-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 21 /17:40

Liberalų sąjūdis iš partijos išmetė atskirą frakciją Vilniaus taryboje sukūrusį Vidmantą Martikonį

Ilgametis Liberalų sąjūdžio narys, vienas iš jo steigėjų Vidmantas Martikonis pašalintas iš partijos. Tai 15min patvirtino partijos Vilniaus skyriaus pirmininkės pavaduotojas Vincas Jurgutis.
Vidmantas Martikonis
Vidmantas Martikonis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Martikonis lapkričio 2 dieną pranešė, kad Vilniaus taryboje įkūrė atskirą frakciją, kurią pavadino Racionalios veiklos skatinimo (liberalų) frakcija. Kartu su juo iš Liberalų sąjūdžio frakcijos pasitraukė dar trys nariai – Justina Kašėtaitė, Mindaugas Mačernis ir Šarūnas Skučas.

15min duomenimis, M.Mačernis ir Š.Skučas patys parašė prašymus išstoti iš Liberalų sąjūdžio. J.Kašėtaitės narystė partijoje buvo sustabdyta, bet valdyba priėmė sprendimą jos nešalinti.

V.Martikonio narystė partijoje buvo sustabdyta, partijos valdyba svarstė jo narystės klausimą bei priėmė sprendimą jį pašalinti.

V.Martikonis tuo metu, kai buvo priimtas sprendimas jį pašalinti iš Liberalų sąjūdžio, atostogavo Afrikoje. Grįždamas į Lietuvą jis 15min sakė, kad situacija yra tokia, jog liberalus valdo dvigubi standartai. Kaip pavyzdį V.Martikonis pateikė Švenčionių tarybos du narius liberalus, iš kurių vienas priklauso pozicijai, o kitas opozicijai. Tačiau jie abu vis dar partijoje.

„O mes nebuvome opozicijoje, nes kol nepasiskelbi, kad esi opozicijoje, tai ir nesi pagal reglamentą. Matyt, trukdžiau daug kam, bet aš nebegalėjau nusileisti. Pataikauti ir klausyti feisbukinio mero – ne man“, – teigė V.Martikonis.

Jis užtikrino naujos partijos nekursiąs.

Įkūręs naują frakciją Vilniaus taryboje V.Martikonis 15min sakė, kad skelbtis opozicija jie neskuba, kaip ir pareikšti paramos merui. Viena iš jo pasitraukimo priežasčių buvo mero Remigijaus Šimašiaus noras atleisti administracijos direktorę Almą Vaitkunskienę, kurią pakeitė Povilas Poderskis.

V.Martikonis tuomet akcentavo, kad dėl administracijos direktorės jų nuostatos su meru išsiskyrė.

Palikęs Liberalų sąjūdžio frakciją V.Martikonis neteko ir tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininko pareigų, jį pakeitė liberalas Kasparas Adomaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius