Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 21

Liberalesnis LVŽS frakcijos sparnas renkasi į forumą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko nemalonę užsitraukęs Seimo „valstietis“ Tomas Tomilinas šeštadienį Anykščiuose organizuoja savo knygos „Knyga ne vaikams. 9 mitai apie gyvenimą tarp karnavalo ir pasninko“ pristatymą bei „Europos demokratijos forumą“. Jame pranešimus skaitys pats politikas, jo kolegos frakcijoje Lukas Savickas, Rūta Miliūtė, narystę LVŽS sustabdęs eurokomisaras Virginijus Sinkevičius ir kiti.
Tomas Tomilinas ir Lukas Savickas
Tomas Tomilinas ir Lukas Savickas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šeštadienį aš rengiu Demokratijos forumą, kur kartu su eurokomisaru V.Sinkevičiumi kviečiu visus norinčius normaliai diskutuoti sunkiais vertybiniais klausimais be grasinimų ir agresijos. Šitas konfliktas mane ir rinkėjus vargina, aš noriu skirti energiją skurdui mažinti, o ne R.Karbauskio paistalams“, – 15min komentavo T.Tomilinas.

Kviečiu visus norinčius normaliai diskutuoti sunkiais vertybiniais klausimais be grasinimų ir agresijos.

Skelbiama, kad renginyje bus ieškoma atsakymo į klausimą, kokia politika galėtų suvienyti susiskaldžiusią Lietuvą.

„Lietuvą pasiekė vadinamųjų „kultūrinių karų“ banga: šeimos politika priešpastatyta žmogaus teisėms, pavargusi nuo ribojimų visuomenė karštai ginčijasi dėl simbolių ir vertybių.

Antrasis Demokratijos forumas Anykščiuose sieks atsakyti į klausimą, kokia politika gali suvienyti susiskaldžiusią šalį. Forumo metu išsakomos idėjos, pasiūlymai taps Europos ateities konferencijos dalimi ir bus pateikti sprendimų priėmėjams“, – rašoma forumo pristatyme.

Renginio dalyviai planuoja aptarti 2019 metais LVŽS organizuoto forumo rezultatus, šiųmetinio forumo tikslus, V.Sinkevičius – pristatyti pagrindines Europos ateities konferencijos dilemas, T.Tomilinas ir Europos gyvenimo ir darbo sąlygų gerinimo fondo ekspertas Tadas Leončikas – padiskutuoti tema „Kokią gerovės valstybę ir šeimos politiką kuriame: ar Vengrijos ir Lenkijos „modelis“ pakeis ES socialinį ramstį?“

Pristatymą apie Lietuvos įgūdžių strategijos išvadas ruošia Vyriausybės strateginės analizės centro projekto vadovė Danguolė Kiznienė, tema „Ar žalioji politika suvienys susiskaldžiusią Lietuvą? Tarp tradicijos ir progreso, tarp gamtos ir verslo“ diskutuos gamtininkas Andrejus Gaidamavičius, socialinių projektų autorė Gaila Matulytė, R.Miliūtė, politikos ekspertė, Žaliųjų/EFA patarėja Europos Parlamente Karolina Štelmokaitė, visuomenininkas Martynas Norbutas ir kiti.

Tą pačią dieną Anykščių miesto bibliotekoje T.Tomilinas rengia autorinės knygos „apie šiuolaikinės Lietuvos politikos mitus ir stereotipus, kurie trukdo kurti gerovės valstybę ir stabdo mūsų šalies pažangą“, pristatymą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis, Tomas Tomilinas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis, Tomas Tomilinas

LVŽS lyderio Ramūno Karbauskio aštrios kritikos T.Tomilinas sulaukė po to, kai Seime palaikė valdančiųjų teiktas Partnerystės įstatymo pataisas. Politikas neteko partinių postų.

Eurokomisaras V.Sinkevičius T.Tomiliną užstojo viešai.

Už pataisas pateikimo metu balsavo ir nepartiniai LVŽS frakcijos nariai L.Savickas bei R.Miliūtė.

Reaguodamas į tai, R.Karbauskis pareiškė, kad politikams, palaikantiems lyčiai neutralią partnerystę, LVŽS frakcijoje ne vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius