Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 02

Liberalcentristai įžvelgia koalicijos tarp Andriaus Kubiliaus ir Artūro Zuoko užuomazgas

Liberalų ir centro sąjungos vadovas, Seimo vicepirmininkas Algis Čaplikas vertindamas Antikorupcijos komisijos išvadas teigia šios komisijos darbe įžvelgęs Andriaus Kubiliaus ir Artūro Zuoko „antiprezidentinės“ koalicijos užuomazgas.
Algis Čaplikas
Algis Čaplikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau skubotai išvadų komentuoti A.Čaplikas nebuvo linkęs. Pasak jo, kol kas išvados ir komisijos darbas daug pasitikėjimo nekelia.

„Reikia pripažinti man nesukūrė tokio įspūdžio, kad šia komisija galima būtų tikėti, nes labai jau daug buvo viešų pareiškimų. Vienas sako slapta, kitas tą patį išėjęs komentuoja atvirai. Sutikite, tai nerimta“, – penktadienį žurnalistams sakė A.Čaplikas.

Jis pažymėjo, kad dauguma Antikorupcijos komisijos narių būsimuose Seimo rinkimuose su atstatydinti pageidaujamu ministru Raimundu Palaičiu dėl rinkėjų balsų varžysis tame pačiame Klaipėdos mieste.

A.Čaplikas dar kartą pakartojo laukiantis premjero Andriaus Kubiliaus kvietimo į Koalicijos politinę tarybą. Joje esą būtų galima kartu paskaityti ir Antikorupcijos komisijos išvadas.

„Galbūt netgi tas išvadas skaitysime kartu su A.Kubiliumi. Aš taip tikiuosi“, – sakė A.Čaplikas.

A.Čaplikas pabrėžia, kad pavasario sesijoje koalicijos laukia labai rimti darbai, tarp kurių ir koncesijos sutarties dėl naujos atominės elektrinės statybų tvirtinimas, todėl pasak jo, tokia sumaištis koalicijoje yra negalima.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma pripažino, kad Antikorupcijos komisijos siūlymas iš pareigų atleisti ministrą R.Palaitį „įneša nemažai sudėtingumo santykiuose su koalicijos partneriais liberalcentristais“.

„Suprantu, kad mūsų laukia nemažas pasiaiškinimas“, – sakė jis, bet vylėsi, kad su koalicijos partneriais pavyks susitarti.

J.Razma paragino A.Čapliką kalbant apie koalicijos ateitį nemanipuliuoti energetikos klausimais.

„Tikiuosi iš vieno ministro problemos nepadarysime visos valstybės problemos“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius