Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liberalų sąjūdį į Europos Parlamento rinkimus ves E.Gentvilas

Liberalų sąjūdžiui antradienį baigus reitinguoti kandidatus į Europos Parlamentą, daugiausiai palaikymo sulaukė frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas.
Eugenijus Gentvilas
Eugenijus Gentvilas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip pranešė partija, toliau sąraše rikiuojasi dabartinis europarlamentaras Petras Auštrevičius, Seimo nariai Edita Rudelienė, Virgilijus Alekna ir Andrius Bagdonas.

Šį sąrašą sausio 25 dieną tvirtins ir partijos tarybai teiks valdyba. Europos Parlamento rinkimų programos ir galutinio sąrašo tvirtinimas bei kampanijos startas vyks vasario 4 dieną.

„Liberalų sąjūdžio sąrašo lyderiai – patyrę politikai ir užsienio politikos ekspertai. Liberalų bendruomenė vesti sąrašą patikėjo patirties Europos parlamente jau turinčiam Eugenijui Gentvilui, antroje vietoje – europarlamentaras Petras Auštrevičius. Dešimtuke daug aktyvių ir didelę patirtį turinčių politikų. Esu įsitikinusi, jog su šia komanda užtikrinsime, kad liberalų balsas Europos Parlamente būtų girdimas“, – pranešime sakė partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė Nielsen.

Į dešimtuką taip pat patenka kultūros ministras Simonas Kairys, Joniškio meras Vitalijus Gailius, Seimo nariai Arminas Lydeka
Viktoras Pranckietis, Raimundas Lopata.

Iš viso sąraše – 22 kandidatai, tarp jų taip pat yra kultūros viceministras Rimantas Mikaitis, Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė, sportininkas Jevgenijus Šuklinas.

Kandidatų eiliškumą dar galės koreguoti partijos pirmininkė V.Čmilytė-Nielsen, pasitarusi su sąrašo lyderiu.

Europos Parlamento rinkimai vyks birželio 9 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius