento rinkimuose lyderis Petras Auštrevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Petras Auštrevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Petras Auštrevičius

Lietuva – jauna, šiuolaikiška valstybė su didinga istorine praeitimi. Lietuvos stiprybė – jos žmonės, jų energija, jų drąsa ir siekiai. Liberalų įsitikinimu, balsuodami už laisvą žmogų stiprioje Europoje Lietuvos piliečiai renkasi valstybės augimo kryptį – nuo tradicinės uždaros iki šiuolaikiškos ir vienos iš atviriausių ekonomikų Europoje.

„Gyvendami laisvoje Lietuvos valstybėje, priklausančioje laisvų tautų bendrijai – Europos Sąjungai, turime istorinę galimybę laisvai rinktis kur ir kaip dirbti bei gyventi. Ir tai daryti legaliai, nepersekiojami. Todėl lietuviai, nusprendę kurti gyvenimą svetur, neturėtų automatiškai prarasti Lietuvos pilietybės, priimdami kitą, o turėtų teisę ją išsaugoti. Šiuose EP rinkimuose vyks kova už atvirą, vieningą, bendromis vertybėmis grįstą ES, kurioje liberalių pažiūrų politikams tenka svarbus vaidmuo“, – sako kandidatė į Europos parlamentą Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Europarlamentaro P.Auštrevičiaus manymu, yra trys dalykai, kurių reikia Lietuvai Europoje.

„Pirma – tai aktyvumas. Lietuva turi diktuoti Europos darbotvarkę mūsų šaliai svarbiausiais klausimais. Antra – ryžtas. Lietuva neturi sustoti pusiaukelėje ar pasiduoti didesnių valstybių ar išbandymų akivaizdoje. Ir trečia – vienybė. Visos Lietuvos valdžios grandys turi dirbti vardan vieno tikslo, kad Lietuva pasiektų realių pergalių Europoje. Veikiant atskirai ar po vieną – tai tiesiog neįmanoma“, – teigia P. Auštrevičius.

Liberalų įsitikinimu, šie Europos Parlamento rinkimai – išskirtinai svarbūs. Juose privalėsime pasirinkti tarp atviros, vieningos, veiksmingos ir stiprios Europos arba tokios, kurioje vyrautų susiskaldymas, nacionalizmas, apsitvėrimas sienomis, kurioje neliktų solidarumo ir bendrų vertybių.

„Mums būtina išsaugoti europietišką gyvenimo būdą, išlaikyti pagrindines keturias judėjimo laisves: žmonių, prekių, paslaugų ir kapitalo. Todėl apsisprendimas balsuoti už liberalus – europietiškiausią politinę jėgą Lietuvoje, turėtų tapti įkvėpimu ne tik gyvenantiems čia, prie Baltijos jūros, bet ir tapti galinga vilties ir tikėjimo Europa žinia visiems Senojo kontinento žmonėms“, – akcentuoja Liberalų sąjūdžio pirmininkas ir kandidatas į Europos Parlamentą Eugenijus Gentvilas.

Laisva, demokratinė, versli ir vieninga – visa tai, ko gero ir yra tikroji narystės Europos Sąjungoje esmė. Liberalų sąjūdžio kandidatai į Europos Parlamentą neabejoja, kad Lietuva tai supranta geriau nei kas kitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius